گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:103451

خلاصی دیو سفید ایران از معادن

خلاصی دیو سفید ایران از معادن
در حالی که قله دماوند به‌عنوان بلندترین کوه آتشفشانی آسیا، هنوز در فهرست میراث جهانی ثبت نشده، یکی از مهم‌ترین موانع ثبت آن برطرف شد.
علیرضا ایزدی، مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، اعلام کرد: به ما خبر داده‌اند که به‌تازگی منابع طبیعی نامه‌ای تنظیم کرده و بر اساس آن، از این پس فعالیت معادن در کوه دماوند ممنوع خواهد بود.
این موضوع در ارتفاعات دماوند سال‌هاست دردساز شده و مانعی برای ثبت جهانی این قله بوده است. دماوند سال 1399 در فهرست موقت قرار گرفت، ولی مسئولان می‌گویند واقعیت این است که پیشنهاد تنظیم پرونده را ندادیم، چون می‌دانستیم پرونده چالش دارد.
اما فعالیت معادن ترکش‌هایی هم دارد که خود به مانع دیگری برای ثبت جهانی دماوند تبدیل شده‌اند؛ از آسیب به چهره طبیعی دماوند گرفته تا آلودگی‌های محیط‌زیستی. نمای این قله اهمیت ویژه‌ای دارد، چراکه دماوند یک آتشفشان نیمه‌فعال و یکی از قله‌های مخروطی شاخص جهان است.
علاوه بر آن، دماوند با ارتفاع حدود 5610 متر، دوازدهمین کوه مرتفع جهان است که برای درک بهتر آن می‌توان گفت اگر 14 برج میلاد را روی هم قرار دهیم، تقریباً به قله دماوند می‌رسند.
ارسال نظر

سوال: کوچک‌ترین سیاره؟ Atarod

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار