سپهرغرب، گروه اقتصادی: مجید شاکری اقتصاددان گفت: در کره جنوبی بهدلیل برخورداری از زیرساختهای مناسب، فقط 10 درصد اقتصاد این کشور بهسبب قرنطینهکردن افراد مریض، تعطیل شد.
مجید شاکری با بیان اینکه مدل نحوه مواجهه با ویروس کرونا در کشورها بسیار مهم است، افزود: یعنی چه باید کرد تا حتی الامکان بر میزان ورودیهایی که بر نظام سلامت بارمیشود، کاستهشود و در عین حال نظام اقتصادی لطمه نبیند.
وی اظهارداشت: هر کشوری انتخاب خود را در این وسط انجامدادهاست. اما واقعیت اینکه انتخابها برای همه کشورها از جمله ایران در حال تغییر است. چون خیلی از گزینههایی که بااطمینان درباره آن صحبت میشد اکنون یک مقدار ضعیفتر از قبل است.
این استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی گفت: اگر قبلاً گفتهمیشد، برای مثال؛ در تابستان از نظر مهار ویروس کرونا وضعیت بهتری خواهیمداشت، اکنون این حرف شانس خیلی کمرنگتری دارد. با وجود اینکه یک زمانی افراد با اطمینان در اینباره صحبت میکردند که تابستان جولان انتشار این ویروس را کمرنگ خواهدکرد. وی افزود: نکته دیگر اینکه کشورها بهتنهایی نمیتوانند کرونا را شکستدهند بهفرض اگر کشوری موفقشد کرونا را کنترلکند وقتی ممالک دیگر همچنان درگیر آن هستند. ریسک شروع مجدد برای کشوری که کرونا را مهار کرده وجود خواهدداشت.
شاکری بیانداشت: چین توانسته با برخوردهای قاطع ویروس کرونا را مهارکند اما در ادامه ناچارشده تمامی پروازهای ورودی مسافری به داخل خاک خود را مسدود و کنترلکند. اما سؤال اینست که تا چه زمانی میتواند این کار را انجامدهد؟ وی ادامهداد: سؤال بعدی اینکه اگر یکسال ویروس کرونا مهار نشد و کشور همچنان درگیر این بیماری بود، چقدر راه حل قرنطینه برای این مسئله مناسب است؟
این استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی گفت: مدل مواجهه با پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا بسیار مهم است.
وی در ادامه ضمن اشاره به، مدل مواجهه کره جنوبی، برای پیشگیری و مهار کرونا، افزود: این کشور تست کرونا را بهشدت افزایشداد و افراد مبتلا به کرونا را قرنطینه کرد.
شاکری اظهارداشت: در کره جنوبی بهدلیل برخورداری از زیرساختهای مناسب، فقط 10 درصد اقتصاد این کشور بهسبب قرنطینه کردن افراد مریض تعطیل شد.
وی ادامهداد: فارغ از اینکه کشورها چه حدی از قرنطینه، یا چه حدی از تست را انتخاب کنند، نکته بسیار مهم، مسیر اقتصادی است که باید در کنار آن دنبال شود.
شناسه خبر 19526