گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:28206

گله‌مندی مسئولان شهری از بی‌توجهی شهروندان سنندجی؛ لطفاً آشغال نریزید!

گله‌مندی مسئولان شهری از بی‌توجهی شهروندان سنندجی؛ لطفاً آشغال نریزید!

در پی انتشار گزارشی درباره زباله‌های رهاشده در سرکوچه‌های برخی از محلات سطح شهر سنندج، مسئولان شهرداری از بی‌توجهی برخی از شهروندان نسبت به عدم رعایت نظافت شهری گله‌مندند.

پرتاب و رها کردن کیسه زباله از فاصله چندمتری به داخل خیابان و سرکوچه یا از داخل خودرو به سطل‌های آشغال توسط برخی از شهروندان، معضلی شده که این‌روزها مسئولان شهری و مردم سنندج از آن رنج می‌برند.

اگر به محلات به اصطلاح بالاشهر و پایین‌شهر سطح شهر سنندج سری بزنید، سرکوچه یا داخل جوی زباله‌های رهاشده‌ای را می‌بینید که علاوه‌بر پخش و پلاشدن، بوی بد آن، ساکنان محل را به ستوه آورده است. تصویری که ما هر روز می‌بینیم و به سادگی از کنار آن می‌گذریم.

این‌روزها انگار دیگر کسی دغدغه‌ای ندارد و انداختن آشغال روی زمین به یک عادت تبدیل شده و کمتر کسی آن را بی‌فرهنگی یا بی‌مبالاتی می‌داند؛ گرچه در برخی از محلات سطح شهر، شهروندان سنندجی از نبود یا کمبود سطل آشغال گله‌مندند اما در محلاتی هم، آنطرف سطل آشغال‌های نصب‌شده، زباله‌های زیادی رها شده و ساکنان محل در پاسخ به چرایی این کار، «عجله داشتن، وقت نداریم، از سرویس اداره جا می‌مانیم، نظافتچی‌های شهرداری جمع‌آوری می‌کنند و...» را بهانه کرده در حالی‌که غافل از اینکه همان نظافتچی‌های زحمت‌کش پدران و از جنس ما هستند.

فرقی نمی‌کند مردم از کدام دسته‌اند، بالاشهری یا پایین‌شهری، اما نباید که در هر ساعتی از روز و هر جایی آشغال ریخت، همه مسئولان شهری و شهروندانی که نظافت شهری را رعایت نمی‌کنند به یک اندازه مقصرند و بی‌تردید، اگر ریختن زباله در داخل سطل آشغال‌ها به فرهنگی تبدیل نشود و فکری برای خروج از این وضعیت نکرد، رفته رفته همگی در یک زباله‌دانی بزرگ زندگی خواهیم کرد.

کار از اینکه به مردم آموخت، زباله کمتری تولید کنید یا رأس ساعتی زباله‌ها را در خیابان بگذارید گذشته است؛ حالا باید به آنها گفت لطفاً هر جا می‌رسید آشغال نریزید!

صلاح وکیلی، گفت: نیروهای زحمت‌کش شهرداری شبانه آشغال‌ها را به‌صورت منظم جمع‌آوری کرده اما شهروندان در طول روز زباله‌ها را سر کوچه گذاشته و اصلاً رعایت نمی‌کنند.

مسئول روابط‌عمومی شهرداری سنندج با بیان اینکه بیشترین بی‌توجهی شهروندان مربوط به منطقه 3 و شهرک بهاران و آپارتمان‌نشینان این محل است، اظهار کرد: متأسفانه صبح‌ها کارمندان که از خانه بیرون آمده، زباله را با خود آورده و به‌خاطر راحتی کار سر کوچه خودشان، آشغال گذاشته در حالی‌که کمی آن‌طرف‌تر سطل‌های زباله نصب شده که این وضعیت تأسف‌بار به معضلی برای نیروهای خدمات شهری شهرداری سنندج تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه امکان 2 بار برداشت زباله در طول روز و شب برای نیروهای خدمات شهری شهرداری سنندج فراهم نیست، عنوان کرد: ساکنان مناطق پایین‌شهر همچون «کانی‌کوزله و عباس‌آباد» نسبت به بالاشهری‌ها آشغال کمتری سرکوچه رها کرده در حالی‌که ساعت 10 صبح سری به محلات بالاشهر سطح شهر و شهرک بهاران بزنید، آشغال‌های رهاشده زیادی خواهید دید.

وکیلی با اذعان به اینکه در مناطق پایین‌شهر همچون «کانی‌کوزله، تپه خجه و عباس‌آباد» سنندج امکان تعبیه و نصب سطل زباله به‌خاطر توپوگرافی منطقه فراهم نیست، ادامه داد: در این مناطق زباله‌ها به‌صورت دستی برداشت می‌شود چراکه امکان تردد برای خاور و ماشین‌های جمع‌آوری زباله وجود ندارد.

وی گفت: در محلات پایین‌شهر سطح شهر شهروندان زباله‌ها را در محل مشخصی گذاشته و رعایت کرده و نیروهای شهرداری با چرخ زباله‌ها را حمل کرده و به معبر اصلی خیابان منتقل و سپس جمع‌آوری می‌کنند در حالی‌که در محلات بالاشهر و شهرک‌ها برداشت زباله مکانیزه بوده و امسال نیز شهرداری یک میلیارد تومان برای این کار هزینه کردند.

مسئول روابط‌عمومی شهرداری سنندج تصریح کرد: از مردم خواهش می‌کنیم که زباله‌هایشان را در هرجایی نریزند، چراکه ریختن زباله در داخل سطل‌ها بیشتر از 5 دقیقه زمان نمی‌برد که برای نظافت شهر و ترویج این فرهنگ‌سازی جای دوری نمی‌رود.

وکیلی از اصحاب رسانه استان خواست که در ترویج فرهنگ‌سازی اینکه «شهروندان آشغال را در هر کوچه و خیابانی نریزند»، همکاری کرده و مردم به این امر مهم توجه کنند تا بوی بد زباله‌ها و تداوم این رویکرد باعث نگرانی سایر شهروندان نشود.


منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

سوال: پنج منهای دو؟ 3

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار