گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:35194
خطیب‌زاده؛

اسیر فشارهای ساختگی عناصر ورشکسته درباره هواپیمای اوکراینی نخواهیم بود

اسیر فشارهای ساختگی عناصر ورشکسته درباره هواپیمای اوکراینی نخواهیم بود

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: ایران به عنوان دولت مسؤول و در چارچوب فنی و مستقل این موضوع را پیگیری کرده و پاسخگو بوده و اسیر سیاست‌زدگی و فشارهای ساختگی عناصر ورشکسته نخواهد بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی پیشاپیش شهادت حضرت زهرا (س) را تسلیت گفت و با اشاره به نزدیک شدن به ایام الله دهه فجر و گرامیداشت آن، عنوان کرد: کشتی کره‌ای، سفر هیأت کره‌ای که برای بدهی‌های کره و پول‌های ایرانی که در بانک‌های کره بلوکه شدند، مهمترین تحولات اخیر بوده است.

سعید خطیب‌زاده درباره سقوط هواپیمای اوکراینی و اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی اوکراین که ایران را به کتمان حقیقت و عدم شفافیت در تحقیقات پرونده متهم کرده و این اقدام را تروریستی خوانده و همچنین بیانیه صادر شده توسط پنج کشور (کانادا، افغانستان، سوئد، انگلیس و اوکراین) که خواستار توضیحات کامل ایران درباره جزئیات این سانحه شده‌اند و اظهارات پامپئو وزیر خارجه آمریکا که خواستار پاسخگویی ایران به این سانحه شده که سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس بود، ضمن عرض تسلیت مجدد به خانواده‌های قربانیان این سانحه، گفت: واژه ناتوان مطلق است در بیان همدردی با خانواده‌ها.

وی بیان کرد: ایران صلاحیت در پیگرد قضایی متهمان داشته است. مراحل قضایی در حال پیگیری است. وفق مقررات با جدیت این قضیه در حال پیگیری است. قرارداد معاضدت قضایی با اوکراین داریم که گفت‌وگوهای خوبی در دو دور با اوکراین داشتیم که مسائل فنی خوب بحث شد.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: دور سوم قرار بود در نوامبر 2020 در اوکراین برگزار شود که به رغم پیگیری‌های متعدد همچنان طرف اوکراینی تاریخ دقیق را مشخص نکرده است. ایران از روز اول این اقدام را پیگیری کرده است. خطاهای انجام شده باید رسیدگی شود. وفق ضمیمه 13 معاهده شیکاگو موظف بودیم یک سال پس از وقوع واقعه گزارش فنی خود را ارائه کنیم و این گزارش می‌توانست تمدید هم بشود. ولی با یک جدیت در سازمان هواپیمایی کشوری و عزیزان فنی این کار را صورت دادند و هم به صورت ویدئو کنفرانس و هم نهم دی ماه به صورت کتبی ارسال کردند و همه کشورهای ذی‌ربط دریافت آن را تایید کردند.

خطیب‌زاده گفت: قرار شد 60 روز پاسخ خود را بدهند. ایران با جزئیات و دقت این کار را صورت داد. رویکرد برخی کشورها و ورود برخی عناصر شناخته شده ورشکسته نشان می‌دهد برخی به دنبال سیاسی کردن این موضوع هستند و به دنبال حل آن نیستند.

وی ادامه داد: برخی جرایم کوچک‌تر سال‌ها طول می‌کشد روند عادلانه طی شود. در این موضوع بزرگی فشار بیش از حد برای سرعت نه تنها منطقی نیست بلکه در چارچوب زمان‌های تعیین شده نیست. ایران در دو دور مذاکره با اوکراین موضوع پرداخت‌ها را مطرح کرد و طرف اوکراینی همکاری لازم را نداشت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: ما به رغم اینکه این اتفاق ناگوار و تراژدی روی داده ایران به عنوان دولت مسؤول و در چارچوب فنی و مستقل این موضوع را پیگیری و پاسخگو بوده و اسیر سیاست زدگی و فشارهای ساختگی عناصر ورشکسته نخواهد بود. ما به قربانیان و سازمان‌های بین‌المللی پاسخگو هستیم.


منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر

سوال: تعداد پا عنکبوت؟ 8

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار