گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:40873

بازار بورس را ما به اوج رساندیم

بازار بورس را ما به اوج رساندیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه پنجشنبه‌های افتتاح در سال 99 ضربه سنگینی بر کمر آمریکا بود، گفت: مدام می‌گفت ایران را از بین بردیم اما پنجشنبه می‌شد و یک افتتاح صورت می‌گرفت.

حجت‌الاسلام حسن روحانی اظهار کرد: ماه خرداد اساسا ماه امام (ره) است و در نیمه خرداد هم قیام 15 خرداد و هم رحلت امام (ره) را داریم، اما این ایام در سال جاری ویژگی خاصی دارد زیرا برای یک انتخابات بسیار مهم آماه می‌شویم.

وی عنوان کرد: البته انتخابات شوراها هم بسیار حائز اهمیت است، منتهی انتخابات ریاست جمهوری از لحاظ جهانی و بین‌المللی مورد توجه همه خواهد بود. 28 خرداد روز انتخابات است، چشم‌های همه دنیا به ایران دوخته شده است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در قدم اول انتخابات شاهد حضور و هیجان خوب و مناسبی بوده‌ایم، تصریح کرد: کاندیدا‌ها از جناح‌ها، احزاب و تفکرات مختلف برای ثبت نام در انتخابات حضور قابل توجهی داشتند. قدم دوم را که در روزهای آینده شاهد هستیم و آن اعلام شورای محترم نگهبان است که بسیار مهم است این اعلام تشویق کننده جامعه به انتخابات باشد یا خدای ناکرده کُند کننده حرکت باشد.

روحانی ادامه داد: امیدوارم این قدم دوم هم به خوبی در چارچوب قانون اساسی و منافع نظام برداشته شود و شاهد ترکیب بسیار خوب و مناسبی از نامزدهای انتخابات باشیم که همه مردم را برای حضور در انتخابات 28 خرداد تشویق کند. قدم سوم که بسیار مهم است دوران تبلیغات است که هفته آینده آغاز می‌شود. حضور مردم پای صندوق مهم‌ترین قدم است.

وی تاکید کرد: قدم سوم بسیار مهم است. اولا ما نباید غش در معامله انجام دهیم. یعنی اگر در حضور مردم می‌رویم و کالایی به آنها عرضه می‌کنیم که این کالا یا برنامه است یا نقد از گذشته و یا وصف شرایط حال، باید منطبق با واقعیت باشد و اگر خدایی ناکرده با دروغ تهمت و اقدامات غیراخلاقی توام باشد، برای مردم قابل قبول نیست که کسی که آمده برای اینکه سنگین‌ترین بار اجرایی را بر دوش بگیرد بخواهد از یک مسیر ناصواب به یک هدف هدف بلند برسد.

رئیس جمهور بیان کرد: اینکه بودجه کشور بدون نفت در سال‌های گذشته بسته و اداره شده جزء تصوراتی در گذشته است که کسی فکر نمی‌کرد محقق شود. می‌گفتند بودجه بی‌نفت آرزوی بلند مدت است و 20 یا 30 سال دیگر به آن می‌رسیم اما این دولت بودجه بدون نفت را اداره کرد. چگونه؟ درآمدهای جدیدی را برای کشور به وجود آورد. این مهم است که به این پرداخته شود که کشور در این سه سال و نیم و چهار سال که تمام منابع آن را قطع کردند چطور اداره شد؟

روحانی خاطرنشان کرد: کشوری که اتکای به بودجه اش همیشه در تاریخ از زمان کشف نفت، به نفت بوده است و حالا نفت با مشکلات روبرو است، چگونه اداره شده است؟ دولت صادرات غیرنفتی را جایگزین نفت کرد و این کار آسانی نبود. عمده‌ترین صادرات غیرنفتی که در سال‌های اخیر ما را یاری کرد، صادرات فراورده‌های نفتی، پتروشیمی و فولاد بوده است. البته موارد دیگر هم داریم اما این سه عمده است و بار سنگین را به دوش گرفته برای اینکه جای نفت را پر کند.

وی افزود: شما می‌دانید صادرات غیرنفتی با واردات ما تقریبا کنار هم هستند، در این شرایط کرونایی بسیار سخت است. صادرات غیرنفتی ما حدودا 40 میلیارد دلار و واردات ما 42 میلیارد دلار است. اداره کشور خیلی مهم است. می‌گوییم کشور اداره شد، چگونه؟ چه کسانی فولاد، ‌پتروشیمی و فراورده را به اینجا رساندند؟

رئیس جمهور گفت:‌ حتی در مخیله آنانی که ما را تحریم کردند هم خطور نمی‌کرد که ما در منطقه صادر کننده بنزین شویم. یکی از مقامات آمریکایی گفته بود ما فکر نمی‌کردیم ایران را تحریم کنیم و صادرات بنزین داشته باشد و می‌گفتند جلوی واردات بنزین به ایران را می‌گیریم چون ما وارد کننده بنزین بودیم اما امروز صادر کننده بنزین، برق و گاز هستیم.

روحانی ادامه داد:‌ پیش از این عمده کالای صادراتی کشور نفت بود، امروز صادرات گاز، فرآورده‌های نفتی و برق هم وجود دارد و تحول بزرگی به وجود آمده است، افرادی که در صنایع معدنی ما در این مدت 4 سال فعال بودند بار سنگینی بر دوش گرفتند. اینکه صادرات شمش فولاد ما در سال 92، 200 هزار تن است و صادرات شمش فولاد یکباره 6 و نیم تن می‌شود، نشان می‌دهد، تحول عظیم و بزرگی در کشور رخ داده است.

وی اضافه کرد:‌ کسی نمی‌ آید بگوید این تحول چگونه رخ داد و چقدر روی آن سرمایه گذاری و کار شد و چگونه زنجیره فولاد را در مراحل مختلف طی کردیم تا به شمش برسیم. اینها یا گفته نمی شود یا کمتر گفته می‌شود یا مردم مطلع نیستند. اینکه دولت یازدهم و دوازدهم یک دفعه تصمیم می‌گیرد تولید پتروشیمی را از تولید 56 میلیون تن در سال، به 100 میلیون تن در سال 1400 افزایش دهد، شوخی نیست.

روحانی گفت: مگر می‌شود دولت در طول 8 سال تولیدات پتروشیمی را دو برابر کند؟ اما این دولت این کار را آن هم در شرایط تحریم و سخت انجام داد. علت اینکه آمریکا شکست خورد و در هم ریخت برای این نبود که در دوران تحریم کشور را اداره کردیم بلکه این بود که حرکت خود را در تولید ادامه داده و در سال 99 شاهد جهش تولید در ایران بودیم.

وی با بیان اینکه، عده ای به دنبال مرثیه خوانی آن هم زمانی که به دنبال رفع تحریم‌ها هستیم، هستند گفت: نمی شود که آدم هم به فکر مردم باشد، هم‌زمان برداشتن تحریم‌ها گریه و زاری کند. مرثیه خوانی برای زندگی مردم توام با روضه‌خوانی برای برداشتن تحریم قابل جمع نیست.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر شما به فکر مردم هستید، خوب است که ما تحریم را بر می‌داریم پس چرا آنقدر شما ناراحت هستید!؟ چرا از وین ناراحت هستید؟ وین یک شهر و کشور دیگر است. می‌گویند چرا وین را رها نمی‌کنید. وین مرکزی است که در آنجا مذاکره می‌کنند.

روحانی با بیان اینکه چه بخواهند و چه نخواهند، این دولت در هشت سال مذاکره‌ای نکرد الا اینکه موفق بیرون آمد، اظهار کرد: این دولت با شرایط قبل فرق می‌کند. بعضی‌ها بودند نرفتند در مذاکره‌ای، مگر آنکه قطعنامه‌ای علیه کشور گرفتند و آمدند.

وی تصریح کرد: ما هیچ مذاکره‌ای انجام ندادیم مگر این‌که پایانش پیروزی بود. به ملت قول می‌دهم پایان مذاکرات وین، پیروزی ملت ایران است و همین امروز هم قدم‌های بسیار بزرگی برداشتیم.

رئیس جمهور با طرح این پرسش که اگر معیار، معیشت و زندگی مردم است چطور می‌شود کشور را اداره کرد؟ افزود: شما اگر می‌خواهید در بازار، مردم راحت تر به ارزاق عمومی دست پیدا کنند باید ممنوعیت واردات 2000 قلم جنس برداشته شود و کالاها باید بیاید.

وی تصریح کرد: ما دشمن را واردار کردیم، بگوید اشتباه کرده است. دولت جدید آمریکا چند بار باید بگوید فشار حداکثری و جنگ با ایران غلط بوده و جواب نداده است؟ پیروزی بالاتر از این؟ دشمن ما شکست را قبول کرده است. دشمن ما مُصر بوده است که ما پای میز مذاکره برویم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه بنابراین مسیر ما درست بوده است، اظهار کرد: البته اینکه گفته شود رسیدن شما به این مسیر برای صبر مردم بوده است، کاملا درست است. بخاطر صبر و مقاومت مردم بوده است. اگر مردم نباشند، دولت چیزی نیست. دولت نماینده مردم است و آنهایی که به دولت توهین می‌کنند نمی دانند به ملت توهین می‌کنند. ما جز رای و اعتماد مردم هیچ نداریم.

روحانی با بیان اینکه ممکن است کسی بگوید در این موفقیت‌ها رهبری از شما حمایت کرده است، گفت: البته که، این‌چنین است و همیشه رهبری کمک و حمایت کرده‌اند. در برجام هم اگر موفق بودیم اینجور بوده است. قدم به قدم هر مقطعی که رسیدیم خدمت آقا رفتیم. روسای سه قوه هم بودند و ایشان نصیحت و ارشاد کردند؛ تمام دستورات کتبی ایشان در مورد برجام مرحله به مرحله هست. حالا هم دستورات ایشان در مورد وین است.

وی اضافه کرد: ایشان چند هفته پیش در مورد وین دستوری دادند که آنرا ابلاغ کردم. ما یک رهبر و یک کشور داریم و همه با هم هستیم و بدون وحدت و اتحاد پیش نمی‌رویم. اما این بی‌انصافی است، اقدامات دولت در ایام کرونا و تحریم دیده نشود.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: اینکه یک دولتی در شرایط سخت بدون مسائل و حاشیه‌هایی که در سال‌های قبل بوده، اقتصاد را سالم پیش می‌برد، این برای ملت ما افتخار است. همین امروز آماری به دست من رسید؛ پیش‌بینی اولیه رشد اقتصادی زمستان پارسال در شرایط کرونا بود. براساس این گزارش در سه ماهه آخر سال گذشته رشد گروه کشاورزی 6.5، گروه صنایع و معادن 7 و نیم، و گروه خدمات هم در کمال ناباوری، مثبت شده و یک است. گروه خدمات بسیار مهم است، چرا این گروه در کرونا همه فعالیت‌هایش محدود و جلوی آن گرفته شد.

روحانی با بیان اینکه رشد محصول ناخالص ما در فصل آخر پارسال، 4 درصد است، افزود: آیا این برای کشور افتخار ندارد؟ آیا این فخر کشور نیست که در تحریم اقتصادی، در کرونا با این شدتِ مشکلات، با این فراز و نشیب، که چهار موج بزرگ را در کرونا پشت سر گذراندیم. ما در کرونا هم افتخار داریم و قدم‌های خیلی مهمی برداشتیم، از مدافعان سلامت که واقعاً کار بزرگ و عظیمی انجام دادند و در برابرهمه آنها سر تعظیم فرود می‌آوریم.

روحانی اضافه کرد: عده‌ای روز اول گفتند از فلان جا واکسن می‌خواهید بیاورید، من نمی‌زنم و برای تشویش اذهان مردم و ایجاد شبهه می‌گفتند فلان واکسن معتبر نیست. ما گوش نکردیم و به آنچه مصلحت مردم بود عمل کردیم. الحمدلله واکسن به خوبی وارد و تزریق می‌شود و پیش می‌رویم و در داخل هم با تمام توان منتظر هستیم واکسن تولیدی داخل تا تیر وارد بازار شود و واکسیناسیون را آغاز کنیم و بتوانیم از این خطر عبور کنیم.

وی تاکید کرد: به مردم قول دادم و از چند ماه پیش گفتم که دولت برای رفع تحریم و شکستن کمر کرونا تمام توان خود را به کار می‌گیرد و کار می‌کند که فکر می‌کنم تا امروز موفق بوده‌ایم.

رئیس جمهور تصریح کرد: خدمت مردم عرض می‌کنم از روز اول جنگ اقتصادی یعنی اردیبهشت سال 97 تا امروز نه خسته شده‌ایم، نه تردید و شک کردیم و نه لحظه‌ای استراحت کردیم. دولت با همه توان ایستاد تا دشمن را بشکند و حداقل زندگی مردم را تامین کند و اینکه حرکت تولید متوقف نشود و پیش برود.

روحانی افزود: همزمان در کرونا هم تلاش کردیم سلامت مردم را حفظ کنیم. امروز برای اینکه از پیک موج چهارم عبور کردیم، جمعیت زیادی از مردم واکسینه شدند و میلیون‌ها نفر دیگر هم در اردیبهشت و خرداد واکسینه خواهند شد، روز خوبی داریم. البته همه باید برای انتخابات حواسمان جمع باشد. ضمن اینکه هم مشارکت حداکثری و هم سلامت را توامان می‌خواهیم.

وی با تاکید براینکه مشارکت حداکثری و سلامت مردم باهم در تضاد نیستند، گفت: اگر در این هفته‌ها سلامت را خوب حفظ نکنیم، مشارکت کاهش می‌یابد و از بین می‌رود و اگر در هفته اول و دوم خرداد، مراقبت نکنیم خدایی ناکرده ممکن است دچار موج پنجم شویم و مشارکت مردم خراب می‌شود-مشارکت پایین می‌آید- اما اگر ابتلاها کاهش یافت مردم راحت‌تر پای صندوق‌ها می‌آیند و رای می‌دهند و در این شرایط، افتخار مشارکت حداکثری نصیب ما می‌شود.

روحانی با بیان اینکه نظام ما دو پایه اسلامیت و جمهوریت را دارد، گفت: خدای ناکرده اگر دروغ و تهمت رواج یافت که اسلامیت و اگر مشارکت کاهش یافت، جمهوریت صدمه می‌خورد. همه جا شاهد راست‌گویی، گزارش با دقت و بدون تحریف باشیم و برنامه را به مردم ارائه دهیم. فحش که برنامه نمی‌شود. آدم از اول تا آخر شروع به فحاشی کند! یکی همیشه فحش می‌گوید و اگر از او فحش را بگیری خلع سلاح می‌شود.

وی با بیان اینکه مردم امروز از کاندیداها برنامه می‌خواهند، افزود: نامزدها برنامه خودشان را شرح دهند. ما امسال دچار خشکسالی هستیم کاندیداها برنامه خود را برای خشکسالی بگویند، ما هنوز با تحریم مواجه هستیم و این گام‌ها باید تکمیل شود و باید برنامه‌ خود را در دوران تحریم بگوید.

وی گفت: ان‌شاءالله کشورهای اسلامی تلاش خود را انجام دهند و در کنار هم برای نجات مردم فلسطین در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی خود را هماهنگ کنند.

رئیس جمهور تاکید کرد: می‌بینیم که سازمان ملل، شورای همکاری و اتحادیه عرب اقدامی انجام نمی‌دهند و اینجاست که آدم خود باید توانمند باشد و در روز وانفسا اگر خودمان توانمند نباشیم کسی از ما دفاع نمی‌کند. امروز وظیفه ما این است از مردم فلسطین دفاع کنیم و تردید نداریم پیروزی نهایی با مردم فلسطین در نهایت خواهد بود.


منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظر

سوال: پایتخت چین؟ Pekan

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار