گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:43848
فرماندار همدان خواستار شد:

صرفه‌جویی جدی شهروندان در مصرف آب

ممنوعیت کشت دوم محصولات کشاورزی/ زمان‌بندی مشخص برای اجرای طرح‌های آب‌رسانی روستایی
صرفه‌جویی جدی شهروندان در مصرف آب

محمدعلی محمدی با بیان اینکه حدود 77 درصد آب مورد نیاز شهر همدان از سد اکباتان و آبشینه تأمین می‌شود، افزود: هم‌اکنون میزان ذخیره این سدها به حدود 40 درصد ظرفیت آن‌ها کاهش پیدا کرده که با مصرف فعلی در مهرماه به پایان خواهد رسید.

وی اضافه کرد: در کنار کاهش چشمگیر نزولات جوی با بی‌برنامگی، عطش توسعه، چاه‌های غیر مجاز، برداشت‌های بی‌رویه، عدم اصلاح الگوی کشت و کشت دوم در اراضی کشاورزی و روش‌های سنتی آبیاری، شاهد اُفت قابل توجه منابع آب‌های زیرزمینی هستیم.

محمدی با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و صرفه‌جویی جدی شهروندان در زمینه مصرف بهینه آب، تصریح کرد: در دنیا برنامه‌ریزی استفاده از منابع آب به نحوی است که متناسب با منابع آب موجود و پیش‌بینی کاهش آن، حفظ منابع برای نسل‌های آینده مدنظر قرار می‌گیرد.

وی افزود: در بخش کشاورزی ضمن بهره‌گیری از سیستم‌ها و روش‌های نوین با عنایت به ملاحظات منابع آبی در اختیار باید به مزیت‌های نسبی و مزیت‌های مطلق برای انتخاب نوع محصول مناسب توجه کنیم.

فرماندار همدان با قدردانی از اقدام مشترک شرکت آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای در اجرای طرح جهادی انتقال آب از چاه‌های خالق‌وردی، گفت: آب پنج حلقه چاه در این منطقه ضمن انجام اقدامات فنی از طریق خط انتقال آب تالوار به همدان منتقل می‌شود.

محمدی افزود: انتقال روان‌آب‌های سرشاخه‌های بالادست سد اکباتان و آب رودخانه‌های دره‌مرادبیگ و عباس‌آباد در فصول غیر زراعی نیز ازجمله اقداماتی بوده که برای تأمین آب شرب شهر همدان انجام شده است.

وی با اشاره به ممنوعیت کشت دوم محصولات کشاورزی، بیان کرد: جهاد کشاورزی در این زمینه نظارت داشته باشد و درصورت مشاهده نسبت به قطع برق، سهمیه سوخت و معرفی افراد سودجو به مراجع قضائی اقدام خواهد شد.

این مقام مسئول افزود: در بخش روستایی با مدیریت بخشداران و همکاری دهیاری‌ها نباید اجازه دهیم آب شربی که با طی فرآیندی پُرهزینه به یک واحد مسکونی روستایی رسیده، جهت آبیاری و دیگر مصارف غیر ضروری استفاده شود.

فرماندار همدان با بیان اینکه اعتباراتی برای اجرای چند طرح آب‌رسانی روستایی در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان منظور شده است، اظهار کرد: طرح‌های آب‌رسانی روستایی باید با زمان‌بندی و برنامه مشخص ضمن جذب پیمانکار واجد شرایط و توانمند اجرایی شود.

وی در پایان با بیان اینکه به‌منظور مدیریت مصرف آب شاهد اُفت فشار آب شبانه هستیم، تأکید کرد: برای جلوگیری از جیره‌بندی و قطع آب شهر همدان در ماه‌های آینده بیش‌ازپیش نیاز به صرفه‌جویی و همکاری عموم شهروندان داریم.

ارسال نظر

سوال: پایتخت اسپانیا؟ Madrid

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار