گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:49833

شهروند 63 ساله اسدآباد مرتعدار نمونه کشوری شد

شهروند 63 ساله اسدآباد مرتعدار نمونه کشوری شد

به گزارش سپهرغرب و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، «محمد مراد محمدی پور سمنگانی» ساکن روستای «شیلاندر» شهرستان اسدآباد به دنبال ارزیابی‌های وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان مرتعدار نمونه کشوری انتخاب شده است.

رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: این مرتعدار نمونه حدود 500 هکتار از مراتع روستای شیلاندر شهرستان اسدآباد را با کودپاشی و بذرپاشی احیا و اصلاح کرده است.

سیدامین مشعریان افزود: این اقدام شایسته این شهروند تحسین‌برانگیز بوده و درواقع این مرتعدار به‌عنوان یک همیار واقعی طبیعت باید برای همه مردم و بهره‌برداران یک الگوی تأثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه مراتع به‌عنوان بسترهای حیات، نقش انکارناپذیری در اقتصاد و توسعه هر جامعه‌ای دارند، اظهار کرد: عواملی نظیر تغییرات اقلیمی، تغییرات نوع بارش و نزولات آسمانی، افزایش زمان بهره‌برداری و تعدد بهره‌برداران و چرای مفرط دام غیر مجاز در مراتع سبب شده بخش قابل توجهی از مراتع استان در وضعیت ضعیف یا متوسط قرار بگیرند.

رئیس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: وجود مرتع موجب حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش آن شده و تأثیر مثبت در تأمین آب‌های زیرزمینی دارد.

به گفته وی همچنین وجود علف‌ها و گیاهان در مراتع باعث کاهش سرعت روان‌آب حاصل از بارندگی در سطح زمین شده و این حالت دو فایده عمده ازجمله جلوگیری از شست‌وشوی خاک و دادن فرصت کافی به آب برای نفوذ در خاک و درنتیجه پُرآب شدن قنات‌ها و چشمه‌ها دارد.

مشعریان ایجاد فضای سبز، تلطیف هوا و تأمین علوفه مورد نیاز احشام عشایری و روستایی را از کارکردهای مهم مراتع عنوان کرد.

وی افزود: مراتع یکی از منابع تغذیه‌ای دام‌ها است، چراکه علوفه مورد نیاز دام از مراتع طبیعی و گیاهان علوفه‌ای تأمین می‌شود و مراتع باعث حفظ ذخایر ژنتیکی، گیاهی، جانوری و تأمین غذا و مأمن وحوش و پرندگان است.

رئیس اداره آموزش و ترویج منابع طبیعی استان همدان با اشاره به پیشرو بودن همدان در تهیه و ارائه طرح‌های مرتعداری، این اقدام را گامی مثبت در تقویت پوشش گیاهی مراتع تلقی کرد.

مشعریان گفت: هرچند در سال‌های اخیر مرتعداران نمونه کشوری نیز از میان مرتعداران و دامداران هم‌استانی انتخاب شده‌اند، اما امیدواریم با توجه به وضعیت موجود و شرایط مراتع استان، مسئولان نگاه ویژه‌ای به این مقوله داشته باشند و با تأمین اعتبار، طرح‌های مرتعداری توسعه داده شوند.

وی خاطر نشان کرد: نگاه تک‌بُعدی به مراتع به‌عنوان بستر تولید علوفه باید تغییر کرده و به پتانسیل‌های مختلف آن‌ها توجه شود که در این راستا این اداره کل دنبال اجرایی کردن طرح‌های چندمنظوره و تلفیقی در استان بوده تا علاوه‌بر حفظ مراتع، بهبود معیشت مردم را نیز به دنبال داشته باشد.

 

ارسال نظر

سوال: تعداد گوش انسان؟ 2

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار