گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:51628

دولت در تکاپــــوی تعیین پروژه‌های چینی‌ساز

دولت در تکاپــــوی تعیین پروژه‌های چینی‌ساز

مجیدرضا حریری اظهار کرد: همکاری اقتصادی دنیا با کشور چین یک ضرورت است زیرا چین شریک اول تجاری 120 کشور دنیاست و سندهای بلندمدت همکاری با بیش از 80 کشور دنیا امضا کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین با اشاره به سند 25 ساله ایران و چین، افزود: قرارداد اجرایی در مورد سند 25 ساله با چین نداریم بلکه درقالب این سند دو کشور تمایلات خود برای همکاری را بیان می‌کنند؛ قرارداد یعنی اینکه در یک حوزه به‌صورت مشترک دو کشور فعالیت کنند و هر کدام به یک مقدار مشخص سهم ببرند، ولی سند همکاری یک تمایل دوجانبه برای همکاری است.

 بنابراین سند مذکور مشخص کرده که دوطرف تمایل دارند در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و… با هم همکاری کنند؛ به عنوان نمونه در بخش اقتصادی توافق شده که دو طرف با هم کار کنند، اما یک قرارداد اجرایی کلی برای تمامی حوزه‌های اقتصادی نداریم.

وی توضیح داد: در قالب این سند باید پروژه‌هایی را دو طرف به یکدیگر ارائه دهند و هر پروژه‌ای مورد توافق طرفین قرار گرفت و مذاکرات نهایی انجام شد، در نهایت منجر به قرارداد می‌شود؛ مثل راه آهن تهران-قم- اصفهان که بعد از لغو برجام نیمه کاره ماند، می‌تواند منجر به قرارداد شود.

حریری ادامه داد: حدود 3 ماه است که پروسه تعیین پروژه‌ها در وزارتخانه‌های مختلف آغاز شده و شرکت‌های بزرگ مثل راه آهن، ایمیدرو و… نیز در این بخش در حال آماده‌سازی پیشنهادات خود به طرف چینی هستند تا قرارداد ببندیم.

وی ادامه داد: در واقع در قالب این سند می‌توان هر پروژه‌ای را پیشنهاد داد و پس از مذاکره و بررسی، قراردادها جهت عملیاتی کردن پروژه‌ها به‌صورت شراکت، سرمایه‌گذاری مستقیم چینی‌ها، فاینانس و… منعقد شود.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: نحوه انعقاد قرارداد هم بستگی به نوع پروژه و مصالح طرفین دارد. منتهی آنچه که در دسترس‌تر است فاینانس پروژه‌هاست.

ارسال نظر

سوال: عدد شش ضربدر دو؟ 12

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار