گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:53028

بیش از یک میلیون رأس دام در کردستان مایه‌کوبی می‌شود

بیش از یک میلیون رأس دام در کردستان مایه‌کوبی می‌شود

ناصر مخدوم اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 76 هزار و 978 راس دام سنگین و 901 هزار و 197 راس دام سبک در استان به‌صورت رایگان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شده است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری بیش از 91 هزار رأس گاو و گوساله و بالغ بر یک میلیون و 200 هزار رأس گوسفند و بز به‌صورت کاملا رایگان علیه بیماری تب برفکی واکسینه شود.

معاون سلامت دامپزشکی کردستان تأکید کرد: در این مدت، گروه‌های واکسیناسیون تب برفکی، تعداد 971 واحد اپیدمیولوژیک را با اولویت مناطق دور افتاده و مرزی تحت پوشش قرار داده‌اند.

مخدوم با قدردانی از تلاش شبانه‌روزی گروه‌های دامپزشکی بخش دولتی و خصوصی از دامداران خواست تا با گروه‌های اعزامی برای مایه‌کوبی همکاری لازم را داشته باشند.

تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.

کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده‌های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام‌های جوان از جمله خسارت‌های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.

واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام‌ها داشته و تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام‌ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.

استان کردستان یکی از مناطق دام‌خیز و دامپرور کشور محسوب می‌شود که سالانه 25 هزار تن گوشت قرمز، 80 هزار تن گوشت مرغ و 150 هزار تن شیرخام تولید می‌شود در حالی‌که مصرف سالانه آن حدود 45 هزار تن گوشت مرغ و 17 هزار و 600 تن نیز گوشت قرمز است.

جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون رأس دام سبک (گوسفند و بز) و رأس دام سنگین (گاو و گوساله) است.

ارسال نظر

سوال: رنگ برگ‌ها؟ Sabz

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار