شناسه خبر:73451
1402/6/19 12:45:01

سپهرغرب، گروه جوانی: در یک بازه زمانی خاص هر فردی در اوج توانایی و خلاقیت است و از طرفی انرژی و اشتیاق وصف ناپذیری برای رسیدن به اهداف و آرزوهای خود دارد.

افراد در زندگی با مراحل مختلفی روبه رو هستند و تجربیات متنوعی بدست می‌آورند اما کدام یک از مراحل زندگی انسان از اهمیت ویژه‌تری برخوردار است؟ با کمی تامل در می‌یابیم که جوانی هر فردی که بین بیست تا سی سالگی در اوج خودش است، مهمترین دوران زندگی است چرا‌که اکثر اتفاق‌ها و تصمیمات مهم زندگی در این مرحله شکل می‌گیرد. افراد بین 20تا 30سالگی توانایی‌های ویژه دارند که باعث خاص بودن این دوران شده است.

به علاوه ترکیب ایده‌الی بین توانایی‌ها، نوآوری و خلاقیت با تجربه و استقلال به وجود می‌آید که مخصوص دهه جوانی است چون فرد در این دوران توانایی به اجرا در آوردن ایده‌های موجود در ذهن خود را دارد و در صورت بی‌توجهی به این موضوع، ممکن است فرصت‌ها و نیروی جوانی خود را به راحتی از دست دهد که تاوان سنگینی را در آینده برای فرد به دنیال دارد.

 چرا بیست تا سی سالگی مهم است؟

دکتری روانشناسی و عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم شناختی در خصوص اهمیت بیست تا سی سالگی گفت: این دوره شروع مسیراصلی زندگی و تعیین کننده ادامه آن است. اگرچه دوران کودکی و نوجوانی فرد هم در شکل گیری آینده نقش به سزایی دارد، اما دوران جوانی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است که اصلاً قابل مقایسه با سایر ادوار زندگی انسان نیست.

محسن میرمحمد صادقی افزود: گاهی افراد دوران کودکی و نوجوانی موفقیتی داشته اند، به طوری که زمینه‌های مثبت رشد در آنها شکل گرفته است، اما در آینده زندگی شان آنگونه که باید و شاید به نتیجه مطلوب نرسیده اند، علت این امر را می‌توان در دوره سنی بیست تا سی سالگی جست و جو کرد چرا که این افراد برای این دوران برنامه‌ریزی دقیق نکرده اند.

سمیرا درویشی کارشناس ارشد روانشناس بالینی در همین راستا گفت: معمولاً بیست تا سی سالگی دوره پرهیاهو و مهمی است. در این دوره افراد به شغل پایدار رسیده اند و درگیر روابط عاطفی و احتمالاً تشکیل خانواده هستند. وقتی جوان و آزاد هستید، تقریباً می‌توانید بر روی هر کاری تمرکز کنید و آن را انجام دهید. از طرفی در همین دوره می‌توانید زندگی حرفه ای خود را رقم بزنید که این موضوع منجر به فشار زیادی به افراد است.

 جوانی تصویر واقعی شماست!

صادقی درباره کسب تصویر واقعی اظهار کرد: از نکات مهمی که باعث متمایز شدن دهه جوانی شده این است که فرد برای اولین بار می‌تواند تصویر واقعی از خودش بدست آورد. در حالی که در دوران کودکی و نوجوانی تصویری که در ذهن فرد شکل گرفته، تحت تاثیر والدین و عوامل زودگذر ناپایدار بوده است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم شناختی درباره دوران جوانی بیان کرد: جوانی دورانی تلقی می‌شود که در آن فرد می‌تواند توانایی‌ها، نقاط ضعف و قدرت خود را شناسایی کند و یک برنامه ریزی و هدف ‌گذاری‌های واقع بینانه برای ادامه زندگی خود داشته باشد.

وی ادامه داد: بین بیست تا سی سالگی رشد بخش‌های کنترلی و مدیریتی مغز تقریباً کامل شده در نتیجه اگر فرد تصمیم‌گیری‌های درست و مدیریتی مناسبی برای این مرحله داشته باشد می‌تواند به رشد مغزی بهتری دست یابد، در واقع یک آدم منطقی و با برنامه برای زندگی اش باشد.

صادقی افزود: اگر فرد این دوران را با بی‌مسئولیتی و بی‌تفاوتی سپری کند و از تجربیات کمک کننده این مدت برای ارتقا و پیشرفت خود سودی نبرد، در آینده صدمات جبران ناپذیری می‌بیند که چیزی جز حسرت برای فرد ندارد.

حال برای استفاده از این دوران جوانی که می‌توان گفت دوران طلایی زندگی است چه کار باید کرد؟

 کار امروز را به فردا نیندازید

صادقی در خصوص استفاده از دوران جوانی گفت: افراد برای بهره بردن بهتر از این دهه حساس باید تعادلی بین فکر کردن و برنامه‌ریزی از یک طرف و عمل و اجرا کردن از طرف دیگر برقرار کنند یعنی بدون فکر کار نکرده و همه کارها را هم به آینده موکول نکنند.

این عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم شناختی ادامه داد: با افزایش سن انتخاب‌های افراد در زمینه‌های مختلف کاهش می‌یابد به این معنی همیشه افراد نمی‌توانند که هر کاری که می‌خواهند انجام دهند و امکان تغییر مسیر برایشان به آسانی امکان‌پذیر نیست. وجود ندارد، در حالی در سنین جوانی انتخاب‌های فرد بیشتراست.

 هدف‌ها و فرصت‌های خود را از دست ندهید!

درویشی درباره از دست ندادن هدف اظهار کرد: معمولاً هر فرد اهداف متعددی برای خود دارد و خیلی از افراد در دوران جوانی نیز در رسیدن به هدف خود موفق هستند.

وی افزود: حقیقت این است که هیچ کس بلافاصله پس از فارغ التحصیلی، شغل رویایی‌اش را بدست نمی آورد. اگر توقع تان را پایین نگه دارید و آمادگی کار کردن داشته باشید بالاخره موفق به پیدا کردن شغل مورد علاقه خود در دوران جوانی می‌شوید. به علاوه کارهایی انجام دهید که به ارزش شما بیفزاید.

 شبکه‌سازی را در اولویت قرار دهید

درویشی درباره شبکه‌سازی عنوان کرد: سعی کنید که با افراد مختلف با پیش‌زمینه‌ها و تجربیات متنوع ارتباط برقرار کنید چون این افراد می‌توانند فرصت‌های ناب و فوق‌العاده ای پیش رویتان قرار دهند، پس همین حالا و از همان بیست سالگی شروع به انتخاب آگاهانه دوستان خود کنید و برای آینده تان برنامه ریزی و سرمایه گذاری کنید.

این روانشناس در ادامه با تاکید بر کارهای داوطلبانه بین بیست تا سی سالگی گفت: به دنبال فرصت‌هایی برای کار داوطلبانه باشید چراکه این کارها به شما کمک می‌کند با جامعه خود ارتباط بهتری برقرار کنید. این فعالیت‌ها می‌تواند فرصت فوق‌العاده‌ای برای شبکه‌سازی باشد.

 ریسک‌پذیر باشید

درویشی در خصوص ریسک‌پذیری در دوران جوانی بیان کرد: بهترین دوران برای ریسک‌پذیری دوران جوانی است. اگر ایده ای برای راه اندازی کسب و کار دارید کارآفرینی را امتحان کنید. اگر به تغییر شغلی نیاز دارید این کار را انجام دهید تا در آینده حسرت آن را نخورید.

صادق در همین راستا عنوان کرد: در این دوران افراد جوان باید برای گسترش روابط با سایرین کوشا باشند و به سراغ موقعیت‌های دور از دسترس هم بروند، بنابراین باید از قدرت خطر پذیری استفاده کنند.

وی افزود: از ویژگی‌های این دوران شجاعت خطر کردن است، افراد در این دوره هم قابلیت روبه رو شدن با موقعیت‌های جدید را دارند و می‌توانند توانمندی‌های خود را در ارتباط با افراد متفاوت محک بزنند و شرایط جدیدی را ایجاد کنند.

 توانایی در دوران طلایی دوچندان است

صادقی در صورت توانایی‌های بالای دوران جوانی گفت: توانایی جسمی بالا در این دوره می‌تواند بسیار کمک کننده باشد، به‌طوری‌که فرد می‌تواند کمتر استراحت کرده و ساعت‌های طولانی‌تری کار کند. به علاوه قدرت یادگیری در این دوران بسیار قوی‌تر است بنابراین افراد می‌توانند خودشان را شتاب بدهند و اگر از این دوران استفاده نکنند در مراحل بعدی زندگی باید با زحمت و وقت دوچندانی به آن موقعیت برسند.

درویشی در همین خصوص افزود: این دوران بهترین فرصت برای پرورش مجموعه‌ای از استعدادها است. پس در کارهای مختلف شرکت کنید و از هر فرصتی برای یادگیری مهارت تازه و یا برعهده گرفتن مسئولیت بیشتر بهره ببرید.

این روانشناس بالینی درباره انجام کارهای متنوع اظهار کرد: سعی کنید بیش از اندازه در یک موقعیت نمانید، مگر آنکه در آن موقعیت پیشرفت خارق العاده ای را تجربه کنید. در این دوره فرصت دارید کارهای متنوعی را امتحان کنید. سعی کنید در پروژه‌هایی شرکت کنید که با انجام دادن آنها به خود نشان دهید، چقدر ماهر، متعهد و سخت‌کوش هستید.

افراد بین بیست تا سی سالگی در حال تکامل هستند و در نتیجه این دوران برای همه طلایی است چرا هر فردی با جدیت خاص پا در این مرحله می‌گذارد تا به اهداف و آرزوهای خود دست یابد. با توجه به اهمیت زیادی که دوران جوانی دارد، افراد باید تلاش کنند تا با برنامه‌ریزی‌های دقیق و هدفمند حداکثر استفاده ممکن را از این دوران ببرند. چنانچه استفاده ناصحیح از دوران طلایی خود کنند در آینده مشکل عدیده‌ای در زندگی خود مشاهده می‌کنند. اگر ما افراد موفق و نا موفق را با هم مقایسه کنیم، می‌توانیم به وضوح دریابیم که افراد موفق بهتر از دوران طلایی جوانی خود سود برده‌اند.

شناسه خبر 73451