گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:74285

کاتالیست واحد RCD پالایشگاه شازند رونمایی شد

کاتالیست واحد RCD پالایشگاه شازند رونمایی شد

رجبی مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند دوازدهم مهرماه 1402 در آیین رونمایی از کاتالیست RCD، بیان کرد: بومی سازی کاتالیست، کاری کاملا تیمی بوده است و با همت پالایشگاه شازند و شرکت اکسیر نوین، کار تست کاتالیست در سخت ترین زمان(آذرماه 1401 و سردترین ماه سال در شازند) انجام گرفت و تدابیری بالایی در این رابطه اندیشیده شد.

 

وی با اشاره به اینکه نیاز پالایشگاه شازند به این کاتالیست 750 تن است، گفت: حدود 500 تن توسط شرکت اکسیر نوین تهیه شد و مابقی نیاز نیز از کاتالیست‌های سال‌های گذشته تامین شد که البته تهیه، ترخیص و تامین هزینه آن، کاری نفس گیر بود.

 

به گزارش ایسنا، در این آیین، محمدی رییس خدمات فنی و مهندسی پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند با اشاره به بارگیری کاتالیست داخلی همراه با کاتالیست مازاد در انبار واحد RCD بیان کرد: تفاهم نامه پیرامون تولید این کاتالیست در سال 1398 منعقد و پس از یک سال مقرر شد که شرکت اکسیر نوین ساخت کاتالیست را ظرف 1.5 سال دنبال کند که این شرکت در گام نخست حدود 500 تن کاتالیست را وارد پالایشگاه کرد و برای تامین باقیمانده کاتالیست مورد نیاز( حدود200 تن) باید اقدامات و تمهیدات لازم اندیشیده می‌شد.

 

وی تصریح کرد: ادامه واحد RCD، واحد RFCC است که و اگر کاتالیست باقی مانده تامین نمی شد علاوه بر تاثیر بر عملکرد واحد RFCC روزانه دو میلیون دلار خسارت به سیستم وارد می‌شد ولی به سرعت و با همت مهندسین و کارشناسان پالایشگاه برای تامین باقی مانده کاتالیست اقدامات موثر رقم خورد.

 

در این آیین، محمد امیدی مدیرعامل شرکت اکسیر نوین فرایند آسیا اظهار کرد: شرکت از سال 1391 تولید صنعتی کاتالیست را آغاز کرد و با ظرفیت سه هزار تن و 60 نوع محصول فعال شد. با توجه به وابستگی شرکت به کاتالیست طرح توسعه در دستور کار قرار گرفت و ظرفیت تولید به 10 هزار تن در سال رسید و تولید 110 نوع محصول دنبال شد.

 

وی تصریح کرد: کاتالیست RCD یکی از با اهمیت ترین کاتالیست هاست و تامین آن از خارج مشکلات زیادی از جمله تاخیر در واردات و خروج ارز به دنبال داشت که به همین دلیل به همراه پژوهشکده صنعت نفت به طرح تهیه این کاتالیست ورود کردیم و طراحی، مهندسی و ساخت خط تولید با سرمایه گذاری 30 میلیون یورو آغاز شد و پس از عقد تفاهم نامه با پالایشگاه شازند در دیماه 1401 کاتالیست بارگیری شد و امروز در بهترین شرایط است.

 

امیدی اضافه کرد: سولفور این کاتالیست بین سه تا چهار هزار ppm است و در دمای پایین تر نسبت به کاتالیست‌های دیگر تهیه شده است.

ارسال نظر

سوال: پایتخت هند؟ Dehli

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار