ناظر ملی طرح جهش تولید در دیمزارها گفت: یکی از چالشهای طرح جهش تولید در دیمزارها عدم همکاری برخی از بانکها در تأمین تسهیلات است.
مهندس محمد ترابی اظهار کرد: طرح جهش تولید در دیمزارها، در سال 1399 بهمنظور حمایت از کشاورزان محروم جامعه که عمدتاً دیمکاران هستند شروع به کار کرد، در سال نخست، این طرح با 6 استان پایلوت و در سال دوم با 15 استان وارد مرحله اجرایی شد.
وی با تأکید بر اینکه این طرح جهت افزایش تولید در واحد سطح شروع به کار کرده است، افزود: یکی از مزایای طرح مذکور استفاده از آب سبز یا همان بارندگی است.
ناظر ملی طرح جهش تولید در دیمزارها تصریح کرد: این طرح، در حال حاضر در 25 استان در سطح کشور اجرا میشود. همچنین در زمینه برطرف کردن چالشهای بیمه کشاورزان، تأمین ماشینآلات تخصصی و بالا بردن دانش فنی کشاورزان دیمکار و کاهش سطح آیش، قدمهای مثبتی برداشته شده است.
ترابی ضمن تأکید بر اهمیت آموزش و بالا بردن دانش فنی و عملی کشاورزان، گفت: ازجمله چالشهای این طرح میتوان به عدم تامین به موقع خسارتها، عدم همکاری برخی از بانکها در تأمین تسهیلات، ضعف آموزش تخصصی برخی از مروجین مراکز جهاد کشاورزی و بهرهگیری پایین از ادوات تخصصی در سطح دیمزارها اشاره کرد.
وی در پایان گفت: با توجه به یکسری مسائل اقتصادی، زیرساختهای این طرح به شکل مطلوبی تأمین نشده که با پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال برطرف شدن هستند.
شناسه خبر 80182