شناسه خبر:86533
1403/6/27 16:54:00
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان:

صیانت از زبان فارسی از سردرب مغازه‌ها شروع شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: برای صیانت از زبان فارسی باید در تابلوهای تبلیغاتی و شهری و سردرب مغازه‌ها از حروف و کلمات فارسی استفاده شود.


مسعود ویژه روز سه‌شنبه به‌مناسبت روز شعر و ادب فارسی و گرامیداشت استاد محمدحسین شهریار در دهکده گنجنامه اظهار کرد: همه تلاش ما حفظ و صیانت از ادبیات فارسی است و از تک‌تک شاعران که خط مقدم این راه هستند، می‌خواهیم کمک کنند این میراث گران‌قدر که نیاکان ما با سختی و در مقابل تهاجمات مختلف به‌دست ما رسانده‌اند، برای نسل‌های بعدی باقی بماند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه با زبان و ادبیات فارسی است که می‌توانیم فرهنگ را حفظ کنیم، اظهار کرد: هر قدمی که برای زبان، ادبیات و خط فارسی برداشته شود، صیانت از فرهنگ غنی کشورمان است.
وی اذعان کرد: زبان و ادبیات فارسی چتر گسترده‌ای دارد، گویش‌ها و زبان‌های محلی در اقصی نقاط کشور همه زیر چتر زبان و ادبیات فارسی قرار دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: استاد شهریار آذری‌زبان است، اما به‌خاطر نقشی که در ادبیات فارسی داشته، روز «شعر و ادب فارسی» به‌نام ایشان نامگذاری شده است و باید مراقب باشیم لطمه‌ای به زبان و ادبیات ما وارد نشود.
* هیچ هنری بالنده‌تر از شعر نیست
مسئول انجمن شعر و ادب فارسی همدان نیز در این آیین به بیان شرحی از زندگینامه شهریار پرداخت و گفت: این شاعر بزرگ در تبریز متولد شد که هم‌زمان با آغاز تحولات انقلاب مشروطیت بوده، پدرش خانواده را به روستایی می‌برد و او دوران ابتدایی خود را در کنار کوه حیدربابا سپری می‌کند.
بهرام ترکمان بیان کرد: شهریار در تبریز دیپلم می‌گیرد و به‌عنوان بورسیه پزشکی قبول می‌شود، در سال‌های پایانی تحصیل شیفته دختری به‌نام ثریا می‌شود که بعد از خواستگاری با مخالفت پدر دختر مواجه و بیمار می‌شود.
وی اضافه کرد: وقتی مادر شهریار برای نگهداری از پسرش نزد او می‌آید، از کوه حیدربابا و مردمان آنجا برایش صحبت می‌کند و اشعار معروف او در آن زمان به ذهنش خطور می‌کند.
ترکمان بیان کرد: شهریار خطاط و موسیقیدان خوبی هم بود و در تمام قالب‌های شعری نیز شعر گفته است که این احساس را در کمتر شاعری دیده‌ایم.
وی خواستار توجه به شعر و ادبیات از سوی مسئولان شد و بیان کرد: برای هر رشته هنری جشنواره‌ای برگزار و به آن پرداخته می‌شود، اما برای شعر کسی هزینه نکرده که امیدواریم در آینده آیین‌نامه‌ای تصویب شود تا در روز شعر و ادب فارسی، جایگاهی به آن داده شود، زیرا هیچ هنری بالنده‌تر از شعر نیست.
روز بیست‌وهفتم شهریورماه سالروز درگذشت استاد شهریار شاعر ایرانی، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، در تقویم رسمی کشورمان روز ملی شعر و ادب پارسی نامیده شده است.

شناسه خبر 86533