گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:92506

عوامل روانی در تغییرات نرخ ارز اثرگذار است نه مؤلفه‌های بنیادین اقتصاد

عوامل روانی در تغییرات نرخ ارز اثرگذار است نه مؤلفه‌های بنیادین اقتصاد

سید حسین رضوی‌پور با تأکید بر این موضوع که افزایش نرخ ارز ناشی از تغییرات بنیادین در اقتصاد نیست و افزایش‌ها بار روانی دارد؛ به چند نکته مهم ذیل این موضوع اشاره کرد و گفت: در واقع تا کنون به لحاظ میدانی فروش نفت ایران کاهش نداشته است، ضمن اینکه مراودات تجاری و صادراتی نیز دچار تغییرات عدیده‌ای نشده و برطبق روال پیشین است.
وی در این باره خاطرنشان کرد: درآمد ارزی کشور تغییر خاصی نسبت به گذشته پیدا نکرده. از سوی دیگر در مباحث مرتبط با عرضه و تقاضا نیز مشکل خاصی وجود ندارد و ارز فعالان اقتصادی و واردکنندگان طبق روال همیشگی از سوی بانک مرکزی تحویل داده می‌شود و عرضه‌کنندگان ارز و صادرکنندگان نیز تعهدات خود را به شکل سابق به بانک مرکزی ایفا می‌کنند.
کارشناس اقتصادی تأکید کرد: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال بسیاری از شرکت‌های صادرکننده محصولات پتروشیمی برای بستن حساب‌های خود مجبورند ارز خود را تبدیل کنند؛ بنابراین عرضه ارز در بازار به‌صورت عادی جریان دارد، اما آنچه باعث نوسانات نرخ ارز در روزهای اخیر شده ناشی از جو روانی حاکم بر بازار ارز است نه رشد عوامل بنیادین اقتصادی.
رضوی‌پور خاطرنشان کرد: براساس عوامل بنیادین رشد نرخ ارز تا حدود 84 هزار تومان قابل پذیرش است، اما قطعاً رشد بالاتر از این قیمت دلیل بنیادین ندارد بلکه ناشی از جو روانی حاکم بر اقتصاد و جامعه بابت نگرانی‌های مرتبط با فعال‌سازی مکانیزم ماشه و تحریم‌هایی ذیل این موضوع است.
وی تأکید کرد: از سوی دیگر برخی اظهارات دولتمردان و موضع‌گیری‌ها و مصاحبه‌های آن‌ها در خصوص نرخ ارز و طلا متأسفانه سیگنال مدیریت نرخ ارز را به بازار صادر نکرد بنابراین مانع مدیریت فضای روانی جامعه شد.
این کارشناس و تحلیلگر اقتصادی اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود عرضه ارز ناشی از صادرات پتروشیمی‌ها و صنایع بزرگ طی روزهای آینده رشد قیمت ارز را تا حدودی تعدیل می‌کند، کما اینکه دو روز گذشته شاهد تعدیل نرخ ارز بودیم، اما روند کاهشی و بازگشت نرخ ارز به محدوده‌های پایین‌تر نیازمند مدیریت نوسانات بازار به‌صورت روزانه از سوی بانک مرکزی است.

ارسال نظر

سوال: پایتخت هند؟ Dehli

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار