شناسه خبر:93170
1403/12/25 16:55:00

نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه دسترسی به ایستگاه راه‌آهن همدان مناسب نیست، گفت: رفع این ایراد و ایجاد یک مسیر استاندارد، زیبا و با نور کافی، در دستور کار قرار گرفته است.


حمیدرضا حاجی‌بابایی روز شنبه در بازدید از ایستگاه راه‌آهن همدان و مسیر دسترسی اظهار کرد: با تزریق یک‌هزار میلیارد ریال اعتبار طی 6 ماه گذشته، ایستگاه راه‌آهن همدان و سالن آن در شأن مردم همدان تکمیل و تحویل داده شد.
وی ادامه داد: ایستگاه راه‌آهن همدان قرار است یک ایستگاه بین‌المللی و ملی و مسیر ارتباطی کشورهای دریای خزر به خلیج فارس باشد.
* احداث فاز دوم ایستگاه راه‌آهن با 5300 میلیارد ریال اعتبار
نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: احداث فاز دوم ایستگاه راه‌آهن آغاز شده و برای تکمیل و تجهیز نیازمند پنج هزار و 300 میلیارد ریال اعتبار است که درحال رایزنی و پیگیری آن هستیم.
حاجی‌بابایی تأکید کرد: مسیر و راه دسترسی کنونی به ایستگاه راه‌آهن در شأن این ایستگاه بین‌المللی نیست و در نشستی با مسئولان ملی مقرر شد دسترسی مناسب به این مکان برقرار شود.
وی ادامه داد: ساخت بزرگراه چهاربانده بلوار آیت‌الله مدنی به ایستگاه راه‌آهن همدان به‌سرعت شروع خواهد شد و ساخت یک مسیر زیبای با نور کافی در دستور کار قرار می‌گیرد؛ استاندار همدان نیز در این راستا ورود خوبی پیدا کرده که جای قدردانی دارد.
نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این دو اقدام (مسیر دسترسی و احداث فاز دوم ایستگاه راه‌آهن) در سال آینده در دستور کار جدی قرار دارد تا مردم ایستگاه بین‌المللی، زیبا و درخور شأن داشته باشند و نیز گلایه‌ها از مسیر تردد برطرف می‌شود.
حاجی‌بابایی با بیان اینکه با پیگیری‌های انجام‌شده هم‌اکنون دو سرویس قطار چهار و پنج ستاره فعال است، افزود: گله‌مندی‌های مردم از نوع فروش بلیت و نفروختن تک‌بلیت وجود دارد که پیگیری می‌شود و در سفر رئیس راه‌آهن کشور که به‌زودی پیش‌بینی شده، طرح خواهد شد.
وی ادامه داد: به‌دلیل اینکه ایستگاه راه‌آهن همدان مسیر عبور راه‌های کردستان، مرز باشماق، کرمانشاه، ملایر، تویسرکان و نهاوند است، برنامه‌ریزی شده که بتوانیم این مسیرها را به هم متصل کنیم و بر همین اساس تعداد قطارها و مسافرت‌ها چندبرابر شود.
نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هم‌اکنون درحال پیگیری ماده 23 و برقی شدن قطار همدان هستیم که درصورت تحقق و انجام سرمایه‌گذاری مطلوب مسیر همدان تا تهران یک ساعت به طول می‌ انجامد.
حاجی‌بابایی گفت: برای اینکه به قطاری در شأن مردم پایتخت تاریخ و تمدن برسیم، اقداماتی نیاز است که با سرعت و قدرت پیگیری می‌شود.
فرماندار همدان نیز در این بازدید با بیان اینکه مسیر دسترسی به ایستگاه راه‌آهن همدان شرایط استانداردی پیدا کرده و درحال تکمیل است، اظهار کرد: این مسیر هم‌اکنون به حد مقبولی رسیده؛ نقاط حادثه‌خیز برطرف و تعریض شده و روشنایی مسیر درحال انجام است. کار به‌دلیل شرایط آب‌وهوایی به تأخیر افتاده بود و برای نصب علائم و خط‌کشی، منتظر شرایط مساعد آب‌وهوایی بودیم.
مسلم مخفی افزود: افتتاح این محل موکول به سفر وزیر راه و شهرسازی نشد و حدود یک ماه است که مردم از این ایستگاه استفاده می‌کنند و با پیگیری‌های مجدانه استاندار همدان و نایب‌رئیس مجلس، در اسرع وقت مسیر دسترسی تکمیل می‌شود.
مدیرکل راه‌آهن غرب کشور نیز در این بازدید گفت: تجهیزات جانبی و مورد نیاز ساختمان ایستگاه راه‌آهن همدان نصب شد و با اجرای پروژه محوطه‌سازی، این ایستگاه هم‌اکنون به‌طور کامل به بهره‌برداری رسیده و مورد استفاده مسافران قرار گرفته است.
سعید ابراهیم‌نژاد افزود: این پروژه 11 هزار و 312 متر مربع زیربنا دارد که شامل سه هزار و 363 متر مربع سالن اصلی، سه هزار و 622 متر مربع فضای اداری و خدماتی، 777 متر مربع تأسیسات و سه هزار و 548 متر مربع فضای سرپوشیده اطراف ساختمان می‌شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: ایستگاه راه‌آهن همدان مدرن‌ترین و بزرگ‌ترین ایستگاه خط آهن کشور است.
ابراهیم‌نژاد با اشاره به اینکه قطار مسیر همدان- تهران- مشهد هر روز در این ایستگاه حرکت دارد، ادامه داد: هم‌اینک یک قطار چهارستاره و یک قطار پنج‌ستاره به‌صورت یک روز در میان در این مسیر مسافران را جابه‌جا می‌کند.
وی با اشاره به اینکه خدمات قطارها نیز همچون هتل‌ها با تعداد ستاره دسته‌بندی می‌شود، تصریح کرد: قطار پنج‌ستاره بهترین نوع قطار در ناوگان ریلی کشور است و امکانات رفاهی بیشتری نسبت به قطارهای چهار و سه ستاره دارد.
مدیرکل راه آهن غرب کشور افزود: ارائه دو وعده پذیرایی، یک وعده شام و داشتن رستوران دو طبقه مجهز از امکانات این قطار پنج‌ستاره است.
ایستگاه راه‌آهن همدان به‌عنوان ایستگاه مرکزی راه‌آهن غرب کشور در 12 کیلومتری میدان امام در مرکز شهر همدان و در نزدیکی روستای رباط شورین قرار دارد.

شناسه خبر 93170