گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:93248

گردشگری روستایی و کشاورزی اولویت معاونت گردشگری در سال آینده

ثبت 44 هزار اثر تاریخی
گردشگری روستایی و کشاورزی اولویت معاونت گردشگری در سال آینده


انوشیروان محسنی بندپی در نشست شورای معاونان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که با حضور وزیر میراث‌فرهنگی در این وزارتخانه برگزار شد، اظهار کرد: ما قصد داریم با شناسایی نقاط ضعف و قوت، برنامه‌ریزی دقیق برای توسعه گردشگری داخلی و خارجی انجام دهیم.
وی در خصوص دستاوردهای معاونت گردشگری در سال جاری اذعان کرد: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی گردشگری، برپایی 1400 رویداد گردشگری داخلی و بین‌المللی با رشد 40 درصدی و ثبت سه رویداد گردشگری مهم در کشور ازجمله اقدامات شاخص این معاونت بود.
*تدوین آیین‌نامه‌هایی برای حمایت از هنرمندان
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور نیز به اقدامات انجام‌شده در زمینه مالیات و ارزش افزوده اشاره کرد و گفت: هدف ما این است که بتوانیم از صندوق حمایتی امید، آیین‌نامه‌های حمایتی دریافت کنیم.
مریم جلالی افزود: معاونت صنایع‌دستی در تلاش است که بازار صنایع‌دستی را تقویت و گسترش دهد. اکنون به مرحله نتیجه‌بخشی و معناسازی در این حوزه رسیده‌ایم.
وی ادامه داد: در زمینه صنایع‌دستی به تقویت توجه کردیم و در حوزه مخاطب نیز همگرایی و ایجاد تشکل‌ها را در دستور کار قرار دادیم. علیرغم فشارهای موجود در استان‌ها، این حوزه تخصصی است و باید رؤسای ادارات سه حوزه مختلف را پوشش دهند.
*ثبت 10 رشته اصلی صنایع‌دستی در وایپو
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج وزارت میراث میراث فرهمگی، گردشگری و صنایع دستی اذعان داشت: در سال جاری اقدامات برجسته‌ای چون ثبت ملی شهرها و روستاهای صنایع‌دستی و برگزاری جشنواره فجر صورت گرفت.
بهزاد احمدی فارسانی افزود: برای سال 1404 برنامه‌های ویژه‌ای ازجمله ثبت 10 رشته اصلی صنایع‌دستی در سازمان جهانی وایپو و برگزاری روز جهانی صنایع‌دستی همزمان با ثبت جهانی شهر یزد در دستور کار داریم.
*ایجاد دو هزار و 240 پست جدید
قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور نیز در این نشست گفت: با اصلاحات ساختاری مانند اضافه شدن مراکز جدید و ایجاد دو هزار و 240 پست جدید ظرفیت‌های تازه‌ای برای وزارتخانه ایجاد شد.
علی دارابی با توجه به دستاوردهای مهم این وزارتخانه در 6 ماه اخیر، از تلاش‌های شبانه‌روزی و خستگی‌ناپذیر وزیر برای ارتقای وضعیت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قدردانی کرد.
*44 هزار اثر تاریخی در فهرست آثار ملی
مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث‌فرهنگی با بیان اینکه امسال با ثبت بیش از یک‌هزار و 107 اثر تاریخی در فهرست آثار ملی آثار ثبت شده به بیش از 44 هزار اثر رسید، گفت: امسال حریم بیش از 300 اثر تاریخی تعیین و 20 موزه جدید در کشور ایجاد شد.
فاطمه داوری افزود: سه هزار شیء فرهنگی تاریخی ازجمله یک‌هزار و 100 شیء در سفر رئیس‌جمهور به نیویورک به کشور استرداد شد.
وی، ثبت جهانی جشن مهرگان، مهارت نواختن رباب و هگمتانه به‌‌عنوان میراث جهانی، برگزاری دو نمایشگاه بین‌المللی و 514 نمایشگاه داخلی در کشور را از مهم‌ترین دستاوردهای وزارتخانه در سالجاری برشمرد.
*تصویب طرح‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای برای سال آینده
این مسئول از تصویب آیین‌نامه‌ها و طرح‌های مهم برای حفاظت از بناهای تاریخی و بافت‌های فرهنگی کشور در هیات دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: ازجمله این اقدامات می‌توان به تصویب آیین‌نامه نظام فنی و اجرایی اختصاصی برای بناها و بافت‌های تاریخی و همچنین تصویب بسته راهکارهای تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافت‌های تاریخی اشاره کرد.
داوری افزود: برگزاری نوروزگاه‌ها در هزار مکان تاریخی، برنامه‌های ویژه روز جهانی بناها و محوطه‌ها، روز جهانی موزه‌ها، جشنواره تولیدات چندرسانه‌ای و ثبت ملی آثار جدید همچون غارهای لرستان و آینه‌کاری ازجمله اقداماتی است که در سال 1404 در دستور کار قرار دارد.

ارسال نظر

سوال: آرامگاه باباطاهر در این شهر است؟ Hamedan

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار