شناسه خبر:93358
1404/1/16 16:33:28

تلاش دستگاه‌های اجرایی و امدادرسان استان کرمانشاه با بسیج همه امکانات موجود برای رفع آسیب‌ها و بازسازی خسارت‌های ناشی از سیل در منطقه فیروزآباد تا رسیدن به شرایط پایدار ادامه دارد.

بارش نسبتا شدید تگرگ در بخش فیروزآباد کرمانشاه در اولین روز فروردین ماه جاری موجب بروز سیلاب در برخی از روستاهای منطقه شد و خساراتی را به بعضی از روستاهای این بخش وارد کرد.
بر اساس بررسی انجام شده این سیلاب به چهار روستای داربدره، سامله، سرزل و جوه‌جار در منطقه سرفیروزآباد استان کرمانشاه خسارت زد که در جریان آن 30 خانه مسکونی دچار خسارات کلی و جزئی شد و همچنین چهار دستگاه خودرو به‌طور کامل تخریب و تعدادی از ماشین‌آلات کشاورزی از جمله تراکتور آسیب دید ولی خوشبختانه به کسی آسیب جانی وارد نشد.
بخش 30 هزار نفری فیروزآباد از بزرگترین و در عین حال کم برخوردارترین بخش‌های استان کرمانشاه است، مرکز این بخش شهر هلشی است که سال 1381 به شهر تبدیل شده است.
استاندار کرمانشاه در جریان دومین بازدید از مناطق سیل زده فیروزآباد دستور داد که روند بازسازی و مقاوم سازی خرابی‌های سیل بویژه در روستای داربدره تسریع شود.
منوچهر حبیبی در بازدید از روستای سیل زده داربدره افزود: از مردم انتظار می‌رود تا با دستگاه‌های مرتبط که در حال خدمت‌رسانی هستند همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد تسریع در بازسازی این منطقه باشیم و هر چه مردم بیشتر همراهی کنند کار سریع‌تر پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه مردم با اعتماد به مسوولان کمک کنند تا برآورد خسارت با سرعت انجام شود، افزود: برآورد خسارت منازل مسکونی، ادوات و زمین‌های کشاورزی و بخش‌های مختلف آسیب دیده در سیل و مکاتبات ملی آن انجام شده تا هر چه سریعتر منابع تخصیص یابد.
استاندار کرمانشاه اظهار کرد: در ارزیابی‌ صورت گرفته اگر مورد خسارت‌ دیده‌ای جا مانده است، اضافه شود؛ حجم حادثه زیاد نیست لذا باید جامع و کامل در روند بازسازی تسریع ایجاد شود.
حبیبی با تاکید بر اینکه دستگاه‌ها تا پایان عملیات بازسازی حضور داشته باشند، افزود: از بنیاد مسکن نیز خواسته شده است تا طرح هادی روستای داربدره را به سرعت در این منطقه اجرا کند و همچنین اداره کل نوسازی مدارس نسبت به ساخت یک مدرسه ایمن اقدام کند.
استاندار کرمانشاه گفت: بانک کشاورزی و بیمه نیز در خصوص بیمه محصولات و زمین‌های کشاورزی براساس آنچه در قانون آمده و امکان‌پذیر است، اقدام لازم را به عمل آورده اند چرا که ممکن است زمین‌های کشاورزی یک الی دو سال قابلیت کشت نداشته باشند.
حبیبی بیان کرد: مردم اطمینان داشته باشند که مسوولان تا لحظه آخر که کار بازسازی این مناطق به پایان خواهد رسید، حضور دارند.
30 واحد مسکونی دچار خسارت کلی و جزیی شده است
به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در روستای داربدره یک خانه مسکونی به دلیل تخریب گسترده نیازمند بازسازی کامل است و 19 واحد دیگر نیز به تعمیرات اساسی نیاز دارد.
طهماسب نجفی افزود: در چهار روستای داربدره، سامله، سرزل و جوه‌جار، 30 خانه دچار خسارات کلی و جزئی شده‌ و همچنین، چهار دستگاه خودرو به‌طور کامل تخریب و تعدادی از ماشین‌آلات کشاورزی، از جمله تراکتور، آسیب دیده‌ است.
وی تصریح کرد: در حوزه زیرساخت‌های شهری با اقدام سریع و هماهنگ دستگاه‌های خدمات‌رسان گاز، برق و آب شرب منطقه پایدار بوده و هیچ‌گونه اختلالی در تأمین انرژی و خدمات حیاتی ساکنان گزارش نشده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه اضافه کرد: در بخش حمل‌ و نقل، تیم‌های عملیاتی اداره کل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای استان با اجرای اقدامات اضطراری، مسیرهای ارتباطی را بازگشایی و موانع جاده‌ای را برطرف کرده‌اند. همچنین، عملیات لایروبی مسیل‌ها و آبراهه‌های اصلی با هدف کاهش خطر سیلاب‌های احتمالی تکمیل شد.
شدت بارش باران یکی از دلایل اصلی بروز سیل سرفیروز آباد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه نیز در این ارتباط اظهار کرد: در کل استان کرمانشاه با مساحت بیش از 2 میلیون هکتار در 30 درصد آن کار مطالعاتی انجام شده و در منطقه فیروزآباد نیز کارهای مطالعاتی در حال برنامه ریزی است.
پیمان باباپیری ادامه داد: آنچه باعث بروز سیل در منطقه سرفیروز آباد شد تخریبی بود که خود کشاورزان در مراتع و جنگل‌های منطقه انجام داده بودند که این امر باعث شده خاک از حالت ثبات خود خارج شود و در عرض کمتر از چند دقیقه بارش تگرگ شدید موجب بروز سیل سریعی در این منطقه شد که خاک قدرت جذب آن را نداشت.
باباپیری در پاسخ به برخی نظرات مبنی بر کم اجرا شدن طرحهای آبخیزداری و به تبع آن افزایش تخریب ناشی از سیل با بیان اینکه نباید انتظار داشت منطقه به منطقه و دره به دره استان کار آبخیزداری انجام شود چون این امر به دهها سال زمان نیازمند است یادآور شد: مهمترین عامل این سیل بارش سیل آسا در کمترین زمان معمول بود به طوری که خاک قدرت جذب آن را نداشته و موجب ایجاد سیل در کمتر از 10 دقیقه شد.
مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه ادامه داد: با توجه به اینکه نوع بافت خاک این منطقه قابلیت جذب آب را نداشت بروز سیل در چنین شرایطی ممکن است در همه جا روی دهد حتی اگر طرح‌های آبخیزداری نیز در آنجا اجرا می‌شد.
کار پاکسازی و رسوب برداری روستاهای سیل زده به اتمام رسیده است
سرپرست مدیریت بحران استانداری کرمانشاه نیز گفت: پس از وقوع سیل همه دستگاه‌های امدادی و اجرایی استان در کمترین زمان ممکن در روستاهای خسارت دیده حاضر شدند و با تاکید استاندار تا پایان زمان کمک رسانی باید در منطقه حضور داشته باشند.
علیرضا حیدری افزود: در زمان حاضر کار پاکسازی و رسوب برداری در محیط روستاها و کانال‌های انتقال آب به ویژه روستای داربدره با حضور پررنگ نیروهای امدادی و دستگاه‌های اجرایی به اتمام رسیده است و گروه‌های جهادی هم اکنون در حال شستشوی وسایل منزل روستاییان هستند.
وی با بیان اینکه کار ارزیابی منازل مسکونی، اراضی کشاورزی، ادوات، وسایل نقلیه و دام روستاییان خسارت دیده به پایان رسیده که به زودی مجموع خسارات وارد اعلام خواهد شد اضافه کرد: به دستور استاندار منازل مسکونی که براساس ارزیابی بنیاد مسکن غیرمقاوم و تخریبی تشخیص داده شود با رضایت مالک آن آواربرداری و دوباره از نو ساخته خواهد شد که تاکنون یک منزل مسکونی آواربرداری شده است.
حیدری ادامه داد: براساس ارزیابی انجام شده در مجموع 41 واحد مسکونی در روستاهای سیل زده دچار خسارت جزیی و کلی شده است.
تا عادی شدن شرایط در کنار مردم مناطق سیل‌زده فیروزآباد خواهیم ماند
استاندار کرمانشاه نیز گفت: تا عادی شدن شرایط در مناطق سیل زده فیروزآباد، در کنار مردم خواهیم ماند و مطمئن باشند که همه دستگاه‌های خدمات رسان پای کار هستند.
حبیبی افزود: در بازدیدهایی که از مناطق سیل زده صورت گرفته است هم تعداد مناطق خسارت دیده، هم اراضی کشاورزی و هم جاده دسترسی در اثر خسارت ناشی از سیل مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس گزارشات اولیه دستگاه‌های خدمات رسان برای کمک رسانی و ارزیابی در محل حضور پیدا کردند و این روند انشاءالله تا عادی شدن شرایط پیگیری و ادامه خواهد داشت.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: هلال احمر، بنیاد مسکن، راهداری و دستگاه‌های مرتبط در این مناطق حضور خواهند داشت و مردم عزیز روستا مطمئن باشند که تا عادی شدن شرایط حتما همه همکاران دستگاه‌های ذی‌ربط حضور خواهند داشت و موضوعات مرتبط برای تسریع در امر خدمات رسانی دنبال خواهد شد.
وی در خصوص جابجایی روستا نیز گفت: این کار نیاز به یک طرح کارشناسی و مطالعاتی دقیق دارد که مردم معمولا در جاهایی که شروع به ساخت و ساز کردند و چندین سال آنجا ساکن هستند جابجایی آنها کار خیلی راحتی نیست اما چنانچه از لحاظ زمین شناسی به این جمعبندی برسیم که لازم به جابجایی باشد با همکاری خود مردم این کار پیگیری خواهد شد.
رسیدگی به مناطق سیل‌زده فیروزآباد کرمانشاه سریع و به موقع بود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری نیز گفت: رسیدگی به مناطق سیل زده فیروزآباد کرمانشاه از سوی دستگاه‌های خدمات رسان سریع و به موقع بوده و این دستگاه‌ها طبق گزارش خود مردم از همان ساعات اولیه حضور داشته اند.
آیت الله محمدی عراقی در جریان سرکشی از مناطق سیل زده فیروزآباد شهرستان کرمانشاه با همراهی استاندار افزود: خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم ولی خسارت مالی به بار آمده و طبق بررسی صورت گرفته بخشی از خسارت‌ها هم مربوط به بخش کشاورزی است.
نماینده مردم استان کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: خسارت برای روستائیان سنگین است و انشاءالله با تدابیر اندیشیده شده خانه‌های مردم و اراضی کشاورزی آنها دوباره ساخته و احیا خواهد شد.
وی همچنین بر انجام کارها و برنامه‌های مختلف از جمله آبخیزداری برای جلوگیری از سیل به مناطق تاکید کرد.
آیت الله محمدی عراقی داشتن برنامه‌ریزی و پیش بینی و پرهیز از ساخت و ساز در حریم کانال و رودخانه را هم مهم توصیف کرد و گفت: وقتی که هشدار نارنجی برای منطقه‌ای صادر می‌شود همه باید به این هشدارها توجه کنند و هشدارهای هواشناسی هم به خوبی از طرق‌های مختلف به اطلاع مردم رسانده شود.

شناسه خبر 93358