شناسه خبر:93455
1404/1/18 18:15:00

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: طبق آمارهای گمرک در سال گذشته 40 میلیون و 370 هزار دلار کالاهای صنایع دستی از این استان صادر شده است.


محمدرضا خلجی روز دوشنبه اظهار کرد: عمده صادرات صنایع دستی همدان به کشورهای خارجی در رشته‌هایی مانند سفال و سرامیک، مُرواربافی، چرم، شیشه و رودوزی سنتی است.
وی ادامه داد: این میزان ارزآوری در استان همدان به‌صورت غیر رسمی از طریق گمرکات به کشورهای هدف عراق، ایتالیا، آلمان، هلند، آذربایجان و ترکیه ثبت شده است.
معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان همدان یادآوری کرد: صادرات غیر رسمی و چمدانی صنایع دستی استان از مبادی استان‌های مرزی در سال 1402، 38 میلیون و 730 هزار دلار ارزآوری به همراه داشت و میزان صادرات صنایع دستی از این استان در سال 1401 میزان 38 میلیون و 150 هزار دلار گزارش شده بود.
خلجی رفع دغدغه هنرمندان در حوزه بازاریابی و عرضه محصولات تولیدی صنایع دستی را از اولویت‌های کاری این اداره کل برشمرد و افزود: 15 بازارچه دائمی با 385 غرفه و دو فروشگاه بزرگ صنایع دستی در ملایر و لالجین طی ایام نوروز در شهرستان‌ها برای فروش صنایع دستی برپا شد.
معاون صنایع‌ دستی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان همدان با بیان اینکه 26 تشکل، انجمن و تعاونی صنایع دستی در استان ثبت شده است، گفت: هم‌اکنون هشت تشکل، انجمن و اتحادیه ازجمله مبل و منبت، سفال و سرامیک و تعاونی چرم در زمینه صنایع دستی در استان فعالیت دارند.
خلجی صنایع دستی و میراث ناملموس کشور را زمینه و ابزار اقتصاد هویت‌بنیان دانست و افزود: در راستای اشتغال‌زایی و بهبود کیفیت تولید و صادرات، 142 اثرِ هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سُنتی استان تاکنون مُهر «اصالت ملی» دریافت کرده‌اند.
هم‌اینک 57 هزار و 500 هنرمند صنایع دستی استان همدان در رشته‌هایی مانند سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، رودوزی‌ها، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، زیورآلات سنتی، گلیم و چرم فعالیت دارند.

شناسه خبر 93455