گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:93895

حضور دامپزشکان همدانی در 134 اردوی جهادی

حضور دامپزشکان همدانی در 134 اردوی جهادی
امیرحسین نقی‌پور روز دوشنبه با بیان اینکه دامپزشکان استان طی سال گذشته در 134 اردوی جهادی به‌منظور واکسیناسیون دام مناطق روستایی و کم‌برخوردار حضور یافتند، اظهار کرد: در این اردوها سلامت دام و طیور روستاها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند و جمعیت دامی موجود به شکل رایگان واکسینه شدند.

وی اظهار کرد: برگزاری اردوهای جهادی برای سال جاری نیز جزء اولویت‌های اداره کل دامپزشکی همدان قرار دارد.

این مقام مسئول گفت: 13 میلیون و 200 هزار سر دام توسط گروه‌های واکسیناسیون این اداره کل سال گذشته در راستای پیشگیری از شیوع بیماری‌های واگیر دامی و بیماری‌های مشترک بین دام و انسان در جمعیت دامی استان واکسینه شدند.

نقی‌پور با بیان اینکه در زمینه واکسیناسیون علیه بیماری‌های دامی رشد 29 درصدی واکسیناسیون در استان همدان ثبت شده است، اظهار کرد: وظیفه سازمان دامپزشکی پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی به‌موقع و به شکل مؤثر است که مانع از وارد شدن ضرر و زیان به تولیدکنندگان محصولات دامی و درنهایت موجب تأمین امنیت غذایی جامعه خواهد شد.

وی از کاهش 50 درصدی کانون بیماری‌های دامی همدان در سال 1403 خبر داد و ابراز کرد: طی سال گذشته با افزایش میزان واکسیناسیون در جمعیت دامی، رصد و پایش بیماری‌ها، بازدید و مراقبت از دامداری‌های سنتی و صنعتی استان، شاهد کاهش 50 درصدی کانون بیماری‌های دامی بودیم.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان کاهش خسارات ناشی از بیماری‌های دامی و جلوگیری از گسترش کانون‌های آلودگی را از وظایف سازمان دامپزشکی برشمرد و گفت: اگر این بیماری‌ها رصد و مهار نشوند، با تلفاتی که به‌واسطه مسری بودن ایجاد می‌کنند، می‌توانند خسارت اقتصادی زیادی را در حوزه صنعت دامپروری ایجاد کنند.

نقی‌پور با تشریح میزان تست سل و بروسلوز در سطح استان همدان، ابراز کرد: در سال گذشته حدود 33 هزار رأس گاو و گوساله در زمینه تشخیص بیماری‌های سل مورد تست توبرکولین قرار گرفته‌اند و در زمینه شناسایی دام‌های آلوده به بیماری‌های بروسلوز نیز بیش از 30 هزار و 500 رأس گاو تست شده‌اند.

وی با بیان اینکه یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام تب کریمه کنگو نام دارد که یک بیماری ویروسی مشترک و خطرناک برای انسان است، افزود: کار زیربنایی دامپزشکی استان در راستای پیشگیری از این بیماری، تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی در کل استان، ترویج کشتارگاهای صنعتی و استفاده از پیش‌سرد در این کشتارگاه‌ها بوده است.

این مقام مسئول یادآور شد: هم‌اکنون استان همدان دارای پنج کشتارگاه صنعتی دام است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان اظهار کرد: در راستای مبارزه با انگل‌های خارجی، لمپی اسکین و تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، سمپاشی جایگاه به میزان بیش از 880 هزار متر مربع و سمپاشی بدن دام به میزان بیش از 188 هزار رأس در سال گذشته به انجام رسید.


منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

سوال: تعداد پا انسان؟ 2

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار