نخستین نشست مشترک فعالان اکران سیار به میزبانی مؤسسه سینماشهر با حضور مدیران عامل، رؤسای انجمنها و نمایندگان دستگاهها و نهادهای مرتبط با این حوزه برگزار شد.

حبیب ایلبیگی همچنین پیرامون اهمیت سینماسیار در شهرهایی که توجیه اقتصادی برای ساخت سالن ندارند نیز خاطرنشان کرد: در این جلسه قرار است دغدغههای دستاندرکاران این حوزه و همچنین پخشکنندگان را در حوزههای مختلفی همچون مباحث مربوط به نظارت و زیرساخت بررسی کنیم تا بتوانیم در یک همکاری مشترک، به سند اجرایی واحدی دست پیدا کنیم.
وی همچنین با اشاره به مأموریتها و وظایف مؤسسه سینماشهر، عنوان کرد: هدف ما در مؤسسه، رسیدن به پاسخ این پرسش است که سینما سیارهای مناطق فاقد سینما بهلحاظ پشتیبانی فنی دارای چه نیازهایی هستند؛ همانطور که این مجموعه پیگیر ساخت سالنها و مجموعههای سینمایی در مناطق محروم و شهرهای بدون سینما است، باید این موضوع مورد تأکید قرار گیرد که در شهرهایی که جمعیت زیادی ندارند و ساخت سینما توجیه اقتصادی ندارد، چگونه میتوان پشتیبانی نرمافزاری و سختافزاری مناسبی را صورت داد تا تمام کشور زیر پوشش اکران فیلمهای سینمایی قرار بگیرد.
*حمایت از اکران سیار
در ادامه رئیس انجمن پخشکنندگان سینمای ایران نیز ضمن اشاره به استقبال مخاطبان از اکرانهای سیار سال گذشته، گفت: با توجه به آمارهای ارائهشده، من بهعنوان پخشکننده و تهیهکننده این آمادگی را دارم که در کنار حمایتهای مورد نیاز، آثار تولیدشده و اکرانهای روز را در سینماهای سیار نیز اکران کنیم.
ابراهیم عامریان همچنین پیرامون امنیت فیلمهای اکرانشده در سینما سیار نیز ابراز کرد: این امری طبیعی است که پخشکنندگان و صاحبان فیلمها نسبت به تأمین امنیت آثارشان در اکران سیار اطمینان خاطر داشته باشند؛ به همین دلیل این موضوع نیز باید در اکران لحاظ شود.
* اکرانهای بینالمللی سینما سیار
سلمان نصیری، مدیرعامل مؤسسه راوینو نیز با اشاره به موضوع اکرانهای سیار در حوزه بینالملل، اظهار کرد: یکی از مأموریتهایی که به مؤسسه راوی نو و مجموعه راوی فیلم محول شده است، بحث اکرانهای بینالمللی است. ما در این خصوص سامانه ایمنی را ایجاد کردیم که نسبت به تأمین امنیت آن مدعی نیز هستیم و میتوانیم مستندات آن را در اختیار دوستانمان در اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران قرار بدهیم. ما اکنون از سوی تعدادی از کشورها نظیر اندونزی، عراق و لبنان درخواست اکران سیار داریم.
* اکران سیار مصداق عدالت فرهنگی
سیدمحمد نیاکی، نماینده بهمن سبز نیز با بیان اینکه اکرانهای سیار باعث برقراری عدالت فرهنگی میشود، گفت: طرح اکران سیار برای فیلمهایی که در سالنهای سینما دارای سانسهای محدود هستند، میتواند عاملی مثبت در میزان فروش آنها محسوب شود و درنهایت موجب حکمفرمایی عدالت فرهنگی میشود. به همین دلیل در شهرهای دارای سینما نیز برقراری شرایط اکران سیار میتواند توجیه اقتصادی داشته باشد؛ از طرف دیگر این طرح در استانهای مانند تهران، باعث میشود تا خانوادههای کمبرخوردار نیز بتوانند به تماشای فیلمهای اکرانشده در سینما بنشینند.
در این نشست گزارشی از فرآیند 12 ساله سینماسیار برای حاضرین ارائه شد.
همچنین با اشاره به آغاز اکران گسترده و سازماندهیشده سینماسیار از سال 92 با اکران دو فیلم «شیار 143» و «چ»، یکی از عمده دلایل فعالیت سینما سیار کمبود سالنهای سینما در ایران با جمعیت 87 میلیون نفری برشمرده شد.
با وجود 802 سالن فعال در سراسر کشور، سهم استانهایی همچون کرمانشاه با دو میلیون جمعیت، قزوین، قم و اردبیل با حدود یک میلیون و 300 هزار نفر، زنجان و چهارمحال بختیاری با یک میلیون و ایلام با 580 هزار جمعیت، تنها یک سینما عنوان شده است؛ به همین دلیل مجموعهها و مراکز مختلفی چون بهمن سبز، راوی فیلم، عمار، سینماسیار انجمن سینمای جوانان ایران و بهتازگی دفتر پخش بنیاد روایت بهعنوان بازیگران اصلی و تأثیرگذار حوزه اکران سیار در مناطق مختلفی که دسترسی به سینما برای مردم دشوار و سخت بوده، سینما را نزد خانوادهها بردهاند.
مطابق آمار ارائهشده در این گزارش، طی سال گذشته برای 10 فیلم اکرانشده در سینماسیارهای سراسر کشور، بیش از یک میلیون و 100 هزار مخاطب به تماشا نشستهاند که فروشی معادل 20 میلیارد تومان داشته است؛ سهم اکران آثار در مدارس و کانونهای فرهنگی نیز 30 درصد، نهادهای مردمی 15 درصد، سازمانها و مساجد 11 درصد و پادگانهای نظامی سه درصد بوده است.
شناسه خبر 93901