گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:94040

بازسازی آخرین قلعه ساسانی در نهاوند برای رونق گردشگری

بازسازی آخرین قلعه ساسانی در نهاوند برای رونق گردشگری


علیرضا نثاری در بازدید گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی از مناطق این شهرستان از برنامه‌های دولت برای بازسازی قلعه تاریخی یزدگرد سوم آخرین پادشاه ساسانی، خبر داد و اظهار کرد: این قلعه که در دوره ناصرالدین‌شاه قاجار تخریب شد، به‌زودی احیا خواهد شد تا به قطبی برای گردشگری و اشتغال‌زایی در نهاوند تبدیل شود.
وی در حاشیه نخستین نشست تخصصی بازآفرینی بافت‌های فرسوده نهاوند با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی نیز اظهار کرد: این قلعه در بلندترین نقطه شهر قرار دارد و در مقابل آن معبد لائودیسه، تنها بازمانده از دوران اشغال یونانیان در ایران، واقع شده است.
* قلعه‌ای که زیر خاک مدفون است
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت تاریخی این اثر، بیان کرد: پی‌ها و سازه‌های اصلی قلعه هنوز زیر خاک هستند و پیش از بازسازی، باید ساکنان اطراف آن جابه‌جا شوند. سپس حفاری‌های دقیق باستان‌شناسی انجام خواهد شد تا این بنای تاریخی به شکل اصولی مرمت شود.
نثاری افزود: این قلعه در گذشته دارای قنات‌ها و چاه‌های آب بوده و هنوز هم خروجی آب آن در میدان قیصریه دیده می‌شود. متأسفانه در دوره قاجار به دلایل نامعلومی تخریب شد، اما اکنون فرصتی است تا با احیای آن، گردشگری داخلی و بین‌المللی در نهاوند رونق بگیرد.
* چالش‌های بافت فرسوده نهاوند
وی با اشاره به 365 هکتار بافت فرسوده در این شهرستان، گفت: قلعه یزدگرد و میدان پایین آن نیز در این محدوده قرار دارند.
این مقام مسئول بر لزوم تفکیک بافت تاریخی از فرسوده تأکید کرد و افزود: با توجه به وضعیت مالی مردم، اجرای طرح‌های نوسازی به‌تنهایی ممکن نیست و باید از حمایت‌های دولتی استفاده کرد.
* نهاوند، پایلوت بازآفرینی شهری
فرماندار نهاوند نیز در این نشست عنوان کرد: این شهرستان به‌دلیل تاریخ غنی و چالش‌های بافت فرسوده، می‌تواند به آزمونه ملی بازآفرینی شهری تبدیل شود.
مجتبی بیرانوند بیان کرد: جابه‌جایی ساکنان محله قلعه با توجه به محدودیت‌های شهرداری در این اقدام و همچنین هم‌پوشانی با بافت تاریخی و وجود معبد لائودیسه، از مشکلات است که می‌توانیم پیشنهادهایی داشته باشیم تا به‌عنوان مصوبه مد نظر باشند.
وی خواستار همکاری دستگاه‌های اجرایی برای سامان‌دهی این منطقه شد و افزود: میدان قیصریه باید با رعایت ضوابط میراث فرهنگی، بدنه‌سازی و خانه فرهنگ نیز در یکی از بناهای تاریخی شهر ایجاد شود.

ارسال نظر

سوال: جانوری دریایی بزرگ؟ nahang

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار