شناسه خبر:94212
1404/2/22 18:06:00

مدیرکل امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: تعیین قیمت نان خارج از اختیارات استان است، اما با جدیت پیگیر تعیین آن از مراجع ملی هستیم.

مدیرکل امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: تعیین قیمت نان خارج از اختیارات استان است، اما با جدیت پیگیر تعیین آن از مراجع ملی هستیم.
محمدرضا گودرزی با اشاره به گلایه مندی جمعی از نانوایان اراک در اعتراض به افزایش هزینه‌های تولید و عدم افزایش قیمت نان اظهار کرد: مشکلاتی که در حوزه آرد و نان و تعیین قیمت نان در استان وجود دارد، تنها مختص استان مرکزی نیست، بلکه در سطح ملی مشکلات و چالش‌هایی وجود دارد.
وی افزود: مرداد ماه سال گذشته افزایش نرخ نان مطابق با درصد اعلام شده سراسر کشور در سطح استان داشتیم که مورد اعتراض نان نانوانها بود، در حالی که تعیین قیمت نان در اختیار استان نبود.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری مرکزی بیان کرد: افزایش 45 درصدی ضریب حقوق و دستمزد کارگران در سال جاری از یک سو و افزایش قیمت اجاره بها، آب، برق، گاز و هزینه‌های تولید از سوی دیگر اقتصاد نانوایی‌ها را دستخوش تغییراتی کرد که موجب گلایه مندی فعالان این صنف شد.
گودرزی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته به منظور تعیین نرخ نان از نخستین روزهای سال جاری بیان کرد: به دنبال مسائل پیش آمده و جلوگیری از ضرر و زیان نانوایی‌ها استان هفتم فروردین ماه به عنوان چند استان اول کشور، پیگیری‌ها و نامه نگاری‌های لازم برای تعیین اختیار استان‌ها در بحث تعیین قیمت نان را انجام داد، و درخواست تفویض اختیار را ارائه کرد.
وی ادامه داد: قطع یارنه 40 درصدی نانوایی‌ها در دوم اردیبهشت ماه و مقررات جدید قانون برنامه هفتم توسعه مبنی بر اینکه مشارکت دولت برای حمایت از کارگاه‌های زیر پنج نفر صرفاً تا حداقل دستمزد ماهانه مصوب شورای‌عالی کار و حداکثر تا پنج‌نفر کارگر صورت پذیرد، که بر اساس آن حق بیمه سهم کارفرمایی مازاد بر حداقل مزد ماهانه را می‌بایست خودِ کارفرما با نرخ کامل و بدون بهره‌مندی از معافیت و کمک دولت پرداخت کند، موجی از نارضایتی‌ها را در پی داشت که استان به صورت هفتگی موضوع را از طریق معاون اول رئیس جمهور، سازمان صمت، سازمان برنامه و بودجه، پیگیری
کرد و خواهان تعیین قیمت و تفویض اختیار شد.
گودرزی با تأکید بر ضرر نانوایی‌ها به زیان سفره مردم است، ادامه داد: پیگیری‌ها به منظور عدم ضرر و زیان نانوایی‌ها با جدیت در دست اقدام است، قطعا ضرر نانوایی‌ها به کاهش کیفیت نان منجر می‌شود که تدابیر لازم در این زمینه باید هرچه سریع‌تر اندیشه شود، حرف فعالان این صنف این است که اگر اراده بر این است که دولت نان ارزان به دست مردم برساند نباید از جیب آنها پرداخت شود.
وی تاکید کرد: ما هم معتقد هستیم هزینه و درآمد نانوایی‌ها نباید به گونه‌ای باشد که آنها متحمل ضرر و زیان باشند.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری مرکزی با بیان اینکه قیمت نان افزایش خواهد یافت اما نحوه و میزان آن به منظور وحدت رویه تابع تصمیمات کشور است، ادامه داد: در حال حاضر یک هزار و 575 نانوایی ماهانه 11 هزار تن نان پخت می‌کنند.

شناسه خبر 94212