گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:98327
یادداشت؛

نیاز به ظرفیت‌افزایی در جامعه برای تعمیق فرهنگ ناب

نیاز به ظرفیت‌افزایی در جامعه برای تعمیق فرهنگ ناب
جوامع انسانی در هر موقعیت و مقطعی، دارای برجستگی‌های مثبت فرهنگی رفتاری و درعین‌حال ضعف‌ها و نقص‌هایی در چنین حوزه‌هایی هستند که برای پیشروی به سوی سعادتمندی هرچه بیشتر، ضروری است پس از انجام پالایش‌های لازم، با انجام عملیات‌ فرهنگی تدریجی و مستمر، روزبه‌روز بر ظرفیت افراد و گروه‌ها برای پذیرش مؤلفه‌های مطلوب توأم با هم‌افزایی، افزوده شود. همان توصیه قرآنی قریب به مضمون که می‌فرماید «برخی از شما بر برخی از جهت علم و معرفت برتری داشته و با تعاطی و تعامل باید یکدیگر را به سوی بهترین‌ها، پیش برانید».
واقعیتی است که گذشته از نکات مثبت فرهنگی رفتاری موجود در ملت فهیم ایران، پس از تحقق انقلاب اسلامی که تکاملی و پیش‌برنده بوده و هست و باید هم چنین باشد، به دلایل مختلف بهای لازم به فعالیت‌های فرهنگی و سوق دادن افراد و گروه‌ها به سوی فرهنگ ناب و سعادت‌آفرین جامعه اسلامی، آنچنان که باید، داده نشد و صادقانه بگویم، بخشی از افراد و گروه‌ها که ظرفیت‌های لازم را نداشتند، به‌اصطلاح از جای خود خارج شدند و هزینه‌های گزافی بر جامعه ایران و انقلاب تحمیل کردند.
شاید بتوان گفت دراین‌بین، بیشترین آسیب‌های مشهود به حوزه‌های فرهنگ و اقتصاد وارد شد؛ برای مثال برخی ظرفیت تحمل جامعه آزاد به مفهوم اسلامی را نداشته و در این بستر ده‌ها ظلم و اجحاف را بر آحاد جامعه روا داشتند، درحالی که می‌باید خاطی و مجرم به اندازه مناسب هزینه خلاف خود را بپردازد و تنبیه به معنای درست شود که هم برای خودش راهگشا باشد و هم نافع برای جامعه، اما تحت لوای رأفت اسلامی و عدم خشونت‌طلبی آموزه‌های دینی، در رفتار لطمه زدن‌ها برای منافع شخصی را بر پذیرش خوبی‌ها، ناجوانمردانه ترجیح دادند که البته اگر سنت دینی و آموزه‌های اسلامی آنچنان که باید اجرا می‌شد، این‌گونه افراد و گروه‌ها جای یکه‌تازی نمی‌یافتند تا آنچه پسندیده نیست را بر خلق‌الله تحمیل و به انقلاب مقدس اسلامی و مطالبات ارزشمند آن لطمه وارد کنند.
واقعیتی است که گرچه از جهت مکتب انسان‌ساز و سعادت‌آفرین، دارای والاترین و عالی‌ترینش در عالم هستیم و به‌درستی عدالت‌خواه‌ترین ملت جهانیم و دوست و دشمن به‌خصوص جامعه انسانی منصف با وجدان‌های بیدار هم به این موضوع معترف‌اند، اما نمره میانگین یا سرجمع نگاه و رفتار ما در سنجش با آموزه‌های سعادت‌آفرین الهی، دارای رتبه خوب است و عالی نیست و باید برای عالی و به معنای حقیقی قوی‌تر شدن، ضمن تأکید بر اصل مهم خودسازی، نخبگان و نهادهایی چون آموزش‌وپرورش، حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، تبلیغات اسلامی و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیش‌ازپیش برنامه‌ریزی هدفمند و تلاش همه‌جانبه داشته باشند، ان‌شاءالله.
ارسال نظر

سوال: بلندترین کوه جهان؟ Everest

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار