گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:99796

پیش‌بینی برداشت 6 هزار تن کلزا در شهرستان دره‌شهر

پیش‌بینی برداشت 6 هزار تن کلزا در شهرستان دره‌شهر
مدیر جهاد کشاورزی دره‌شهر از پیش‌بینی برداشت 6 هزار تن کلزا در این شهرستان خبر داد.
زاهد زینی‌وند اظهار کرد: در سال‌های اخیر به علت خشک‌سالی و کمبود بارش‌ها، توسعه سطح زیرکشت محصولات کم‌‌آب‌بر همچون کلزا بیش از سایر محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: استان ایلام به سبب خاک حاصلخیز، تلاش مردمان سخت‌کوش و آب‌های روان و زیرزمینی یکی از قطب‌های تولید محصول کلزا در سطح کشور به‌شمار می‌رود؛ به گونه‌ای که این استان به‌عنوان سومین استان پیشرو در زمینه تولید محصول کلزا در سطح کشور شناخته می‌شود.
وی تصریح کرد: دانه روغنی کلزا ازجمله محصولات راهبردی برای تأمین روغن خوراکی مورد نیاز کشور است که کنجاله آن هم در تولید خوراک دام مورد استفاده می‌شود؛ همچنین روغن کلزا به‌دلیل دارابودن مقادیر کافی اسیدهای چرب غیراشباع لینولنیک اسید، لینولئیک اسید و اولئیک اسید که ترکیب مناسبی از اسیدهای چرب امگا 3، امگا 6 و امگا 9 هستند، یک روغن خوراکی باکیفیت محسوب می‌شود.
این مسئول ادامه داد: امروزه دانه روغنی کلزا به‌دلیل افزایش عملکرد محصول، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش درآمد، کم‌آب‌بر بودن و صرفه اقتصادی، در اقصی‌نقاط دنیا از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ همچنین کشت این دانه روغنی به علت مزیت و خواص بسیار و همچنین متقاضیان بالا در هر منطقه‌ای موجب اشتغال‌زایی، رونق اقتصادی و توسعه بخش کشاورزی می‌شود.
زینی‌وند با بیان اینکه کلزا از لحاظ عملکردی تناژ بهتری نسبت به گندم دارد و خرید آن تضمینی است، گفت: باید گفت کشت کلزا علف‌های هرز را کم می‌کند و بقایای مانده در زمین به یک کود بسیار مفید تبدیل خواهد شد، مزیتی که باعث افزایش سطح زیر کشت این محصول راهبردی در استان شده است.
وی با بیان اینکه دره‌شهر یکی از قطب‌های اصلی تولید کلزا در استان به‌شمار می‌رود، بیان کرد: در سال زراعی جاری سه هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت کلزا رفته که پیش‌بینی می‌شود بیش از 6 هزار محصول کلزا از این مزارع برداشت شود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان دره‌شهر گفت: طی دو سال گذشته بیش از هزار ساعت آموزش به بهره‌برداران شهرستان ارائه شده که نتیجه آن افزایش 100 درصدی سطح زیر کشت دانه‌های روغنی و رشد عملکرد گندم دیم از 800 کیلوگرم در هکتار به یک و نیم تن بوده است.
زینی‌وند در پایان گفت: این افزایش نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر برای حمایت از کشاورزان و بهبود شرایط تولید در استان ایلام است؛ امید داریم در آینده با همکاری و همدلی کشاورزان، شاهد توسعه مزارع کلزا در استان باشیم.
ارسال نظر

سوال: پایتخت ژاپن؟ Tokyo

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار