شناسه خبر:52165
1400/11/19 09:56:09

به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی آبفای استان همدان، صبح روز گذشته آیین افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب روستای ارزانفود با حضور مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان، فرماندار شهرستان همدان و جمعی از مسئولین محلی با اعتبار 37 میلیارد ریال در هفتمین روز از دهه فجر برگزار شد.

سپهرغرب، گروه خبر: تصفیه‌خانه فاضلاب ارزانفود با اعتبار 37 میلیارد ریال در هفتمین روز از دهه فجر بهره‌برداری شد.

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان در حاشیه برگزاری این مراسم با بیان اینکه 37 میلیارد ریال اعتبار برای اجرا و بهره‌برداری این تصفیه‌خانه هزینه شده و این طرح هدیه دولت خدمت‌گزار سیزدهم به مردم مؤمن و تلاشگر این دیار است، اظهار کرد: نمایندگان محترم مردم همدان در مجلس شورای اسلامی و همکاران شرکت آب و فاضلاب استان در اجرای این مهم نقش بسزایی داشتند که قدردان آن‌ها هستیم.

فرهاد بختیاری‌فر با اشاره به اینکه مرکز مذکور پساب تولیدی 750 خانوار با حدود دو هزار و 400 نفر جمعیت روستای ارزانفود را تصفیه و به پایین‌دست سد هدایت می‌کند، گفت: این تصفیه‌خانه به روش دوزیستی (BIOFIX) طراحی و اجرا شده که 727 متر مکعب در شبانه‌روز یعنی چیزی حدود 4.8 لیتر در ثانیه ظرفیت دارد.

وی با تأکید بر اینکه تصفیه فاضلاب روستاهای بالادست سد اکباتان اهمیت ویژه‌ای دارد که با پیگیری‌های انجام‌شده در راستای جمع‌آوری فاضلاب و هدایت پساب تصفیه‌شده به پایین‌دست سد اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است، افزود:‌ با بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه از ورود 727 متر مکعب فاضلاب در شبانه‌روز به رودخانه بالادست سد اکباتان جلوگیری می‌شود.

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه برای این تصفیه‌خانه یک بخش ایجاد تأسیسات روستای ارزانفود و مؤلفه دیگر شبکه جمع‌آوری بود که 4.8 کیلومتر با لوله‌های 250 و 315 میلی‌متر اجرا شد به‌نحوی که شبکه جمع‌آوری روستا تکمیل است، عنوان کرد: 350 متر هم خط انتقال با سایز 400 میلی‌متر اجرا شده که فاضلاب را به سمت تصفیه‌خانه هدایت می‌کند.

وی به نصب 698 مورد انشعابات فاضلاب و نیز محوطه‌سازی و دیوارکشی اطراف تصفیه‌خانه فاضلاب روستای ارزانفود اشاره کرد و افزود: محور سد اکباتان یکی از مهم‌ترین بخش‌ها و اولویت‌ها در ایجاد تأسیسات فاضلاب، متوجه شرکت آب و فاضلاب بوده است.

بختیاری‌فر با تأکید بر اینکه روستای ارزانفود یکی از بزرگ‌ترین روستاهایی بود که برای آن تصفیه‌خانه فاضلاب ایجاد کردیم تا از ورود 727 متر مکعب یا پنج لیتر در ثانیه فاضلاب به رودخانه سد جلوگیری شود، تصریح کرد: این طرح یکی از اقدامات اثربخش بهداشتی است که علاوه‌بر تضمین سلامت مردم، از آلودگی آب سد اکباتان به‌عنوان سرچشمه آب آشامیدنی مردم همدان جلوگیری می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص قراردادهای فاضلاب روستای کشین سخن گفت و افزود: درحال حاضر حدود 40 درصد باقی‌مانده از شبکه فاضلاب روستای کشین، به مناقصه رفته است که پیمانکار آن هم مشخص می‌شود تا کار انجام گیرد.

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه تصفیه‌خانه فاضلاب روستای ابرو و یلفان پیمانکار مشترک دارد و پکیج آن‌ها ساخته و به محل حمل شده است، عنوان کرد: اقدامات ابنیه این پروژه‌ها باقی مانده که به‌دلیل سردی هوا امکان بتن‌ریزی فراهم نبود، اما تقریباً مراحل انتهایی را طی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه اسفندماه با مناسب شدن شرایط جوی عملیات بتن‌ریزی انجام می‌شود که نهایت تا 6 ماه اول سال 1401 و تا قبل از شهریورماه این دو پروژه نیز به بهره‌برداری برسد، اضافه کرد: چیزی از تصفیه‌خانه این دو روستا باقی نمانده و مکانیکال انجام شده که سال آینده به اتمام می‌رسد.

بختیاری‌فر با بیان اینکه مطالعات چند روستا در محور سد اکباتان باقی مانده بود که خوشبختانه اخیراً انجام شد و به نتیجه رسید، افزود: نتیجه مطالعات این روستاها مصوب شد تا مردم این مناطق نیز از نعمت تصفیه‌خانه فاضلاب بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به پیگیری اتصال پساب فاضلاب تعدادی از روستاهای پایین‌دست مانند سنگستان و تفریجان به شبکه فاضلاب همدان، گفت: طرح فاضلاب روستاهای بالادست مثل شمس‌آباد و تکمه‌داش مطالعه شده و احتمالاً آن‌ها نیز یا به شبکه متصل می‌شوند یا برایشان تصفیه‌خانه محلی تعبیه می‌شود تا تعیین تکلیف محور سد اکباتان انجام گیرد.

بختیاری‌فر از تعیین تکلیف مطالعات فاضلاب تمام روستاهای محور سد اکباتان خبر داد و افزود: چند روستا وارد فاز اجرایی نشده و امیدواریم مطالعات آن‌ها مصوب شود که احتمالاً ماده 23 مصوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خط انتقال مسیر گردشگری امامزاده محسن (ع) از شهر مریانج تا روستای سولان اجرا شده است و برای مابقی مسیر (از سولان تا امامزاده‌کوه) برآورد ما آماده شده، گفت: با توجه به اینکه 400 میلیارد تومان از محل اعتبارات ماده 56 دریافت می‌کنیم و آقای دکتر حاجی‌بابایی در تهران پیگیر موضوع هستند، این پروژه‌ها نیز اجرایی می‌شوند.

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه در آخرین جلسه با نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نسبت به پیگیری فاضلاب روستاهای محور امامزاده محسن (ع) قرار بر این شد که تعدادی از خطوط انتقال و طرح‌های فاضلاب را از محل 300 میلیارد تومان ماده 56 تأمین کنیم، یادآور شد: 300 میلیارد تومان اعتبار ماده 56 متعلق به همدان و 100 میلیارد تومان متعلق به ملایر است.

وی با بیان اینکه محور امامزاده محسن (ع) باید از طریق ماده 56 پییگری شود و برآورد آن آماده شده که منتظر تأیید هیئت‌مدیره بانک رفاه هستیم، خاطرنشان کرد: برآورد آن و سنگستان، تفریجان و همدان و نیز کلکتورهای اصلی شهر همدان جزء ماده 56 است که امیدواریم بدون نیاز به اعتبارات طرح تملک دارایی سرمایه‌ای و اعتبارات دولتی از محل ماده 56 پیگیری شود تا این پروژه‌ها نیز تعیین تکلیف شوند.

فرماندار شهرستان همدان نیز با بیان اینکه امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی اقدامات بزرگ و قابل توجهی در سطح کشور و استان همدان انجام شده که همگی دستاوردهای ارزشمند انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: کسی فکر نمی‌کرد برای روستایی به جمعیت دو هزار و 400 نفر تصفیه‌خانه فاضلاب احداث و راه‌اندازی شود که این مهم به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و تلاش دولت‌مردان محقق شده است.

محمدعلی محمدی با اشاره به اینکه جدا از مسائل زیست‌محیطی و بهداشتی موضوع خدمات‌رسانی به این روستا با جاذبه‌های منحصربه‌فرد طبیعی و گردشگری بسیار ارزشمند است، گفت: خوشبختانه در شهرستان همدان اتفاقات خوبی خصوصاً در زمینه امور زیربنایی رقم می‌خورد که از آقای بختیاری‌فر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان و معاونین ایشان قدردانی می‌کنیم.

شناسه خبر 52165