شناسه خبر:88152
1403/8/9 17:27:00

پاییز را به وجود انارهای سرخ و یاقوتی‌اش می‌شناسند! پاییز که از راه می‌رسد یاقوت سرخ، سنگینی خود را بر دوش شاخه‌های ترکهای درخت هوار و قامتش را خمیده می‌کند و اگر به‌موقع چیده نشود خود را از دامن شاخه رها کرده و آنقدر در خاک می‌غلتد تا تن ظریفش ترک بردارد و دانه‌های یاقوتیش نمایان شود.


بعد از اتمام فصل میوه‌های رنگارنگ تابستانی، نوبت برداشت پادشاه میوه‌های پاییزی، انار است! از آستانه مهر تا دم‌دمای اواخر آبان که قدم در باغات انار می‌گذاری انارهای سرخ و آبدار بر سر شاخه درختان سر تواضع در مقابل زمین فرود آورده و انتظار دست‌هایی را می‌کشد تا بلکه بیاید و آن‌ها را از شاخه بچیند.
این روزها از قزوین، گلستان، گیلان و کردستان گرفته تا رودبار، گنبدکاووس، هورامان،‌ پاوه و ساوه این روزها کشاورزان سخت مشغول برداشت یاقوت سرخ از مزارع و باغات خود هستند.
کردستان به‌ویژه منطقه اورامانات به سبب باغات انارش در کشور بسیار مشهور است، اناری که از چشمه‌های جوشیده در دل شاهو سیراب و از آن آب زلال و پاک دانه‌هایی آبدار و یاقوتی زاییده می‌شود که از مرغوبیت بی‌نظیری برخوردار است.
حال که فصل برداشت انار در استان کردستان در حال پایان است، ضرب آهنگ جشن شکرانهای به مناسبت برداشت این یاقوت‌های گران‌بها در حال نواختن است.
هرساله در یکی از روستاهای منطقه اورامانات جشنواره انار برگزار می‌شود؛ پارسال قرعه به نام روستای «دله مهرز» و امسال اما قرعه به نام روستای «سلین» افتاده است.
از یک ماه پیش تبلیغات رسانهای گستردهای حول محور برگزاری جشنواره انار در روستای زیبای «سلین» در سراسر کشور و شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی منتشر شد و فراخوان و دعوتی بود تا مردم به شکرانه برداشت انار در این جشنواره شرکت کنند.
بالأخره انتظارها به پایان رسید؛ 9 آبان 1٤03 موعد برگزاری جشنواره انار در روستای زیبای سلین است.
*انار نماد معرفی سروآباد در جهان است
فرماندار سروآباد گفت: انار به‌عنوان نماد معرفی سروآباد در جهان است که کیفیت برگزاری جشنواره انار می‌تواند علاوه بر نتایج فرهنگی، دستاوردهای اقتصادی بسیاری نیز برای شهرستان داشته باشد.
زارعی اظهار کرد: در این جشنواره ارتباط مستقیم تولیدکننده انار و محصولات و تولیدات هنرمندان با مصرف کنندگان، از طریق حضور عموم مردم در جشنواره و حذف دلالان و واسطه‌ها میسر خواهد شد.
وی بیان کرد: معرفی افراد شاخص، و برند کردن انار سروآباد و... از اهداف سالانه برگزاری این جشنواره است.
فرماندار سروآباد ادامه داد: جشنواره انار در راستای توسعه گردشگری، توسعه باغات باهدف رونق تولید، نشان دادن اهمیت باغات در گسترش گردشگری کشاورزی و کارآفرینی و ایجاد انگیزه در نسل جوان برای توسعه پایدار، عرضه محصولات کشاورزی و افزایش نشاط و شادابی در بین مردم شهرستان سروآباد برگزار می‌شود.
زارعی تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این مراسم، معرفی موسیقی محلی، صنایع دستی، فرهنگ و آداب سنت مردم، ظرفیت‌های گردشگری و سایر محصولات کشاورزی شهرستان سروآباد است.
*٦1٥ هکتار از باغات استان کردستان به تولید محصول انار اختصاص دارد
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: قریب به 10 هزار تن انار از سطح باغات استان برداشت می‌شود.
زاهد حاجی‌میرزایی اظهار کرد: 615 هکتار از باغات استان کردستان به تولید محصول انار اختصاص یافته است که اغلب باغات شهرستان‌های سروآباد، کامیاران و سنندج زیر کشت این محصول قرار دارد.
وی عنوان کرد: ٨00 بهرهبردار کردستانی در زمینه تولید و برداشت انار مشغول فعالیت هستند.
این مسئول مهم‌ترین ارقام انار تولیدی در کردستان را ملس، ساوه، شیشه کپ و محلی اورامان عنوان و خاطرنشان کرد: برداشت این محصول گران‌بها از اوایل مهر آغاز و تا پایان آبان ماه ادامه دارد.
*500 هکتار از اراضی باغی کامیاران مربوط به انار است
علاوه بر شهرستان سروآباد، از اواخر مهرماه کار برداشت انار از سطح باغات شهرستان کامیاران آغاز شده است.
مدیر جهاد کشاورزی کامیاران اظهار کرد: از 6 هزار و 300 هکتار باغات سطح شهرستان 500 هکتار آن مربوط به انار است.
کمال رستمی افزود: روستاهای پالنگان، سریز و دژن، سه روستای دارای باغ انار هستند و محصولات انار این روستاها بعد از برداشت روانه‌ بازار مصرف می‌شوند.
وی عنوان کرد: شروع برداشت انار از باغات کامیاران در اواخر مهر آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی کامیاران اظهار کرد: 80 درصد انار شهرستان تازه‌خوری می‌شود و مابقی به شهرستان‌های سنندج، کرمانشاه، همدان و تهران فرستاده می‌شود.

شناسه خبر 88152