شناسه خبر:90330
1403/10/8 15:39:00

استاندار همدان گفت: جذب دانشجو اعتبار دانشگاه و استان را بالا می‌برد؛ اما در طرف دیگر ماجرا فراهم نکردن زیرساخت‌ها و رفاهیات مانند وضعیت اسفناک خوابگاه‌های دانشجویی، دانشگاه را بی‌اعتبار می‌کند.


حمید ملانوری‌شمسی روز شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور نماینده ولی فقیه در استان، نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی، رؤسای دانشگاه‌ها و جمعی از مسئولان استان در سالن شهید گمنام استانداری برگزار شد، در ابتدای سخنان خود با تأکید بر ضرورت تسریع رفع مشکلات خوابگاه‌های دانشجویی، خطاب به مؤمنی رئیس دانشگاه صنعتی، ابراز کرد: اینکه دانشگاه صنعتی یک دانشگاه برجسته بوده و نیاز استان است، درست، اما وقتی ظرفیت ندارید، چرا دانشجو می‌پذیرید؟ وزارت علوم با درخواست شما دانشجو تخصیص می‌دهد، چرا در رفع مشکل تعلل می‌کنید؟
وی افزود: صرف جذب دانشجو که آبرو و اعتبار نیست؛ اینکه دانشجو بیاورید و در سخت‌ترین و بدترین شرایط باشد، اعتبار نیست. او می‌رود و با انتقاد از وضعیتی که دارد، اعتبار را هم می‌برد!
استاندار همدان با ابراز تأسف از وضعیت موجود، گفت: کار با ان‌شاءالله گفتن صرف پیش نمی‌رود!
ملانوری‌شمسی سپس با اشاره به اینکه مسائل مربوط به نوجوانان و جوانان بسیار مهم است، توضیح داد: استان همدان نام و نشان خوبی در بخش فرهنگ، هنر و تمدن داشته و مطرح بوده؛ از طرفی این از افتخارات استان است که دانشگاه‌های خوبی داریم، اما اگر به زیرساخت‌های آن‌ها نپردازیم و رضایت‌مندی دانشجویان را کسب نکنیم، درجه علمی دانشگاه‌ها نیز اُفت می‌کند.
وی یادآوری کرد: امروز سبک جدیدی در مدیریت دانشگاه‌ها مطرح است و اگر دغدغه ما مهاجرت و فرار مغزها است، باید به علاقه‌مندی‌ها و ماندگاری دانشجویان توجه کنیم که این امر با عنایت به آموزش و رفاهیات دانشجویان، مقدور خواهد بود‌.
استاندار همدان اعلام کرد: جذب دانشجو و افزایش کیفیت آموزشی نیازمند توجه به مقدمه آن یعنی فراهم کردن زیرساخت‌ها و مباحث سخت‌افزاری است و هر دو باید باهم دنبال شوند‌.
ملانوری‌شمسی با این بیان که دو موضوع مهم درخصوص خوابگاه‌ها وجود دارد، متذکر شد: یکی فضاهای محل استقرار فعلی دانشجویان است؛ رضایت‌مندی دانشجو از فضای آموزشی و خوابگاهی مهم است، چراکه بهره‌وری او را بالا می‌برد و دیگری، ایجاد فضاهای جدید است.
* معاون سیاسی استانداری مأمور ویژه بررسی وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی است
وی تأکید کرد: همه رؤسای دانشگاه‌ها توجه کنند که وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی مهم است، معاون سیاسی استانداری نیز مأمور ویژه بررسی وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی بوده و ما تا جایی که امکانات داریم، کمک می‌کنیم.
نماینده عالی دولت در استان ادامه داد: ما باید فضا را از نگاه‌های بسته به سمت نگاه باز ببریم و مولدسازی را جدی بگیریم تا بتوانیم تحول ایجاد کنیم.
ملانوری‌شمسی از فرمانداران به‌ویژه فرماندار همدان خواست خوابگاه‌ها را در اولویت خود قرار دهند و به جهت اهمیت موضوع، سایر دستور جلسه‌ها را به موعد آتی موکول کرد.
وی سپس به موضوع پروازها اشاره کرد و گفت: سه سال فرودگاه‌ همدان جز در موارد مناسبتی، تعطیل بوده؛ بنابراین دستگاه‌های اجرایی موظف هستند از جهت فرهنگی و اطلاع‌رسانی و البته تأمین مسافر برای پایداری پروازها، تمام تلاش خود را به‌کار بگیرند.
استاندار همدان از آغاز کار شرکت بازیافت هواپیما نیز خبر داد و گفت: این اقدام همدان را خاص خواهد کرد و در صنعت هوایی بسیار گره‌گشا بوده و تحول ایجاد می‌کند.
ملانوری‌شمسی در پایان با اشاره به اینکه دو سالن جلسات استانداری به‌نام شهدا است، افزود: به پاس دفن شهیدی گمنام در محوطه استانداری، از این پس سالن فعلی که جلسات در آن برگزار می‌شود نیز با عنوان سالن «شهید گمنام» نام‌گذاری می‌شود.
* بزرگ‌ترین مشکل امروز مردم، همدانِ کوچک است
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به لزوم گرامیداشت 9 دی‌ماه و 22 بهمن‌ماه، گفت: در همدان زمین وجود ندارد! زمین باشد، بخش خصوصی خوابگاه می‌سازد.
حمیدرضا حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: ما هر نقطه خالی که داشتیم، فروخته‌ایم و صرف حقوق شده! باید فکری اساسی کرد؛ چراکه سرمایه‌گذاران حاضر هستند.
وی با ابراز تأسف از وضعیت نامناسب بیمارستان شهیدبهشتی، افزود: پنج سال است درتلاش هستیم بیمارستان جایگزین بسازیم که امسال موفق شده‌ایم اقداماتی انجام دهیم.
نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بزرگ‌ترین مشکل امروز مردم، همدانِ کوچک است و آنان پارک، خوابگاه، مسجد، بیمارستان و خانه ندارند!
حاجی‌بابایی با ابراز خرسندی از پیگیری کارها توسط استاندار همدان، تصریح کرد: ما باید مردم همدان را به جایگاه واقعی خود برسانیم.
* وضعیت خوابگاه اعتماد، حضرت زینب (س) و مباشر سابق، در شأن دانشجویان نیست
نماینده ولی‌ فقیه در استان همدان نیز با اشاره به بازدید خود از خوابگاه‌های دانشجویی، وضعیت برخی از آن‌ها را نامناسب خواند و گفت: این خوابگاه‌ها در شأن دانشجوها نبوده و وضعیت شایسته‌ای ندارند؛ درحالی که برخی مشکلات با تعامل بین دستگاهی حل می‌شود، اما این تعامل وجود ندارد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی ادامه داد: خوابگاه اعتماد دانشگاه صنعتی بدترین وضعیت را بین خوابگاه‌ها دارد، هر دانشجو یک میلیون و 700 هزار تومان اجاره پرداخت می‌کند، اما وضعیت بد آنجا قابل بیان نیست. خوابگاه حضرت زینب (س) نیز با 500 نفر دختر، وضعیت نامناسبی دارد. 500 دختری که دختر ما هستند، میهمان و امانت دست ما هستند، اما خوابگاه ندارند.
وی با این بیان که چقدر در این شهر مکان بدون استفاده مانده که عدم همکاری باعث شده خاک بخورند، تصریح کرد: خوابگاه بیمارستان مباشر سابق هم وضعیت نامناسبی دارد که دانشجویان خارجی در آنجا ساکن هستند و با وجود هزینه‌هایی که پرداخت می‌کنند، با مشکلات بسیاری مواجه هستند.
* تکلیف نیروهای دبیرخانه در هفته جاری مشخص می‌شود
دبیر شورای فرهنگ عمومی نیز با اشاره به تأکید استاندار محترم مبنی بر پیگیری مصوبات از پیگیری این مورد خبر داد و گفت: مکاتباتی نیز مبنی بر معرفی افراد از سوی دستگاه‌های اجرایی برای دبیرخانه شورا انجام شد و فراخوان، جمع‌بندی و استقرار نیروها تا 15 دی‌ماه به پایان خواهد رسید.
مسعود ویژه سپس با اشاره به دستور جلسه، خاطرنشان کرد: نخستین مطلب، بررسی وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی استان است که در روز دانشجو با بازدید نماینده ولی فقیه در استان و استاندار همدان همراه بود.
* دانشجو جذب می‌کنیم، اما به هر قیمتی!
رئیس دانشگاه صنعتی نیز در این جلسه گفت: دانشگاه صنعتی همدان به‌دلیل موقعیت قابل توجه آموزشی، دسترسی به مراکز صنعتی و غیره، با اقبال دانشجویان برای تحصیل در آن مواجه بوده، اما مساحتش اندک است.
مؤمنی با این بیان که دانشجو اعتبار دانشگاه است، افزود: این دانشگاه فاقد هرگونه خوابگاه ملکی بوده و همه خوابگاه‌های آن استیجاری و خودگردان است؛ ما 600 دانشجوی پسر و 400 دانشجوی دختر خوابگاهی داریم.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب خوابگاه‌های دانشجویی این دانشگاه، اظهار کرد: خوابگاه فعلاً خودگردان اداره می‌شود، اما قرار است به‌زودی قراردادی امضا شود!
* برنامه‌‌های توسعه‌ای خوابگاه‌های دانشجویی
رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا همدان نیز با اشاره به برنامه‌‌های توسعه‌ای خوابگاه‌های دانشجویی، متذکر شد: مولدسازی، دعوت از خیرین، استفاده از اعتبارات دولتی، استفاده از ماده 172 قانون مالیات‌های مستقیم و بهره‌گیری از هماهنگی نهادهای عمومی برنامه‌های ما در این راستا است.
* 400 دانشجو خوابگاه ندارند!
رئیس آموزشکده ملی مهارت دختران زینب کبری (س) نیز با اشاره به اینکه دانشگاه ملی مهارت همدان یک‌هزار و 700 دانشجو از سراسر کشور دارد، عنوان کرد: این دانشگاه 600 دانشجوی خوابگاهی دارد که 200 دانشجو در خوابگاه خودگردان دانشگاه و مابقی در سایر خوابگاه‌های خودگردان و خانه‌های اجاره‌ای زندگی می‌کنند.
معصومه سیف با این بیان که یک جلسه برای رسیدگی به وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی کفایت نمی‌کند، تصریح کرد: عدم اجرای ماده 23 یکی از مشکلات ما است که مربوط به انفکاک فنی و حرفه‌ای از آموزش‌وپرورش بوده و نیازمند همکاری آموزش‌وپرورش در این زمینه است.
وی با تأکید بر اینکه درحال حاضر 400 دانشجوی ما خوابگاه ندارند که وضعیت اسفناک است، حل مشکل را مرهون هماهنگی همه مسئولان ذی‌ربط خواند و سخنان خود را به پایان برد.
*ب رخی خوابگاه‌های دانشجویی شبیه گرم‌خانه هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز بیان کرد: وضعیت خوابگاه‌های همدان دو نوع است؛ برخی خوب (نه عالی) و برخی شبیه به گرم‌خانه!
بهروز کارخانه‌ای اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی نباید برای هم سنگ‌اندازی کنند، بلکه باید مانع‌ها را برداریم.
وی ادامه داد: سند بیمارستان مباشر هنوز به دانشگاه علوم پزشکی واگذار نشده است، وقتی دانشجویان این خوابگاه خارجی هستند، آبروی کشور و نظام در میان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه دانشجویان اجازه ورود با ماشین به خوابگاه را ندارند که رفع مسئله عبورومرور این مشکل آنان را کاهش خواهد داد، افزود: کاهش پرداخت به شرکتی‌ها به 50 درصد و اجرای قانون برنامه و بودجه، دو راهکار ساده اما مهم در رفع مشکل خوابگاه‌های ما خواهد بود.

شناسه خبر 90330