شناسه خبر:33109
1399/9/16 09:41:11

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان از رشد 18 درصدی ارزش صادرات کالا و محصولات تولیدی استان با وجود تحریم‌های ظالمانه و همچنین همه‌گیری کرونا در هشت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

«حمیدرضا متین» روز شنبه اظهار کرد: در این مدت 339 هزار و 156 تُن کالا به ارزش 89 میلیون و 124 هزار دلار به خارج از کشور صادر شده است.

وی ارزش محصولات صادراتی استان همدان در هشت ماه نخست سال گذشته را 75 میلیون و 497 دلار اعلام کرد.

وی افزود: کالاهای صادراتی شامل انواع محصولات صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی، معدنی و صنایع دستی بوده که از طریق گمرک استان همدان به 36 کشور در نقاط مختلف جهان ارسال شده است.

متین با بیان اینکه مواد پتروشیمی و شیمیایی سهم 55 درصدی در صادرات استان همدان دارد، گفت: صادرات این محصولات تولیدی درمجموع 49 میلیون و 482 هزار دلار ارزآوری برای استان و کشور داشت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان خاطرنشان کرد: صادرات 72 قلم تولیدات صنعتی و خوراکی استان نیز در این مدت 18 میلیون و 175 هزار دلار ارزش داشته که موتور کولر آبی، شیر خشک صنعتی، کلینگر خاکستری، سیمان سفید و رب گوجه‌فرنگی به‌ترتیب بیشترین و مهم‌ترین محصولات این گروه محسوب می‌شود.

به گفته وی در این مدت چهار میلیون و 247 هزار دلار محصول معدنی نیز از استان همدان صادر شده که فروسیلیس مهم‌ترین ماده معدنی صادراتی است؛ به‌نحوی که بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی مشتری دائمی آن هستند.

متین همچنین با اشاره به صادرات 24 قلم انواع محصولات کشاورزی استان همدان، گفت: این گروه از اقلام 17 میلیون و 124 هزار دلار ارزش صادراتی داشته که ازجمله مهم‌ترین این محصولات می‌توان به کشمش تیزابی و انگوری اشاره کرد.

وی افزود: درمجموع محموله‌های صادراتی استان همدان طی هشت ماه نخست امسال (پایان آبان‌ماه) شامل 112 قلم کالا و محصول تولیدی بوده است.

به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در هشت ماه نخست امسال حدود 94 هزار دلار انواع صنایع دستی تولیدی استان نیز به خارج از کشور صادر شده است.

متین میزان کالاهای وارداتی استان همدان طی این مدت را نیز سه هزار و 700 تُن کالا به ارزش 12 میلیون دلار اعلام کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان تصریح کرد: میزان واردات کالاهای مصرفی استان در سال جاری به صفر رسیده، به نحوی که 75 درصد کالاهای وارداتی واسطه‌ای و 25 درصد نیز ماشین‌آلات و خطوط تولید است.

شناسه خبر 33109