شناسه خبر:47832
1400/8/12 09:42:06

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد: آثار باقیمانده از جنگ تحمیلی دفاع مقدس، درس عبرتی محسوب می‎شوند که باید مورد توجه مدیریت‌شهری قرار گیرد.

به گزارش روابط‌عمومی شورای اسلامی شهر همدان؛ محمود مسگریان در سی‌وسومین صحن شورا با حضور سردار مهدی ظفری، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان با تأکید بر اینکه نمایندگان پارلمان شهری همدان باید دین خود را نسبت شهدا و یادگاران دفاع مقدس ادا کنند؛ گفت: با توجه به اینکه شورای مردمی، باید حرکت همه جانبه برای بازگرداندن اعتماد مردم داشته باشد.

وی اظهار کرد: ظرفیت باغ‌موزه دفاع مقدس بسیار ارزشمند است؛ از این‌رو باید زمینه حضور حداکثری مردم برای بازدید از موزه به‌ویژه محرومان برنامه‌ریزی و فراهم شود تا شاهد رشادت‌ها و ایثارگری‌های مردم درعرصه دفاع مقدس باشند.

مسگریان گفت: باغ‌موزه دفاع مقدس به‌عنوان مرکز ثقل واکسینه کردن جامعه در حوزه معنوی است؛ زیرا این مکان بوی عطر شهیدان را دارد، بوی ایثار دارد، بوی امت در دفاع دین و سرزمین را می‌دهد، خاطره اعزام نیرو و تشییع جنازه شهیدان را به یاد می‌آورد و در مجموع متعلق به همه مردم است؛ از این‌رو باید مقدمات حضور همگان در این مکان فراهم شود و شورای شهر آماده هرگونه مساعدت در تحقق این هدف، خواهد بود.

* تصویب تخفیف عوارض شهری برای مساعدت با شهروندان

رئیس شورای شهر همدان در ادامه این جلسه بیان کرد: با استناد به ماده 59 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و نیز بند 16 ماده 80 قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و در راستای مساعدت با شهروندان و نیز مدیریت وجوه نقد، با پیشنهاد شهرداری همدان مبنی بر اعلام ضرایب تخفیف در محاسبات عوارض پروانه ساختمانی به استثنا ماده 24 تعرفه عوارض سال 1400 به شرط رعایت تمامی جهات قوانین و مقررات، با اکثریت آرا موافقت شد.

مسگریان ادامه داد: بر اساس این مصوبه مؤدیانی که کل مبلغ عوارض پروانه ساختمانی خود را به صورت نقدی و یکجا پرداخت کنند، مشمول تخفیف عوارض خواهند بود؛ از این‌رو امسال از 8 الی ٣٠ آبان‌ماه، ضرایب ٨5 درصد برای عموم شهروندان و 80 درصد انبوه‌سازان؛ یکم تا 30 آذرماه، 90 درصد برای عموم شهروندان و 85 درصد انبوه‌سازان و از یکم دی‌ماه الی ١5 اسفندماه ١4٠٠، 96 درصد برای عموم شهروندان و انبوه‌سازان لحاظ می‌شود.

   تخفیف عوارض برای تسهیل در ساماندهی ورودی‌های شهر

وی همچنین با اشاره به تصویب تخفیف عوارض شهرداری برای املاک واقع در بلوار سردار شهید همدانی به‌منظور تسهیل در ساماندهی ورودی‌های شهر، اظهار کرد: با توجه به ضرورت تملک املاک واقع در بلوار سردار شهید همدانی و ساماندهی و بازگشایی این بلوار، شهرداری همدان قصد دارد برای انجام توافق با مالکین جداره بلوار و عقب‌نشینی برای باقیمانده املاک نسبت به تغییر کاربری از فضای سبز به تجاری -که مساحت بیشتر این املاک بالای هزار متر است، اقدام کند.

مسگریان ادامه داد: عوارض ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری بر اساس دفترچه عوارض و بهای خدمات شهرداری در سال 1400، به ازای هر مترمربع مبلغ بالایی است؛ از این‌رو بر اساس نظر شهرداری، این مبلغ از سوی مالکین قابل پرداخت نبود، در نهایت امکان توافق و تعریض بلوار وجود ندارد و آنچه مدنظر شورای شهر مبنی بر ساماندهی ورودی‌های شهر است، محقق نمی‌شد؛ از این‌رو با پیشنهاد شهرداری همدان مبنی بر تعیین مدت محدود برای تخفیف عوارض ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری املاک و اراضی با اعمال ضریب مناسب به‌منظور تشویق مالکین برای انجام توافق با رأی اعضای شورای شهر موافقت شد.

رئیس شورای شهر همدان اعلام کرد: تخفیف عوارض ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری املاک و اراضی از فضای سبز به تجاری با 2 کد محله‌ای، با اعمال ضریب40 و 30 درصد همراه خواهد بود که زمان اجرا حداکثر تا پایان خردادماه 1401 در نظر گرفته شد.

   صفری‌افلاکی: نمایش ارزش‌ها و نمادهای انقلابی در شهر دارالمجاهدین

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و گردشگری شورای شهر همدان نیز با اعلام آمادگی این کمیسیون به‌منظور همکاری با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان، گفت: باغ‌موزه دفاع مقدس ظرفیت گردشگری منحصربه‌فردی برای نمایش نماد برجسته دارالمجاهدین دارد.

حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی افزود: سردار شهید حاج ‌حسین همدانی، دومین شخصیت ملی مدافع حرم است که باید نسبت به پردازش سطح شهر برای معرفی هرچه بهتر این شخصیت برجسته، تلاش کرد.

وی ادامه داد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، باید شهرها به نام شهدا مزین شوند؛ از این‌رو مردم به محض ورود به شهر همدان باید احساس کنند که وارد شهر سردار رشادت‌ها و افتخار تاریخ حماسه و قیام، حاج حسین همدانی، فرمانده تیپ پرافتخار انصار الحسین(ع) شده‌اند؛ بنابراین در این شهر باید آثار و نمادهای دفاع مقدس را برجسته کرد و در معرض دید قرار داد‌ تا برای جذب گردشگر آماده شود.

صفری‌افلاکی با بیان اینکه نواقص باغ‌موزه دفاع مقدس با اقدامات کارشناسانه برطرف خواهد شد و بیش از پیش برای جذب گردشگر فعال و چهره انقلابی دارالمجاهدین نمایان شود؛ گفت: باید راوی و راهنمایان گردشگری در عرصه انقلاب تربیت کنیم؛ از این‌رو انتظار می‌رود محورهای گردشگری مناسب با گردشگری جنگ تعریف شود و در کنار محور گردشگری جنگ، بازدید گردشگران از منطقه توریستی گنج‌نامه، غار علیصدر و صنایع دستی و... به‌عنوان چاشنی امور گردشگری مدنظر قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه باید صنعت گردشگری را در تمامی حوزه‌های مختلف رونق بخشید؛ اظهار کرد: شهر همدان از منظر منابع طبیعی، تاریخی، فرهنگی و مذهبی غنی است و می‌توانیم چهارمین مقصد گردشگری مذهبی باشیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و گردشگری شورای شهر همدان همچنین اعلام کرد: درصددیم خواهرخواندگی با کشور عراق را به‌منظور تبادلات بین زائر و... داشته باشیم تا پذیرای زائران حسینی در شهر همدان باشیم.

صفری‌افلاکی ادامه داد: درصددیم تا فضای برگزاری ورزش پینت‌بال را برای کودکان و نوجوانان همدانی و گردشگران با پوشش لباس‌های یادگاران دفاع مقدس به‌منظور تقویت روحیه جهادی فراهم کنیم.

وی تأکید کرد: تمرکز بر گردشگری دفاع مقدس ضروری است تا فرهنگ ایثار، جهاد، شهادت و دفاع مقدس را ترویج دهیم.

   کاوسی‌امید: با تمام توان، میراث دفاع مقدس را حفظ کنیم

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورای شهر همدان در ادامه اظهار کرد: توجه و همدلی خوبی در شورای پنجم برای نخستین‌بار در کشور در حوزه باغ‌موزه دفاع مقدس شکل گرفت و ردیف بودجه مناسبی برای این مکان گردشگری در نظر گرفته ش که باید ادامه پیدا کند.

اکبر کاوسی‌امید با بیان اینکه توجه ویژه به باغ‌موزه باید اولویت‌ نخست مدیریت‌شهری باشد؛ افزود: زیرساخت‌های لازم برای تعمیر و نگهداری باغ‌موزه دفاع مقدس فراهم شود تا با تمام توان، این میراث را حفظ کنیم.

وی پیشنهاد داد: اردوهای یک روزه با هماهنگی آموزش‌وپرورش و سازمان‎های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی و همچنین مدیریت حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری همدان برای نوجوانان و جوانان شهر برنامه‌ریزی شود تا با رشادت‌های 8 سال دفاع مقدس آشنا شوند.

  بادامی‌نجات: باغ‌موزه دفاع مقدس سرمایه شهر است

دیگر عضو شورای شهر همدان نیز ضمن تأکید بر زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، گفت: دو سال پایانی شورای پنجم، ردیف بودجه‌ای با هزینه برای تعمیر و نگهداری باغ‌موزه دفاع مقدس پیش‎بینی شده بود.

حمید بادامی‌نجات با تأکید بر اینکه فضای باغ‌موزه دفاع مقدس ظرفیت بی‌نظیری است، افزود: امکان حمایت مالی در حوزه سخت‌افزاری باغ‌موزه وجود دارد.

وی عنوان کرد: ساعت و زمان بازدید از این مرکز گردشگری و موانع آن باید اصلاح شود تا مردم بتوانند به‌صورت دائمی در این فضا تردد کنند.

بادامی‌نجات همچنین گفت: شهرداری همدان باید مانند سایر پارک‌های سطح شهر برای مدیریت و نگهداری فضای باغ‌موزه دفاع مقدس ورود پیدا کند؛ زیرا این فضای بی‎نظیر متعلق به شهر است.

این عضو شورای شهر همدان با تأکید بر اینکه باغ‌موزه دفاع مقدس سرمایه شهر محسوب می‏شود؛ ادامه داد: در صورتی که نگهداری باغ‌موزه در اختیار شهرداری و یا پیمانکار قرار گیرد، نیاز به تعیین ردیف بودجه ندارد.

بادامی‌نجات اعلام کرد: در آینده نزدیک برای افزایش کمک هزینه ساخت و... باغ‌موزه دفاع مقدس، امکان اصلاح بودجه در کمیسیون برنامه، بودجه و مالی شورا وجود دارد.

   ظفری: شورا برای باغ‌موزه دفاع مقدس برنامه‌ریزی کند

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان در پایان گفت: فضای مطالبه‌گری در شورای ششم در تمامی ابعاد به عنوان تکلیف عمومی، جاری و ساری است.

سردار مهدی ظفری با بیان اینکه بچه‌های انقلاب گرد هم جمع شده‌اند که بار سنگینی بر دوش آنان خواهد بود؛ افزود: با توجه به اینکه شرایط انقلاب ویژه است، امروز باید شاهد تحولات اساسی باشیم.

به گفته وی؛ حضرت‌آقا مطالبه‌گری را یک جریان فکری و مدیریتی مطرح کردند، از این‌رو جامعه نیز باید بر اساس فرمایشات و راهبری‌های مقام معظم رهبری رشد کند.

ظفری با تأکید بر اینکه بچه‌های انقلابی نباید درگیر مسائل جزیی و خرد باشند؛ ادامه داد: حضرت آقا فرمودند که شما حق ندارید، عادی باشید؛ از این‌رو عادی کردن را ممنوع اعلام کردند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان، اندیشه را شاخص مدیریتی برشمرد و گفت: قصد داریم حکومت جهانی شکل دهیم؛ از این‎‌رو باید بر اساس نگرش جهانی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که جریان انقلابی در تاریخ شکل می‌دهد، پیش برویم.

ظفری اظهار کرد: اندیشه انقلابی در شورای ششم غالب است، از این‌رو شورای امروز باید اندیشه و نگاهش بر اساس ضرورت‌ها متفاوت باشد.

به گفته وی؛ مردم انتظار تحولات به‌ویژه در عرصه اجتماعی را دارند؛ از این‌رو باید جهش‌های فکری مدیریتی در شورا شکل بگیرد و صرفاً به تصویب مصوبات عمرانی نپردازند، بلکه با چتر اندیشه باید برنامه‌ریزی کنند. خدمات‌دهی کار جاری است.

ظفری معتقد است: تحول نگرش و ساختار متناسب با حاکمیت نیاز امروز جامعه است که انتظار می‌رود ساختار فراتر از حد ممکن در استان در قالب شورا یا ستاد فرهنگ انقلابی تعریف کنیم تا ساختار منسجم و فراگیری شکل گیرد و در ابعاد فرهنگی اثربخش باشیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اعلام کرد: جامعه ما دچار عدم توازن شده است که باید برای اصلاح این نگرش، برنامه‌ریزی کرد تا مردم امیدوار تر شوند.

ظفری با تأکید بر اینکه سرمایه منحصربه‌فردی با عنوان دفاع مقدس داریم که باید مورد توجه تمامی سیاست‌گذاران شهر و استان همدان قرار گیرد؛ خطاب به شورا ادامه داد: خوشبختانه شورای انقلابی و کارشناسی داریم که انتظار می‌رود تحول ایجاد شود؛ از این‌رو باید کمیته مشترک در حوزه فرهنگی شکل گیرد تا طرح‌های فراگیر و چشم‌انداز مناسب تعریف کنیم.

وی همچنین گفت: باغ‌موزه دفاع مقدس به‌عنوان مرکز فرهنگی مطرح است که انتظار می‌رود شورای شهر همدان، برنامه ریزی برای نگهداری و بهره‌برداری این مرکز داشته باشد.

شناسه خبر 47832