شناسه خبر:58182
1401/5/5 10:25:20

سپهرغرب، گروه خبر: کارشناس شیلات جهاد کشاورزی نهاوند گفت: با راه‌اندازی کامل سایت قزل دانش نهاوند از ورود 40 درصد تخم چشم‌زده به کشور جلوگیری می‌شود.

مصطفی کزازی روز گذشته اظهار کرد: شهرستان نهاوند به‌خاطر اقلیم ویژه و وجود سراب‌ها، چشمه‌ها و منابع آبی متعدد توانمندی‌های خوبی برای تولید ماهی سردابی دارد و سهم بسیار بالایی را در صنعت آبزی‌پروری استان به خود اختصاص داده است.

وی افزود: ازجمله ظرفیت‌های این شهرستان در زمینه‌ تکثیر و تفریخ است که به مجوز تولید 168 میلیون تفریخ و 200 میلیون تکثیر و در زمینه پرورش به مجوز تولید چهار هزار تُن ماهی سردابی در 86 مزرعه فعال و نیمه‌فعال می‌توان اشاره کرد.

کارشناس شیلات جهاد کشاورزی نهاوند گفت: سایت پرورش ماهی قزل دانش با 110 هزار متر مربع مساحت، بزرگ‌ترین مزرعه پرورش ماهی استان و مرکز استراتژیک اصلاح نژاد غرب کشور است که طی چندسال گذشته به دلایل متفاوتی مانند سیل و آلودگی ویروسی ناشی از آب قابل دسترس از ناحیه سایت گردشگری در سراب گاماسیاب، فرآیند تولید آن مختل شده بود که با تلاش مسئولان جهاد کشاورزی بخشی از آن به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: این سایت می‌تواند به‌صورت مستقیم برای 40 نفر و به‌صورت غیر مستقیم برای 250 نفر اشتغال‌زایی کند؛ ضمن اینکه ازنظر شبکه هیدرولیکی توزیع آب دارای یک طراحی کاملاً فنی است، به‌طوریکه برای انتقال آب به تمام بخش‌ها و استخرها هیچ‌گونه نیازی به پمپاژ ندارد.

کزازی گفت: در این شرکت که در سال 1386 تأسیس و در سال 70 موفق به گرفتن پروانه شد، حدود 300 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صورت گرفته و دارای تجهیزات روز دنیا است؛ به‌گونه‌ای که در زمینه امنیت زیستی می‌توان به نصب تأسیسات ٱوزون ژنراتور و یووی و فیلتر‌های تصفیه آب اشاره کرد.

وی با بیان اینکه وجود رودخانه گاماسیاب در جوار این شرکت بزرگ‌ترین مزیت آن است، ابراز کرد: این شرکت دارای مجوز برداشت آب از رودخانه گاماسیاب در فصل پُرآبی به میزان دو هزار لیتر بر ثانیه و در فصل کم‌آبی یک‌هزار لیتر بر ثانیه است.

کارشناس شیلات جهاد کشاورزی نهاوند اظهار کرد: با توجه به دمای 8 تا 11 درجه سانتیگراد آب رودخانه، مناسب‌ترین دما برای تولید تخم چشم‌زده در طول سال ازجمله تخم خارج از فصل یا تکثیر نوری است که سایت قزل دانش تا سال 1393 در این زمینه رکورددار و تأمین‌کننده بخش بزرگی از نیاز کشور بوده است.

وی به مشکلات کنونی سایت اشاره کرد و گفت: اقداماتی برای پیگیری مشکل این مرکز شامل پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و تأمین اعتبار برای لوله‌کشی از سرچشمه تا مزرعه به‌منظور راه‌اندازی امن چرخه تولید انجام گرفته که امیدواریم در سفر ریاست‌جمهوری به استان به‌طور ویژه این مسئله در اولویت قرار گرفته و با اختصاص اعتبار لازم بتوان آن را به بهره‌برداری رساند.

کزازی اظهار کرد: درصورت راه‌اندازی و استفاده از ظرفیت کامل سایت پرورش ماهی قزل دانش نهاوند که بزرگ‌ترین مزرعه پرورش ماهی استان همدان است، از ورود 40 درصد تخم چشم‌زده به کشور جلوگیری و 25 درصد بچه‌ماهی کشور نیز تأمین می‌شود.

شناسه خبر 58182