مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به اینکه روستای هدف گردشگری پالنگان جزو هشت روستای مطرح شده در مسیر ثبت جهانی است، گفت: ثبت جهانی این روستا مستلزم همکاری همهجانبه بخش دولتی و خصوصی و فعالان رسانهای است.
منصور مهرزاد اظهار کرد: کامیاران ظرفیتهای زیادی در خصوص بافت و آثار تاریخی، جاذبههای گردشگری، رشتهها و تولیدات صنایع دستی و ظرفیتهای توسعه دارد.
وی گفت: شهرستان کامیاران به لحاظ برخورداری از پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی و دارابودن توانایی بالقوه بالا، طبیعت بکر و زیبا و صنایعدستی منحصر بهفرد یکی از مناطق مستعد در حوزه گردشگری استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان توسعه گردشگری این شهرستان و بهرهگیری بیشتر از این ظرفیتها را نیازمند برنامهریزی جامع عنوان کرد و افزود: باید با مدیریت صحیح از این ظرفیتها در راستای اجرای طرحهای توسعهای در حوزههای مختلف استفاده کرد.
مهرزاد بر توسعه زیرساختهای گردشگری در کامیاران و بهویژه روستای هدف گردشگری پالنگان، ضرورت همکاری و مشارکت دستگاههای مرتبط در حفظ و احیای میراث فرهنگی، ایجاد بازارچه صنایعدستی برای فروش محصولات هنرمندان و ایجاد تاسیسات گردشگری برای رفاه حال گردشگران تأکید کرد.
وی در ادامه اعلام کرد: هشت روستای کشور ازجمله روستای تاریخی پالنگان برای انتخاب بهعنوان روستای جهانی توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) به رقابت میپردازند.
پالنگان یکی از روستاهای پلکانی و هدف گردشگری شهرستان کامیاران است که سال 1400 در قالب منظر فرهنگی اورامان ثبت جهانی شد و همواره مقصد گردشگران از اقصی نقاط کشور است.
سال 1400 منظر فرهنگی این روستا در قالب اورامانات ثبت جهانی شد.
پالنگان جدای از بافت پلکانی و تاریخیبودن روستا، دارای طبیعت بکر و زیبا، عبور رودخانه سیروان از داخل روستا و همچنین مجتمع پرورش ماهیان سردآبی زمینهای برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است.
شناسه خبر 71346