شناسه خبر:82115
1403/2/16 11:23:27

آیا کسی از شما متوجه بیشتر شدن استرس و عصبانیت خودش و اطرافیانش در فصل بهار شده است؟ هیچ به علت این رفتارها توجه کرده‌اید؟ آیا ممکنه این رفتار با زمان فصل بهار مرتبط باشد؟! بله یکی از علت‌های بیشتر عصبانی شدن و بالا رفتن استرس فصل بهار است. با ما همراه باشید تا با علت آن و راه‌های مقابله با آن آشنا شوید.

در طول سال، ذهن و بدن ما با ریتم‌های طبیعی فصل‌ها هماهنگ می‌شود. برخی علت این تغییرات را عناصر پنجگانه آب، چوب، آتش، زمین و فلز میدانند که در دنیای پدیدار شناسی ما تاثیرگذارند. هریک از این پنج عنصر در هر یک از فصول به اندام‌ها، بافت‌های بدن و احساسات مطابقت‌ داده می‌شود.. عنصر فصل بهار چوب است و بر کبد تاثیر می‌گذارد. حال باید دید این عنصر در بدن چه تاثیراتی دارد که گاهی موجب ایجاد خشم و عصبانیت در فصل بهار می‌شود.

   خشم بهاری و عنصر چوب و باد

ما بهار را آغاز سال می‌دانیم. در این فصل، روزهای خنک و مرطوب زمستان از بین رفته و به استقبال گرما و روشنایی می‌رویم. به همین دلیل بهار اوج رشد جدید و شروع یک چرخه جدید است.

طبق طب سنتی چینی، فصل بهار با عنصر چوب و باد که نماد تولد، رشد و تکامل است، نشان داده می‌شود. دانه‌ها، جوانه‌ها و پیازها ساقه می‌زنند در حالی که درختان و شاخه‌های برهنه پر از برگ و شکوفه ‌می‌شوند. این رشد، سریع و گسترده، مظهر انرژی چوب است، بیانی از زندگی در قوی‌ترین حالت آن. اگر عنصر چوب ما سالم نباشد، ممکن است خشم و ناامیدی همیشگی را تجربه کنیم و نتوانیم بهار را در درون خود تجربه کنیم. ممکن است این احساس را داشته باشیم که رشد و تغییر در اطراف ما اتفاق می‌افتد، با این حال بیش از حد در درونمان گیر کرده‌ایم.

عنصر دیگر باد است که تجلی طبیعت در حرکت است و تنش، استحکام و انعطاف‌پذیری را نمایش می‌گذارد. باد نیرویی است که می‌تواند انرژی خلاقانه‌ای مانند آسیاب‌های بادی و قایق‌های بادبانی را به حرکت درآورد و از سوی دیگر، می‌تواند به شکل گردباد و طوفان ویران کند. این دوگانگی در رفتار و عمل نیز رخ می‌دهد.

   خشم بهاری و کبد

در طب سنتی چینی، احساس خشم در بهار با کبد مرتبط است. کبد مسئول جریان روان احساسات، انرژی و خون است. هنگامی که کبد به درستی کار می‌کند، احساسات متعادل می‌شوند در حالیکه نامتعادل بودن کبد موجب می‌شود، انرژی راکد شده و احساساتی مانند خشم ایجاد ‌شود. سایر احساسات مرتبط با ناهماهنگی کبد عبارتند از افسردگی، نگرانی و اضطراب. استرس و همچنین رژیم غذایی یا ورزش نامناسب می‌تواند باعث عدم تعادل کبد شود.

در طول فصل بهار کبد در برابر عدم تعادل آسیب پذیر است. به این دلیل که بهار زمان رشد و تغییر جدید است و کبد ما باید خود را با این تغییرات وفق دهیم. چنانچه این هماهنگی صورت نگیرد موجب ایجاد حس خشم و افسردگی در فرد می‌شود.

   چگونه خشم خود را در فصل بهار از بین ببریم؟

طب سنتی برای سلامت کبد، عنصر چوب و متعادل کردن احساسات در طول فصل بهار، چندین رویکرد را پیشنهاد می‌کند.

استرس یک محرک رایج برای عصبانیت است و بهار می‌تواند استرس‌زا باشد، زیرا ما باید با تغییرات محیط سازگار شویم. تمرین‌هایی مانند مدیتیشن، تنفس عمق، حمام‌های کوتاه با ‌آب ولرم می‌توانند به آرامش ذهن و تعادل احساسات کمک کنند. ارتباط اجتماعی، خلاقیت، آواز خواندن و استراحت راه‌های دیگری برای کمک به کاهش استرس هستند.

   از یک رژیم غذایی متعادل و سالم استفاده کنید

خوردن غذاهایی که موجب سلامت کبد می‌شود و به حرکت انرژی کمک می‌کند، لذا از سبزیجات تازه و غلات کامل بیشتر استفاده کنید و از خوردن بیش از حد قهوه، چای و نیکوتین، غذاهای چرب و سرخ‌شده، شکر تصفیه‌شده و غذاهای فرآوری‌شده و محصولات گوشت‌های آماده خودداری کنید.

  بوهای خوش را استشمام کنید

در بهار می‌توان با استشمام بوهای خوش مانند گلاب و ریحان مغز و اعصاب را تقویت کرد.

  ورزش کنید

ورزش به حرکت انرژی و کاهش تنش در کبد کمک می‌کند. فعالیت‌هایی مانند؛ یوگا و پیاده‌روی در فصل بهار مفید است. در واقع، پیاده روی یکی از بهترین کارهایی است که هر زمان که احساس خشم و ناامیدی شدید می‌کنیم، می‌توانیم انجام دهیم. طب سوزنی یا داروهای گیاهی را امتحان کنید. طب سوزنی و داروهای گیاهی می‌توانند به تسکین کبد، کاهش استرس و عصبانیت کمک کنند.

دقت کنید بهار تا ابد نمی‌ماند. از انرژی آن عاقلانه استفاده کنید، تا محصولاتی که می‌کارید، محصولاتی باشند که می‌خواهید برداشت کنید. باید توجه داشت که خشم خود ذاتاً مشکل ساز نیست، این یک واکنش کاملاً طبیعی به هر مانعی برای وضعیت مطلوب جریان کبد است و خشم نیز می‌تواند به بی‌عدالتی دامن بزند. با این حال، هنگامی که خشم سرکوب شود یا بیش از حد تخلیه شود، به راحتی می‌تواند منجر به بیماری شود. با این حال، هنگامی که با کنجکاوی و صبر مواجه می‌شویم، خشم می‌تواند به ما انگیزه لازم برای رشد و تغییر را بدهد.


منبع: خبرگزاری ایرنا

شناسه خبر 82115