شناسه خبر:85483
1403/5/13 16:01:46

بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی به میزبانی استان همدان درحالی برگزار شد که 70 شرکت از استان‌های تهران، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خوزستان، اصفهان، فارس، مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کردستان و همدان حضور داشتند.

سپهرغرب، گروه - پیام زمانی :

این نمایشگاه در زمینه ماشین‌های کشاورزی، ادوات و نهاده‌های کشاورزی، سیستم‌های آبیاری، کشت‌های گلخانه‌ای و صنایع وابسته از 9 لغایت 12 مردادماه به مدت چهار روز از ساعت 16 الی 22 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان همدان برگزار شد.
در این نمایشگاه ضمن بازدید کشاورزان، تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان، صنعت‌گران و فعالان حوزه کشاورزی از غرفه‌های شرکت‌های کشاورزی، تعامل و ارتباط خوبی نیز بین این افراد به‌صورت مستقیم برقرار شد تا از نزدیک ضمن آشنایی با ظرفیت‌های موجود در حوزه کشاورزی، در جریان محصولات جدید این حوزه نیز مانند پهپاد‌های کشاورزی قرار بگیرند.

با توجه به اینکه عنوان نمایشگاه بین‌المللی بوده و از طرفی نیز استان همدان به‌عنوان یکی از قطب‌های فعال در حوزه کشاورزی شناخته می‌شود، انتظار می‌رفت که متولیان برگزاری این نمایشگاه در اطلاع‌رسانی دقیق آن نیز اقدامات مؤثری از خود نشان می‌دادند؛ حتی مدت‌زمان برگزاری این نمایشگاه نیز نسبت به سایر نمایشگاه‌هایی که برگزار می‌شوند، بسیار کم و نمایشگاه صرفاً در ساعات عصر فعال بوده که این موضوع نیز جای سؤال دارد که علت تعطیلی نمایشگاه در ساعات صبح به چه دلیل است؟

یکی از ابتکار‌های صورت‌گرفته در برگزاری این نمایشگاه معرفی دیگر ظرفیت‌های استان از قبیل شرکت صنایع غذایی سحر بود که شاهد رونق خوبی نیز در غرفه این شرکت بودیم و محصولات تولیدشده را نیز به عرصه فروش گذاشته بودند و از نقاط قوت برگزاری این نمایشگاه، اجرای برنامه‌های جانبی از قبیل کارگاه‌ها و سمینار‌های آموزشی مرتبط با حوزه کشاورزی برای حاضران در نمایشگاه بود.

استقبال از بازدیدکنندگان توسط کارکنان نمایشگاه به ظرافت آن افزوده بود و شاهد نظم بسیار خوبی در روند برگزاری نمایشگاه از روز اول تا پایان آن بودیم؛ موقعیت نمایشگاه نیز به نحوی بود که بازدیدکنندگان می‌توانستند با اطمینان خاطر وارد حیاط محل برگزاری نمایشگاه شده و به‌سهولت از ظرفیت پارکینگ نیز استفاده کنند.

حضور برخی از شرکت‌های استان نیز به نمایندگی از سایر شرکت‌های فعال در حوزه کشاورزی از مهم‌ترین مسائل در این نمایشگاه بود که باعث شد بازدیدکنندگان از سایر استان‌های کشور، همچون گذشته در جریان پیشرفت‌های استان در حوزه کشاورزی باشند.

در طول برگزاری نمایشگاه به‌ندرت شاهد حضور مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان بودیم و اگر هم در این نمایشگاه حاضر می‌شدند، علت آن همراهی با مسئولان کشوری و استانی بود که تصمیم داشتند از نمایشگاه بازدید داشته باشند! درصورتی که متولی اصلی این نمایشگاه، سازمان جهاد کشاورزی استان بوده و باید نمایندگانی از این سازمان برای پاسخگویی به افراد و به‌ویژه غرفه‌داران، حضور پیدا می‌کردند.

در ادامه بازدید به سراغ برخی از مدیران شرکت‌هایی که در این نمایشگاه اقدام به راه‌اندازی غرفه کرده بودند، رفته و با ایشان گفت‌وگوهایی درخصوص این نمایشگاه داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

مدیرعامل شرکت نگاه آسمان تهران با بیان اینکه این شرکت نماینده رسمی EFT در ایران است و فعالیت خود را از سال 1388 آغاز کرده است، عنوان کرد: این شرکت با نام فناور بال گستر نگاه آسمان و نام تجاری نگاه آسمان در حوزه پهپاد‌های غیر نظامی درحال فعالیت است.

محمد چیتگر‌ها با اشاره به اینکه پهپاد‌ها از سال 1390 به حوزه غیر نظامی وارد شده است، ادامه داد: درحال حاضر پهپاد‌های غیر نظامی می‌توانند قابلیت‌هایی مانند حمل دوربین، تصویربرداری، نقشه‌برداری و غیره را انجام بدهند.

وی با بیان اینکه از پنج سال گذشته از ظرفیت پهپاد‌ها در حوزه کشاورزی نیز استفاده می‌شود، افزود: یکی دیگر از ظرفیت پهپاد‌ها در شرایط کنونی این است که می‌توانند به‌راحتی مخزن‌های محلول را حمل کرده و درنهایت به زمین‌های کشاورزی بپاشند.

چیتگرها با اشاره به اینکه شرکت ما یکی از شرکت‌های پیشگام در حوزه غیر نظامی پهپاد‌ها است، خاطرنشان کرد: در بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی نیز این شرکت با ارائه پهپاد‌های دارای قابلیت سم‌پاشی و محلول‌پاشی حضور پیدا کرده و محصولات خود را به بازدیدکنندگان از غرفه معرفی می‌کند.

مدیرعامل شرکت نگاه آسمان کاهش مصرف آب را از مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از پهپاد‌های سم‌پاش و محلول‌پاش دانست و گفت: در روش‌های سنتی شاهد مصرف بی‌رویه آب و در خیلی از مواقع اسراف آب در بخش کشاورزی بودیم که با فناوری‌های نوین و جدید مانند پهپاد‌ها این موضوع نیز قابل حل است.

وی با بیان اینکه استفاده از پهپاد‌های سم‌پاش در بخش کشاورزی می‌تواند باعث کاهش 90 درصدی مصرف آب شود، ابراز کرد: با این روش سرعت سم‌پاشی نیز بسیار افزایش داشته است و به‌راحتی آفت‌های موجود را نیز می‌شود از بین برد.

مدیرعامل شرکت نگاه آسمان با اشاره به اینکه در روش‌های سنتی سم‌پاشی تراکتور‌ها باعث آسیب دیدن جدی محصولات کشاورزی می‌شدند، عنوان کرد: پهپاد‌ها می‌توانند به‌راحتی زمین‌های کشاورزی با مساحت‌های زیاد بدون آسیب‌رسانی به محصولات، سم‌پاشی کرده و با این روش جان انسان‌ها نیز در معرض خطر مسمومیت‌های ناشی از سم‌پاشی قرار نمی‌گیرد.

چیتگر‌ها با بیان اینکه در سال‌های اخیر شاهد استقبال خوبی در زمینه تهیه پهپاد‌های سم‌پاش و محلول‌پاش از سوی کشاورزان هستیم، اشاره کرد: فروش و عرضه پهپاد‌های غیر نظامی در کشور باعث اشتغال‌آفرینی برای بسیاری از افراد نیز شده است و عرضه‌کنندگان این قبیل محصولات ظرفیت‌های نوین در حوزه کشاورزی را به کشاورزان معرفی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه ورود دولت به مجموعه‌های خصوصی در خیلی از موارد باعث آسیب آن شده است، عنوان کرد: شرکت ما از ابتدای تأسیس تاکنون هیچ‌گونه نیازی به حمایت‌های دولت نداشته و توانسته است با استفاده از ظرفیت موجود، خدمات خوب و ارزنده‌ای را به مخاطبان و جامعه هدف خود ارائه کند.

مدیرعامل شرکت نگاه آسمان با بیان اینکه ساختار پهپاد‌ها به‌گونه‌ای است که افراد در حین خرید این محصول و در کمترین زمان ممکن با نحوه کار آن آشنا می‌شوند، ابراز کرد: این شرکت صرفاً در استان تهران فعالیت داشته و در هیچ‌یک از استان‌ها دفتر نمایندگی ندارد؛ تعمیر قطعات این محصول نیز به‌راحتی توسط صاحب آن انجام می‌شود، چراکه تمامی آموزش‌های لازم در این زمینه ارائه می‌شود.

چیتگر‌ها از ایجاد اشتغال برای 40 نفر به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم در این شرکت خبر داد و گفت: با توجه به اینکه همدان قدمت زیادی در حوزه کشاورزی دارد، در طول برگزاری نمایشگاه شاهد استقبال بسیار خوبی از سوی مردم بودیم و برای این شرکت برگزاری چنین نمایشگاهی در همدان از سایر استان‌هایی که قبلاً نمایشگاه در آن‌ها برگزار می‌شد، دستاورد‌های بسیار بهتری داشته است؛ بنابراین از برگزارکنندگان این نمایشگاه به جهت اینکه شاهد برقراری نظم و انضباط بسیار خوبی در طول چهار روز برگزاری نمایشگاه بودیم نیز کمال تشکر و قدردانی را دارم.

* فروش محصولات پایان معامله نیست، آغاز یک تعهد است

مدیرعامل شرکت کشت آذین ماشین‌سازی کریمیان استان کردستان نیز با بیان اینکه این شرکت فعالیت خود را به‌صورت رسمی از سال 1375 با بهره‌گیری از نیرو‌های متخصص و مبتکر در حوزه تولید ماشین‌آلات کشاورزی آغاز کرده است، عنوان کرد: دفتر اصلی این شرکت در شهر دیواندره استان کردستان بوده و در سایر استان‌ها نیز دارای نمایندگی رسمی است.

بهزاد کریمیان افزایش کیفیت در محصولات و به‌روز رسانی آن، ارائه خدمات به جامعه هدف و افزایش دوام و کارآیی محصولات را از مهم‌ترین اهداف اصلی این گروه صنعتی دانست و گفت: افتخار داریم که محصولات این شرکت دارای 10 سال پشتیبانی قطعات یدکی و خدمات پس از فروش است.

وی با بیان اینکه مدیریت این مجموعه همواره به موضوع کیفیت‌محوری و رضایت‌مندی مشتریان از بدو تأسیس تأکید وافری داشته است، ادامه داد: گواهینامه و تقدیرنامه‌های متعدد این گروه صنعتی در سال‌های متمادی نماینگر رضایت‌مندی سازمان‌ها و مشتریان سراسر کشور است.

مدیرعامل شرکت کشت آذین ماشین‌سازی کریمیان با اشاره به اینکه واحد تحقیق و توسعه این شرکت با درنظر گرفتن تنوع اقلیمی و شرایط مختلف آب و خاک در ایران همواره سعی در بهینه‌سازی محصولات دارد، افزود: بهره‌مندی از نیروی انسانی مجرب و متخصص، دقت و سنجش کیفی مواد اولیه، ضمانت کارآیی و دوام محصولات این شرکت بوده و نظارت کیفی بر تولید و مونتاژ قطعات و تست محصولات با تکیه بر دانش نهایی روز و تجربه، دغدغه اصلی ما در این شرکت است.

کریمیان با تأکید بر اینکه فروش محصولات پایان معامله نیست بلکه آغاز یک تعهد است، ابراز کرد: تولیدات جدید این واحد تولیدی با همکاری مهندسین طراح، کاملاً استاندارد بوده و در شرایط سخت کاری مورد آزمایش قرار گرفته‌اند؛ همچنین مورد تأیید مکانیزاسیون کرج نیز هست.

وی با بیان اینکه برای خرید دستگاه‌های سنگین مربوط به حوزه کاری خود چندین‌بار درخواست وام اشتغال‌زایی از سازمان جهاد کشاورزی کرده‌ام، اشاره کرد: تاکنون دولت هیچ‌گونه حمایتی از مجموعه ما نداشته است و هربار هم وعده‌هایی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان یا اداره کل صنعت، معدن و تجارت داده شده که حرف و گفتار مسئولان با عملکردشان بسیار متفاوت است.

مدیرعامل شرکت کشت آذین ماشین‌سازی کریمیان از ایجاد اشتغال برای 250 نفر از هم‌وطنان در این شرکت تولید ماشین‌آلات کشاورزی خبر داد و گفت: با توجه به سابقه حضورم در نمایشگاه‌های مختلف که تاکنون برگزار شده است، استان همدان در برگزاری این نمایشگاه بسیار خوب و موفق عمل کرد.

کریمیان ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این نمایشگاه و همچنین کارکنان خدوم محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان همدان، عنوان کرد: خاطره بسیار خوبی از این نمایشگاه در ذهنم خواهد ماند، چراکه شاهد حُسن خلق و حُسن برخورد از سوی همدانی‌های عزیز بودم.

مدیرعامل شرکت شیمی باران خوشه طلایی استان همدان نیز ضمن قدردانی از برگزاری بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی به میزبانی پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین، عنوان کرد: این شرکت فعالیت خود را از سال 1392 در زمینه کلینیک گیاه‌پزشکی آغاز کرد و بعد از آن به سراغ فروشگاه و توزیع نهاده‌های کشاورزی به‌صورت سراسری رفتیم.

عسگری با بیان اینکه شرکت هم‌اکنون از برند هیرونا در تولید کود‌های کشاورزی استفاده می‌کند، ابراز کرد: هم‌اکنون 25 کود در این شرکت به فروش می‌رسد که از این تعداد 15 نوع کود توزیعی بوده و 10 نوع کود نیز تولید می‌شود؛ سعی ما نیز این بوده است که کود‌هایی را تولید کنیم که تخصصی بوده و گره‌ای از مشکلات کشاورزان زحمتکش را باز کند.

مدیرعامل شرکت شیمی باران خوشه طلایی با اشاره به اینکه شرکت علاوه‌بر همدان در استان تهران نیز دارای نمایندگی است، خاطرنشان کرد: به‌واسطه برگزاری این نمایشگاه در روز‌های آینده در استان‌های ایلام، زنجان و شهرستان دزفول استان خوزستان نیز دفتر نمایندگی این شرکت آغاز به کار خواهد کرد.

عسگری از ایجاد اشتغال برای 35 نفر از هم‌وطنان به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم در این شرکت خبر داد و گفت: نمایشگاه امسال نسبت به نمایشگاه‌های سال گذشته بهتر بود، اما شاهد ضعف مدیریت در ارائه خدمات نیز بودیم؛ چراکه متولیان صرفاً یک امضا از ما به‌عنوان قرارداد دریافت کردند و هیچ‌گونه خدماتی به غرفه‌ها ارائه ندادند و از طرفی نورپردازی غرفه‌ها نیز به‌شدت ضعیف بود و کارکنان نمایشگاه هم همکاری لازم برای اصلاح آن را نداشتند.

استان همدان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه کشاورزی داشته و حتی محصولاتی مانند سیب زمینی، سیر و غیره از این استان به سایر استان‌های کشور و یا کشور‌های همسایه صادر می‌شود؛ امید است که همواره شاهد رونق در حوزه کشاورزی باشیم و همچنین برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی به‌ویژه در استان همدان استمرار داشته باشد.

شناسه خبر 85483