شناسه خبر:93772
1404/1/30 17:26:00

معارفه وهب مختاران و تودیع یوسف شعبانی در اداره کار همدان با حضور دکتر پروانه رضایی بختیاری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، انجام گرفت.

ملیکا قانعی:
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم معارفه وهب مختاران و تودیع یوسف شعبانی که در اداره کار همدان برگزار شد، با بیان اینکه باید در روابط کار در مقابل تشکل‌ها ناظر بر رفتار خود باشیم، خاطرنشان کرد: باید مراقب اظهار نظر خود باشیم. زیرا ما با تشکل‌های کارگری و کارفرمایی سروکار داریم که سه‌جانبه‌ است.
پروانه رضایی بختیاری با بیان اینکه وقتی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قانون کار صحبت می‌شود منظور مجموعه‌ای از تمامی اجزایی است که کارفرماها، کارگران و عوامل اقتصادی و غیر اقتصادی، سیاسی و غیره را شامل می‌شود و همگی اثرگذار و تأثیرپذیر هستند، افزود: تغییر در مدیریت سازمان‌ها و ادارات، امری اجتناب‌ناپذیر است. به قول معروف «همه‌چیز درحال تغییر است»؛ اگر تغییری نباشد، نمی‌توان یک نظام اداری، سازمانی و کشوری را پیش برد، هماهنگ کرد و به اهداف مطلوب رساند.
وی با اشاره به انتظارت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بیان کرد: ایشان تأکید دارند که همکاران در بازرسی کار و روابط کار، توجه بیشتری به بحث مسکن کارگری و ایمنی داشته باشند.
این مقام مسئول با بیان اینکه بحث ایران ماهر و شعار «هر ایرانی یک مهارت» بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: بنده با 28 سال سابقه کار، معتقدم امنیت شغلی در مهارت نهفته است؛ در گذشته تصور بر این بود که کارمند شدن به معنای امنیت شغلی است، اما امروزه با توجه به تغییرات دنیای کار، باید به دنبال برنامه‌های جدیدی باشیم.
وی با بیان اینکه این برنامه‌ها علاوه‌بر مهارت‌آموزی پیش‌فرض‌های جدیدی را نیز می‌طلبند، اظهار کرد: امیدواریم با همکاری همه، این امر محقق شود؛ فرزندان خود را به یادگیری مهارت تشویق کنید. کسی که مهارت دارد، دیگر نگران آینده نیست و می‌تواند زندگی خود را تأمین کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز با بیان این مطلب که وزارت کار یکی از معدود وزارتخانه‌هایی است که افراد جامعه از بدو تولد تا لحظه مرگ با آن تعامل دارند، گفت: گستره‌ وسیعی از وظایف و فعالیت‌ها در کشور برعهده‌ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و به تبع این گستردگی، بزرگ‌ترین ظرفیت و نقطه قوت این وزارتخانه، شرکای اجتماعی آن هستند.
مجتبی حسینی با تأکید بر این نکته که مدیران منصوب در وزارت تعاون باید روابط نزدیکی با تمامی گروه‌ها و تشکل‌ها داشته باشند، اظهار کرد: بسیج کارگری و کارخانه‌ها، بسیج کارمندان و سایر تشکل‌ها، به‌طور مستمر با مجموعه ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ارتباط هستند.
حسینی با بیان اینکه قانون‌های بازنشستگی و تصمیمات گرفته‌شده در وزارتخانه و استان هم نقش‌آفرین و هم تأثیرپذیر هستند، گفت: ازاین‌رو اهمیت، جایگاه و نقش‌آفرینی اداره کل کار بیش از سایر ادارات در این حوزه مشهود و ملموس است.
وی با بیان اینکه همان‌طور که مستحضر هستید شرایط اقتصادی کشور مطلوب نیست و تحت تأثیر متغیرهای متعدد منطقه‌ای و بین‌المللی در تنگناهایی قرار دارد، افزود: بااین‌حال خط مشی نظام و سیاست‌های کلی آن که توسط مقام معظم رهبری تدوین و ابلاغ می‌شوند و برنامه‌های توسعه و پیشرفت کشور، به‌ویژه برنامه هفتم، توجه ویژه‌ای به حوزه اقتصاد داشته و رشد هشت درصدی را هدف‌گذاری کرده‌اند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در ادامه با بیان اینکه در راستای تحقق این اهداف وزارت تعاون نقش اصلی را ایفا می‌کند، گفت: بنابراین برای رسیدن به اهداف توسعه کشور، تقویت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امری ضروری است و این وظیفه آقای مختاران را دوچندان می‌کند.
وی با ابراز قدردانی از یوسف شعبانی و با بیان اینکه ایشان با روحیه‌ای بسیار مردمی، متعامل و جهادی موضوعات را پیگیری می‌کردند، ابراز کرد: آقای مختاران نیز باید تعامل با تشکل‌های کارگری را افزایش دهد؛ تعامل می‌تواند ما را از شرایط سخت کنونی عبور دهد.
این مقام مسئول با بیان اینکه دکتر پزشکیان واژه «وفاق ملی» را به‌عنوان راهبرد دولت چهاردهم عنوان کرد، افزود: به‌واقع همه کشور به این مهم اذعان دارند که تنها راه برون‌رفت از مشکلات و موانعی که در کشور داریم، وفاق ملی است.
حسینی با بیان اینکه همه ما به‌عنوان یک ایرانی وظیفه داریم به راهبرد کشور و مسیر توسعه آن کمک کنیم، تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم در استان همدان چند کلیدواژه را مورد توجه قرار داده و ثمرات بهتری را رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه اشتغال به‌ویژه برای فارغ‌التحصیلان و روستاییان باید نقطه عطف فعالیت‌ها باشد، تأکید کرد: موضوعات تعاونی‌ها، تشکل‌های کارگری و کارفرمای و بازنشستگان همگی باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرند.
مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان نیز با بیان اینکه روز اولی که به سِمت مدیرکل منصوب شدم به پرونده‌ها طی 86 روز رسیدگی می‌شد و امروز با افتخار زمان رسیدگی‌ به 19 روز کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: این موفقیت تنها حاصل تلاش بنده نیست، بلکه شرکای اجتماعی‌ ما در تشکلات کارگری و کارفرمایی نیز پای کار بودند.
یوسف شعبانی با بیان اینکه در طول این چهار سال حوزه اشتغال با انجام 30 اقدام تحولی و جهشی عملکردی برجسته از خود نشان داده است، ابراز کرد: این اقدامات که در قالب طرح‌های مدون انجام شده‌اند، با توزیع عادلانه در تمام بخش‌ها، نتایج مثبتی به همراه داشته‌اند.
شعبانی با بیان اینکه محوریت اصلی فعالیت‌ها حوزه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری بوده است، افزود: در این راستا توجه ویژه‌ای به اشتغال فارغ‌التحصیلان و نقاط قوت استان در کانون‌های کسب‌وکار شهری و روستایی معطوف شده است.
وی با بیان اینکه شایان ذکر است برای نخستین‌بار در تاریخ استان نه‌تنها تعهدات اشتغال‌زایی افزایش نیافته بلکه با هدف کیفی‌سازی مشاغل ایجادشده کاهش داشته است، اظهار کرد: بیش از هفت هزار فرصت شغلی در استان کاهش یافته و هدف اصلی ما کمک به پایداری مشاغل از طریق کیفی‌سازی بوده است.
شعبانی با اشاره به حمایت‌های صورت‌گرفته در حوزه تأمین اجتماعی، بیان کرد: توجه ویژه‌ای به کانون‌های کسب‌وکار و مشاغل خانگی شده که نتایج مثبتی به همراه داشته است.
وی با اشاره به حوزه تعاون، خاطرنشان کرد: در این حوزه مشارکت مردمی به‌عنوان محور اصلی درنظر گرفته شده است.
مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به مشارکت حداکثری مردم در فعالیت‌های اقتصادی، بیان کرد: با این اقدامات بر آن بودیم تا ذهنیت مغفول ماندن اقتصاد بخش تعاون و فرهنگ آن، زدوده شود؛ درنتیجه نقش تعاون در مجموعه‌های مرتبط به‌خوبی برجسته شده است.
شعبانی با اشاره به حوزه تنظیم روابط کار، بیان کرد: با تأکید بر اصل سه‌جانبه‌گرایی در روابط کار، تعامل سازنده‌ای با کارگران و کارفرمایان برقرار شده است؛ این رویکرد منجر به کاهش چشمگیر زمان رسیدگی به پرونده‌ها از 86 روز به 19 روز شده است.
وی با بیان اینکه با راه‌اندازی بازرسی‌های شبانه و تلاش‌های دلسوزانه بازرسان گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته شده است، اظهار کرد: در حوزه تشکلات کارگری با تدوین نظام‌نامه انتخابات، انسجام و نظم خاصی به این حوزه بخشیده شده است.
شعبانی با بیان اینکه در حوزه بیمه بیکاری با اندیشیدن سیاست‌های کارآمد نتایج مثبتی حاصل شده است، خاطرنشان کرد: به‌منظور تسهیل دسترسی و گسترش خدمات، سه هیئت حل اختلاف در شهرستان‌های رزن ایجاد شده است؛ هدف اصلی، تنظیم روابط کار در شأن جامعه کارگری و کارفرمایی بوده است.
وی با اشاره به حوزه امور اجتماعی، بیان کرد: تلاش‌ها در این حوزه معطوف به توسعه و گسترش فرهنگ کار، آموزش‌های مرتبط با آسیب‌های اجتماعی و توسعه خانه‌های بهداشت کارگری بوده است؛ توسعه مسائل مرتبط با ورزش و تفریحات سالم کارگران نیز ازجمله اقدامات ویژه در این حوزه بوده است.
مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه درحال حاضر 141 هزار متر مربع سرانه ورزشی در استان وجود دارد که 35 درصد آن طی چهار سال گذشته ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: با پیگیری پروژه‌های بلاتکلیف 12 ساله، دو پروژه فرهنگی ورزشی در شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ در شرف بهره‌برداری هستند.
وی با بیان اینکه با ارتقای درآمدزایی در حوزه‌های ورزشی و استفاده از اعتبارات استانی برای توسعه مجموعه‌های فرهنگی ورزشی گام‌های مؤثری برداشته شده است، گفت: از محل درآمدهای حاصله از مجموعه‌ها، تجهیزات مورد نیاز تهیه شده و سالن توپی مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهرستان ملایر نیز در آستانه افتتاح قرار دارد.
شعبانی با اشاره به حوزه پشتیبانی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، افزود: در این حوزه تلاش شبانه‌روزی برای تأمین معیشت همکاران و تعامل سازنده با ادارات مختلف صورت گرفته است؛ با تعریف پروژه‌های کارآمد و تلاش‌های تیم مالی، عملکرد قابل قبولی در این حوزه به دست آمده است.
مدیرکل سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه یکی از اقدام‌های خارق‌العاده تیم مالی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان بهره‌برداری از قانون مولدسازی بود، گفت: این مهم به موضوع جلب رضایت جامعه هدف اختصاص دارد؛ در این راستا 12 مجوز مولدسازی کسب کرده‌ایم که شامل پنج شهرستان و سه مرکز می‌شود.
شعبانی با بیان اینکه در پی استفاده از ظرفیت‌های موجود در این شهرستان‌ها طی 50 سال آینده نیازی به ساختمان‌های اداری نداریم، ابراز کرد: به دنبال اقدامات صورت‌گرفته با فروش یک ساختمان، روند بهینه‌سازی یک ساختمان دیگر را آغاز کرده‌ایم.
وی بیان کرد: هدف اصلی ما از این اقدامات، جلب رضایت جامعه هدف و درنهایت جلب رضایت خداوند تبارک و تعالی بوده است.
مدیرکل جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان نیز با اشاره به ارتقای فضای کسب‌وکار و اشتغال همدان، بیان کرد: استان همدان دارای ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی در زمینه‌های مختلف است و بزرگان و شهیدان مدافع حرم ازجمله سردار شهیدهمدانی، گواه بر تاریخ و تمدن این استان هستند؛ همچنین استان همدان دارای محصولات زراعی غنی و صنایع فعال است.
وهب مختاران با بیان اینکه دانشگاه‌های معتبر همچون دانشگاه بوعلی‌سینا نیز در این استان فعالیت دارند و به‌عنوان شالوده‌های علمی و تحقیقاتی نقش مهمی در ارتقای سطح آموزشی و پژوهشی ایفا می‌کنند، گفت: ظرفیت، مبنای روشنی برای پیشرفت و توسعه استان فراهم می‌آورد؛ با توجه به این شرایط، تلاش ما بر آن است که با استفاده از ظرفیت‌های تعاون و مدیریت زنجیره‌های تولیدی، به پُر کردن حلقه‌های مفقوده اقتصادی کمک کنیم.

شناسه خبر 93772