گروه رسانه ای سپهر

آخرین اخبار:
شناسه خبر:13073
معاون وزیر بهداشت خبر داد:

کنترل بهداشتی زائران اربعین در مرز، هنگام بازگشت

کنترل بهداشتی زائران اربعین در مرز، هنگام بازگشت

سپهرغرب، گروه سلامت: معاون وزیر بهداشت گفت: مأموران وزارت بهداشت در تمام گیت‌های ورودی مرزهای چهارگانه عراق حضور دارند و همه زائران بدون استثنا در مرز ازنظر بیماری و تب کنترل می‌شوند.

علیرضا رئیسی عنوان کرد: طبق آمار سال‌های قبل، بیشترین مشکل بهداشتی بروز موارد آنفلوآنزا بین زائران و بعد از آن اسهال و استفراغ است که البته میزان آن کمتر بوده؛ خستگی نیز ازجمله مهم‌ترین مشکلاتی است که زائران هنگام بازگشت به کشور به‌خاطر آن به مراکز بهداشتی- درمانی مراجعه می‌کنند.

وی گفت: هنوز گزارشی از شیوع بیماری واگیر در بین زائران عراق نداریم، البته سیستم مراقبت سندرومیک درحال اجراست و اگر علائم بیماری زیاد شود، حتماً مراقبت‌های تکرارپذیر اجرا می‌شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: بیشتر مشکلات بهداشتی هنگام بازگشت زائران مشاهده می‌شود، البته در بدو ورود به کشور همه زائران بدون استثنا کنترل شده و هر کس علامت بیماری و تب داشته باشد را جدا می‌کنیم. مأموران وزارت بهداشت در همه گیت‌های ورودی حضور دارند و با یک تب‌سنج ساده همه زائران را ازنظر ابتلا به بیماری کنترل می‌کنند.

معاون وزیر بهداشت گفت: سال گذشته حدود 123 هزار نفر از زائران هنگام بازگشت در مرز علائم بیماری و یا تب داشتند؛ از این تعداد حدود 6 هزار نفر به درمان نیازمند بودند که تعدادی از آن‌ها در مراکز درمانی مرزی تحت درمان قرار گرفتند و عده دیگر به مراکز درمانی شهرها ارجاع شدند؛ اطلاعات همه بیماران در سامانه وزارت بهداشت ثبت می‌شود.

رئیسی به توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری‌ها به زائران پرداخت و افزود: زائران به‌جد از دست دادن و روبوسی با دیگران پرهیز کنند و به کسانی که علائم سرماخوردگی دارند، توجه داشته باشند؛ توصیه ما این است که زائران حتماً در فواصل مسیر حرکت هرجا که امکانش هست، دستان و صورتشان را با آب و صابون بشویند. موقع وضو گرفتن نیز حتماً دست و صورت را کامل بشویند و درنهایت اگر علائمی از بیماری و یا کسالت داشتند، سریعاً به پایگاه‌های بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

وی گفت: تدارکات لازم برای تأمین بهداشت زائران فراهم است، بااین‌حال زائران باید یک‌سری اصول بهداشتی را مورد توجه قرار دهند تا دچار بیماری نشوند؛ ازجمله اینکه در استفاده از غذای گرم مراقب باشند که غذا مانده نباشد، از نگه ‌داشتن غذای گرم بیش از چهار ساعت به‌شدت پرهیز کنند، پیشنهاد ما این است که غذای گرم حداکثر زیر یک ساعت مصرف شود، چون هنوز در عراق هوا گرم است و امکان فاسد شدن غذا وجود دارد، اینکه غذای گرم برای 6 ساعت بعد و یا روز بعد نگهداری شود، بسیار کار خطرناکی است و موجب مسمومیت می‌شود.

این مقام مسئول افزود: همچنین تا جایی که امکان دارد از آب بطری بسته‌بندی‌شده برای آشامیدن استفاده کنند و اگر این آب فراهم نبود، از محل‌های ثابتی که مطمئن هستند تحت نظارت مسئولان بهداشتی است و قابل شرب بوده، استفاده کنند. این محل‌ها نشانه‌گذاری، پلاک‌گذاری و برچسب‌گذاری شده‌اند و کلرزنی مناسب صورت گرفته است؛ یکی از مأموریت‌های اصلی نیروهای وزارت بهداشت که به عراق رفته‌اند، نظارت بر ایمنی و سلامت آب زائران است و این مأموران در کنار نیروهای هلال‌احمر مشغول فعالیت هستند، در کنار موکب‌هایی که شناسایی شده‌اند نیز آب آشامیدنی سالم تعبیه شده است.

معاون وزیر بهداشت گفت: سفر اربعین یک سفر معنوی و بزرگ است که مردم آن را در اوج دسیسه‌ها و آشوب‌آفرینی‌های دشمنان نظام و مردم ایران به سرانجام می‌رسانند، اما خوشبختانه کشور عزیزمان با تمام قوا امنیت لازم را فراهم کرده و میلیون‌ها زائر با آرامش خیال برای زیارت به عراق می‌روند و این یک ارزش بزرگ است.

وی تأکید کرد: در داخل کشور تمام تمهیدات بهداشتی فراهم شده است، من خودم از تمام مرزها بازدید کردم، تدارکات و امکانات بهداشتی خیلی بهتر از سال‌های قبل است و البته برای رعایت اصول بهداشتی توصیه‌های لازم به زائران شده است؛ زائرانی که امسال در مراسم اربعین شرکت می‌کنند، اطلاعاتشان از سه و یا چهار سال پیش بیشتر است و برای رعایت اصول بهداشت فردی، غذا و کارهایی که باید در مواجهه با محیط‌های غیر بهداشتی صورت گیرد، اطلاعات لازم را دارند.

رئیسی اضافه کرد: تفاهم‌نامه همکاری در حوزه بهداشت با عراق امضا شده است و ضمن همکاری نیروهای عراقی و مأموران وزارت بهداشت با نیروهای هلال‌احمر در عراق، گشت‌های مشترک بهداشتی داریم و تمام مسائل را رصد می‌کنیم.

ارسال نظر

سوال: پنج منهای دو؟ 3

*شرایط و مقررات*
کلمه امنیتی را بصورت حروف فارسی وارد نمایید
بعنوان مثال : پایتخت ارمنستان ؟ ایروان
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار