شناسه خبر:83063
1403/3/7 18:10:50

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه مسئله خشونت و بدرفتاری حتی یک مورد هم زیاد است و باید برای آن چاره‌جویی شود، گفت: مقایسه ایران با سایر کشورها نشان می‌دهد که در وضعیت بحرانی خشونت علیه زنان قرار نداریم.

انسیه خزعلی روز دوشنبه درباره لایحه منع خشونت علیه زنان در مجلس شورای اسلامی و اینکه این لایحه در چه مرحله‌ای قرار دارد، اظهار کرد: نسبت به توقف لایحه معترض هستیم، چندسال است که این لایحه در مجلس مراحل مختلف کمیسیون‌ها را طی کرده و در نوبت صحن قرار گرفته، اما مطرح نمی‌شود.

وی ادامه داد: در ماه‌های گذشته دائماً این لایحه در دستور کار قرار گرفته است و هر هفته وعده هفته دیگر را می‌شنیدیم که امید است در مجلس دوازدهم این امر در اولویت قرار گیرد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه خشونت علیه زنان در ایران انواع مختلفی دارد، تأکید کرد: برخی مربوط به محیط اجتماعی و برخی دیگر مربوط به محیط خانوادگی است؛ اینکه گفته می‌شود نگران‌کننده یا بحرانی نیست، در مقایسه با جهان است؛ زیرا در فهرست 36 کشوری که بالاترین خشونت علیه زنان را تجربه کرده‌اند، نامی از ایران وجود ندارد.

خزعلی ادامه داد: این نشان‌دهنده آن است که ایران در وضعیت بحرانی خشونت علیه زنان قرار ندارد؛ البته مسئله خشونت و بدرفتاری حتی یک مورد آن هم زیاد است و باید برای آن چاره‌جویی شود، اما در قیاس با سایر کشورها وضعیت بهتری داریم که باید برای بهبود آن و از بین رفتن انواع خشونت علیه زنان بیش‌ازپیش تلاش کرد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده درباره اینکه چه کشورهایی در رأس خشونت علیه زنان قرار دارند، خاطرنشان کرد: کشورهایی مثل ترکیه، آمریکا، نیوزلند و دانمارک کشورهایی هستند که در آن‌ها بالاترین آمار خشونت از سوی شریک جنسی گزارش شده است.

خزعلی ادامه داد: همچنین در مورد قتل زنان، کشورهایی مثل آمریکا وضعیت فاجعه‌باری دارند، به‌گونه‌ای که بیش از چهار هزار زن در سال به قتل می‌رسند که بیش از یک‌هزار مورد آن در خشونت‌های خانگی توسط شریک زندگی اتفاق می‌افتد.

وی افزود: شدت خشونت در این کشورها به‌دلیل وجود برخی آسیب‌های دیگر مانند مشروبات الکلی و بی‌بندوباری سال به سال افزایش می‌یابد؛ به‌گونه‌ای که واشنگتن پست طی 6 سال 24 درصد افزایش خشونت علیه زنان را گزارش می‌کند. در آمریکا روزی پنج زن جان خود را توسط بستگانشان از دست می‌دهند و هر ماه 70 زن توسط دوست پسر خود به قتل می‌رسند. این درحالی است که در ایران افرادی آمار غلط می‌دهند و حتی آن‌ها هم که می‌خواهند در این رابطه مبالغه کنند، سالانه قتل 100 زن را گزارش می‌‌دهند. البته این آمار درستی نیست، اما یک نفر آن هم زیاد است و باید برای پیشگیری چاره‌جویی کرد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها تأکید کرده‌اند که باید جلوی ظلم به زن در خانه گرفته شود، دقت بفرمایید که ظلم به زن مسئله‌ای فراتر از قتل است، یعنی نباید با زن در منزل بدرفتاری شود، چه برسد به خشونت و آزارهای جسمی. مسئله قتل و خشونت که جای خود دارد و باید هرچه زودتر قوانین سخت و بازدارنده برای آن تصویب شود. امید است مسئله لایحه «پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» در مجلس جدید با فوریت به صحن آورده شود.

کلیات لایحه یک‌فوریتی پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار در جلسه علنی 20 فروردین‌ماه سال 1402 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و یک فوریت این لایحه پیش‌تر در جلسه علنی 29 اردیبهشت‌ماه 1400 تصویب شده بود.

لایحه «پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» از دولت دهم آغاز شد و پس از رفت‌وآمدهای بسیار میان مجلس و قوه قضائیه و دولت سرانجام این لایحه اواخر سال 99 به مجلس ارجاع شد.

ایجاد سامانه یکپارچه ارائه خدمات به زنان آسیب‌دیده، حمایت حقوقی از زنان فاقد شناسنامه و سایر اسناد هویتی، اصلاح مقررات راجع به صدور گذرنامه برای زنان و تسهیل امور زنان در قوه قضائیه، ازجمله مهم‌ترین مفاد این لایحه به‌شمار می‌روند.

آیت‌الله رئیسی هم چه در روزهایی که ردای ریاست دستگاه قضا را بر تن داشت و چه در کسوت عالی‌ترین مقام اجرایی کشور، همواره از مدافعان حقوق زنان بوده که یکی از مهم‌ترین فرازهای آن نقش پُررنگ او در تدوین و تصویب لایحه تأمین امنیت و حفظ حقوق زنان است.


منبع: خبرگزاری ایرنا

شناسه خبر 83063