سپهرغرب، گروه خبر - ملیکا قانعی: مدیریت رسانه همان مدیریتی است که مواد و مصالح آن محصولات فرهنگی و مخاطبانش عموم مردم است. آنها علاوه بر مسئولیت اداره کارکنان، تأمین منافع و ایجاد انگیزه در آنها؛ تصمیمگیری، برنامهریزی و راهاندازی طرحهای مختلف را بر عهده دارند و باید بتوانند با استفاده از فناوریهای نوین محصولات فرهنگی مورد نیاز مخاطبان را در سطح ملی و فراملی تولید کنند.

مدیر رسانه با اندیشهها، نگرشها و تفکرات به طور کلی با اذهان و روحیات مردم سر و کار دارد، همین امر انعطافپذیری قابل توجهی را میطلبد. اگر مدیری انعطافپذیری خود را در عصر جهانی شدن افزایش دهد نوعی روشنفکر تلقی میشود و روزی که رسانه از طرف اندیشمندان جامعه طرد شود آن روز، روز عزای رسانه است. مدیر رسانه باید با نگاه دلسوزانه و دغدغهمندی نقاط ضعف و قوت جامعه پیش روی خود را مطرح کند و جهت حل و ثبات اوضاع با قلم خبرنگاران و پیگیری خود اقدام کند.
با نزدیک شدن به هفته خبرنگار برآن شدیم تا پای درد دل تعدادی از مدیران رسانه استان همدان بنشینیم و حرفها و دیدگاههای مدنظرشان را مطرح کرده، چالشهای پیش روی این قشر زحمتکش را شناسایی و به اطلاع شما و مسئولان ذیربط در کمال حمایت و حفظ کرامت برسانیم.
مدیر پایگاه خبری مغرب بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات رسانههای استان، بیمه خبرنگاران است که چند سالی است درگیر این موضوع هستیم.
الهام شهابی خاطرنشان کرد: متأسفانه سازمان تأمین اجتماعی روزانه بخشنامههای متفاوتی را اعلام میکند که همین موضوع باعث سردرگمی مدیران رسانه شده است.
وی با بیان اینکه موضوع دیگر، مشکلات مالی است اذعان کرد: یکی از دلایل آن عدم حمایت مالی ادارات است، تا زمانی که مدیر رسانه نتواند به خودکفایی مالی برسد با این مشکل دستوپنجه نرم میکند.
سردبیر خبرگزاری فارس و ماهنامه همدان امروز با اشاره به کادرسازی صحیح رسانه گفت: مدیران رسانه به دلیل کمبود نیروی انسانی، بیشتر وقت خود را صرف خبرنگاران تازهکار میکنند.
شهابی با اشاره به در اختیار گذاشتن تجربه و آموزش رایگان توسط مدیران رسانه به خبرنگاران خاطرنشان کرد: پس از مدتی فرد به خاطر مشکلات مالی و نداشتن بیمه مجبور به تغییر شغل میشود، این در صورتی است که اگر مسئولان جهت حل این مشکلات جامعه رسانه و خبرنگاران اقدام کنند شاهد پیشرفت چشمگیری در این حوزه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه همافزایی و همصدایی رسانهها از مسئولان استانی بسیار تأثیرگذار است اذعان کرد: طی سالهای گذشته شاهد فاصله بین برخی رسانهها از هم بودهایم و نسبت به حل این معضل اقدامات خاصی صورت نمیگیرد.
مدیر پایگاه خبری مغرب با بیان اینکه دیدارهای جمعی در ایجاد همدلی و مودت بین اصحاب رسانه تأثیر بسزایی دارد افزود: این در حالی است که خبرنگاران و اصحاب رسانه فقط در روز خبرنگار دورهم جمع میشوند.
شهابی با بیان اینکه انجمن صنفی سبب شد تا رسانههای کوچک و بزرگ در کنار هم قرار بگیرند گفت: این انجمن سبب شد تا بهنوعی اصحاب رسانه کمکحال یکدیگر باشند.
وی با بیان اینکه پخش آگهی برحسب عدالت یکی از موضوعاتی است که باید ادارات مد نظر قرار دهند به صحبت خود پایان داد.
مدیر خبرگزاری تسنیم استان همدان با اشاره به معضلات و مشکلات مدیران استان همدان بیان کرد: رسانههای مکتوب و برخط هرکدام مشکلات مختص به خود را دارند، یکی از اساسیترین آنها که بیشتر اصحاب رسانه با آن درگیر هستند دستمزد کم خبرنگاران است.
میلاد فضلیان خاطرنشان کرد: اکثر مدیران رسانه توان پرداخت حداقل حقوق قانون کار را هم ندارند که این موضوع باعث سرافکندگی مدیران رسانه در مقابل قشر زحمتکش خبرنگاران شده است.
وی با اشاره به افزایش حقوق قانون کار بیان کرد: طی چندماه گذشته تاکنون 57 درصد حقوق قانون کار افزایش پیدا کرده و متأسفانه تاکنون نتوانستیم دستمزد تولید خبر را به حداقل این مقدار هم ارتقا بدهیم.
وی افزود: باید برای این مشکل چارهاندیشی شود تا بتوانیم قدمهای مثبتی در این خصوص برداریم.
مدیر خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه طبق اولویت، مدیران رسانه باید بتوانند خبرنگاران خود را از نظر سطح کیفی سواد رسانهای و تخصصی بالا ببرند اذعان کرد: یکی از معضلات پیش روی مدیران رسانه این است که خبرنگاران ما در حوزههای فعالیتی خود به طور تخصصی و ثابت مشغول نیستند.
فضلیان با بیان اینکه در استان همدان خبرنگاران انگشتشماری در حوزههای فرهنگی و اقتصادی بهصورت تخصصی کار میکنند خاطرنشان کرد: این موضوع نقطهضعف حوزه خبر است و باید مدیران رسانه به سمت تخصصی کردن حوزهها اقدامات لازم را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه با برگزاری دورههای آموزشی میتوان سواد رسانهای خبرنگاران را بالا ببریم افزود: همین امر موجب افزایش کیفی و هدفمندی در حوزه خبر و جامعه خواهیم شد.
وی با اشاره به استقلال و عدم وابستگی مالی مدیران رسانه اذعان کرد: مدیران رسانه در ابتدا باید بتوانند از نظر معیشتی خبرنگاران خود را تأمین کنند و مشکلی در پرداخت حقالزحمه خبرنگاران نداشته باشند.
این مدیر رسانه خاطرنشان کرد: جایگاه مدیران رسانه استان همدان نسبت به سطح کشور جایگاه مطلوبی است اما ارتباط مدیران رسانه با بدنه خبرنگاری کمی فاصله دارد.
فضلیان افزود: درک متقابل بین مدیر رسانه و خبرنگاران به طور کامل اتفاق نمیافتد و همین امر موجب دلسردی خبرنگاران میشود.
وی با اشاره به میزان اثرگذاری مدیران رسانه بیان کرد: هر رسانه میزان نفوذ و تأثیرگذاری متفاوتی دارد و به اطلاعات و استراتژی و هدفگذاری آن رسانه وابسته است.
مدیر باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: مهمترین چالش مدیران رسانه در استان همدان نیروی انسانی است.
مهرداد نجفشعار با بیان اینکه شرایط بهکارگیری نیروهای حرفهای و تماموقت مساعد نیست و مدیران نمیتوانند حقوق مکفی را پرداخت کنند اذعان کرد: مدیران رسانه و خبرنگاران با محدودیت مواجه هستند.
وی با بیان اینکه رسانه تأمین معیشت خبرنگار را به طور کامل نمیتواند انجام دهد گفت: همین امر کارآمدی رسانه را تا حدودی با چالش مواجه میکند.
مدیر باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه میبایست به طور مداوم در راستای آموزش و آمادهسازی خبرنگاران تلاش کنیم اذعان کرد: آموزش در ارتقای سطح کیفی رسانه در جامعه نقش بسزایی دارد چراکه کار خبر به زمان و تجربه کافی نیاز دارد.
نجفشعار با بیان اینکه مدیران دستگاههای اجرایی باید تعامل با دستگاه اجرایی را در دستور کار قرار دهند و رسانه را در کنار خود ببینند گفت: حتی اگر رسانهای در مقابل کارهای اجرایی مدیران انتقادی داشته باشد، مدیران باید با دید همکاری انتقادها را بررسی کنند، آنها باید به این طرز تفکر برسند که هدف از بیان انتقادات، رفع مشکلات است.
وی با بیان اینکه رسانه چشم بینای مسئولان و زبان گویای مردم هستند خاطرنشان کرد: رسانه در بررسی نقاط ضعف و قوت همهجانبه جامعه بسیار مؤثر است.
مدیر باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: از زمانی که انجمن صنفی مدیران رسانه تشکیل شده، ساماندهی به امور رسانه بهتر شده است؛ همین امر نقش بسیاری در بهبودی روند اهداف کلان کارهای خبری دارد.
نجفشعار افزود: میتوان گفت که با تشکیل این انجمن انسجام بهتر و بیشتری در حوزه رسانه صورت گرفته است.
نجفشعار با اشاره به میزان اثرگذاری رسانه در استان اذعان کرد: در این خصوص مخاطب بسیار مهم است؛ یکی از چالشهایی که رسانههای استان با آن درگیر هستند، موضوع قرار گرفتن در قالب روابط عمومی ادارات است که همین موضوع بدنه رسانه را با آسیب مواجه میکند.
وی همچنین افزود: کار رسانه ورود به بدنه روابط عمومی ادارات نیست اگرچه اطلاعرسانی وظیفه بخشی از رسانه است اما وقتی در قالب روابط عمومی برخی کارهای اطلاعرسانی برنامهها و عملکرد دستگاههای اجرایی را انجام بدهند قطعاً مخاطب افت میکند و همین امر میزان اثرگذاری را کاهش میدهد.
مدیر باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه رسانهها میبایست هوشیارانه موضوعات خود را انتخاب کنند اذعان کرد: این کار در راستای افزایش ارزشهای خبری بسیار مؤثر است، ما مدیران رسانه با توجه به نیازشناسی جامعه و تولید محتوا بر این اساس میتوانیم اثرگذارتر باشیم.
نجف شعار با بیان اینکه حرفهایگری در کار باید رسانه بر اساس چهارچوب و اصول خبری باشد به صحبت خود پایان داد.
یکی از مهمترین نقش مدیر رسانه در فضای خبر، اغنای افکار عمومی است که با تلاش و پیگیریهای دلسوزانه به دور از زد و بندهای غیر عرف ادارات در راستای شفافسازی و اطلاعرسانی جامعه میتواند اثرگذار باشد که تمام این اقدامات تنها بهوسیله تدبیر و تعیین چهارچوبهای فکری مدیر رسانه و قلم خبرنگار محقق خواهد شد.
البته تضمین مالی و قبول تبعات حقوقی تمام خبرهای رسانه یکی از سختترین وظایف مدیران رسانه است. حفظ کرامت قلم خبرنگاران با توجه به نقش و اثرگذاری این قشر دلسوز در کنار توجه و رسیدگی به امور رفاهی میتواند ثبات و درخشش رسانه و خبر در جامعه را محقق کند.
شناسه خبر 58205