شناسه خبر:82478
1403/2/23 17:47:01

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه فاز نخست پروژه آب‌رسانی به روستاهای همدان پیشرفت افزون‌بر ۸۰ درصدی داشته است، خاطرنشان کرد: ۷۵ درصد از روستاهای این استان از آب شرب بهداشتی و سالم بهره‌مند هستند.

سپهرغرب، گروه - پیام زمانی :

فرهاد بختیاری‌فر پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری پروژه‌های جهاد آب‌رسانی که در سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب استان همدان برگزار شد، بیان کرد: پروژه جهاد آب‌رسانی به روستاها یکی از اقدامات بسیار مهمی است که توسط دولت سیزدهم آغاز شد و در این زمینه نیز اقدامات بسیار خوبی انجام شده است‌.

وی ضمن تبریک فرا رسیدن دهه کرامت و روز روابط عمومی به حاضران در این جلسه، ابراز کرد: قرارداد پروژه جهاد آب‌رسانی از بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ به امضای طرفین رسیده است که مجری این طرح در استان همدان سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان آغاز به کار فاز نخست این پروژه را از ابتدای سال ۱۴۰۱ اعلام کرد و گفت: دولت محترم نیز نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته است؛ به‌طوری که سال گذشته جمهوری اسلامی ایران توانست درجه عالی در پروژه‌های آب‌رسانی را در سطح جهان کسب کند.

بختیاری‌فر با بیان اینکه مجری پروژه جهاد آب‌رسانی در هر استانی متفاوت است، خاطرنشان کرد: برای این پروژه از ظرفیت نیروی دریایی و زمینی سپاه و بسیج سازندگی استفاده می‌شود که در اصل به‌عنوان همکار شرکت آب و فاضلاب در همدان، بسیج سازندگی این مسئولیت را برعهده دارد.

وی از برگزاری جلسات این پروژه به‌صورت هفتگی توسط مقام عالی وزارت از طریق وبینار خبر داد و اشاره کرد: استاندار محترم و معاون عمرانی ایشان نیز نگاه ویژه‌ای به این موضوع دارند؛ این مسئله باعث شده است که همدان در سال‌های اخیر جزء هفت استان برتر در اجرای پروژه جهاد آب‌رسانی باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از احداث دو مجتمع آب‌رسانی در روستای عربلو همدان و منطقه پیشخور فامنین هم‌زمان با اجرای فاز دوم این پروژه خبر داد و گفت: در فاز دوم این پروژه ۳۳۰ روستا به ۱۶۰ روستای فاز نخست اضافه خواهد شد که در فاز نخست ۴۵ هزار خانوار و در فاز دوم 68 هزار و ۴۹۸ خانوار از خدمات این پروژه بهره‌مند خواهند شد‌.

بختیاری‌فر از پیشرفت ۱۰ درصدی فاز دوم این پروژه در استان خبر داد و افزود: با توجه به اینکه برای فاز دوم پروژه هیچ اعتباری تاکنون دریافت نشده، اما کار در استان با جدیت آغاز شده است.

وی از راه‌اندازی مجمع خیرین در راستای اجرای این پروژه خبر و ادامه داد: آقای حاج‌علی‌اکبر ابراهیمی نیز که به‌عنوان پدر آب‌رسانی کشور شناخته می‌شود، حدود ۴۰ کیلومتر لوله را برای اجرای این پروژه در قالب تفاهم‌نامه‌ای اهدا کرده و قرار است که ۱۰ کیلومتر نیز به این میزان در سال جاری اضافه شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه برای فاز نخست این پروژه اعتباری بالغ‌بر ۵۰۹ میلیارد تومان درنظر گرفته شده است، ابراز کرد: در فاز نخست این پروژه آب‌رسانی به ۱۶۰ روستا مد نظر است که در شهرستان‌های تویسرکان و کبودراهنگ بیشترین پیشرفت پروژه را داشته‌ایم.

بختیاری‌فر با تأکید بر اینکه خدمت کردن به مردم را همواره در رأس تمامی کارهای خود قرار داده‌ایم، بیان کرد: در فاز دوم این پروژه نیز تمامی روستاهای استان که بالای ۲۰ خانوار هستند، مد نظر قرار دارند که در شهرستان‌های رزن ، درگزین و ملایر تعداد روستاهای بیشتری دیده شده است.

وی با بیان اینکه در فاز اول و دوم این پروژه ۴۹۰ روستا زیر پوشش قرار خواهند گرفت، عنوان کرد: امید است که تا پایان فاز دوم در سال ۱۴۰۵ دیگر روستای دارای مشکل آب نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه منابع اعتباری ملی برای بحث فاضلاب کسب شده است و در این راستا منطقه بالای سد اکباتان در اولویت قرار دارد، ابراز کرد: تا پایان امسال نیز در روستای یلفان و ابرو تصفیه‌خانه افتتاح خواهد شد.

بختیاری‌فر با اشاره به اینکه مبلغ اعتبار فاز دوم پروژه ۹۰۶ میلیارد تومان است، خاطرنشان کرد: ضریب بهره‌مندی از آب همواره درحال تغییر است که این موضوع بستگی به میزان بارش باران و در مقابل آن خشک‌سالی دارد‌.

وی تأمین آب ۱۷۰ روستا را از سد تالوار بیان کرد و افزود: این تعداد روستاهای شهرستان‌های همدان، بهار و کبودراهنگ هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه براساس قرارداد فاز نخست تا پایان امسال پروژه آب‌رسانی به ۱۶۰ روستا انجام می‌شود، ابراز کرد: اگر اعتبارات باقی‌مانده از فاز نخست پروژه در اسرع وقت تأمین شود، تا پایان تابستان می‌توان این پروژه را به پایان رساند.

بختیاری‌فر از آب‌رسانی به ۲۰ روستا توسط تانکرهای آب‌رسانی خبر داد و گفت: حتی با بارش رحمت الهی نیز مشکلات این روستا حل نشده است که قطعاً این آمار در تابستان افزایش خواهد داشت.

وی از تحویل دو تانکر جدید برای آب‌رسانی به روستاها خبر و ادامه داد: این دو تانکر نیز به شهرستان‌های ملایر و کبودراهنگ اختصاص داده شد تا در بحث آب‌رسانی به روستاها شاهد کمترین مشکل باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه ۹۴ درصد از آب‌های زیرزمینی این استان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود، اشاره کرد: همواره سازمان جهاد کشاورزی بیان می‌کند که برای حوزه کشاورزی فقط ۷۰ درصد از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌شود که این آمار به میزان ۹۴ درصد بوده و دو درصد از آب‌های زیرزمینی نیز صرف بخش صنعتی و چهار درصد هم برای شرب استفاده می‌شود.

بختیاری‌فر با تأکید بر اینکه در حوزه کشاورزی نیازمند اصلاح الگوی کشت توسط کشاورزان هستیم، گفت: تعرفه دریافتی از ساکنین در روستا بابت آب نصف تعرفه دریافتی از ساکنین در داخل شهر است؛ درصورتی که هزینه‌های انتقال آب به روستا، دو برابر از هزینه‌های انتقال آب به سطح شهر است.

وی با بیان اینکه بیشترین تنش آبی را در مجتمع پیشخور شهرستان فامنین و مجتمع اشترمل شهرستان تویسرکان داریم، عنوان کرد: همه زیرساخت‌های لازم برای رفع مشکلات این دو منطقه نیز انجام شده است.

* مردم به انجام پروژه‌های آب‌رسانی احساس تعلق دارند

مجری پروژه جهاد آب‌رسانی استان همدان نیز در جلسه با بیان اینکه طی سال 1400 بسیج وزارت نیرو مسئله جهاد آب‌رسانی را در قالب طرح‌های خدمت‌رسانی مطرح کرد، گفت: شروع این پروژه با تفکر بسیجی همراه بوده است و اگر بنا بود که این پروژه توسط پیمانکاران شرکت آب و فاضلاب انجام شود، قطعاً با دو برابر مبلغ قرارداد نیز به سرانجام نمی‌رسید.

سعید میرزایی ضمن قدردانی از زحمات سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان به‌عنوان مجری پروژه آب‌رسانی استان، خاطرنشان کرد: در اجرای این پروژه با وجود اینکه برخی از روستاها در فهرست قرار نداشتند، اما از طریق خودیاری اهالی روستا و مشارکت خیرین، آب‌رسانی به این روستاها نیز انجام شد.

وی با بیان اینکه در اجرای پروژه مردم مشارکت بالایی داشتند، عنوان کرد: در بسیاری از روستاها اهالی در حمل لوله‌های آب و حتی حفاری کردن مشارکت و همکاری داشتند.

مجری طرح پروژه جهاد آب‌رسانی استان همدان با اشاره به اینکه در فاز نخست این پروژه فقط 58 درصد از اعتبارات لازم محقق شده است، اذعان کرد: با این وجود شاهد پیشرفت 80.5 درصدی این پروژه هستیم و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان نیز حمایت‌های ویژه‌ای برای اجرای آن داشتند.

میرزایی ضمن درخواست از نمایندگان مردم استان همدان در مجلس شورای اسلامی برای پیگیری اعتبارات باقی‌مانده از این پروژه، خاطرنشان کرد: تا پایان سال 1405 مشکل بیش از 490 روستا در زمینه آب با اجرای این پروژه حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه بعد از اتمام پروژه مهاجرت معکوس به روستاها انجام می‌شود، ابراز کرد: در بسیاری از روستاها بیش از چیزی که تعهد داده بودیم کار انجام دادیم که قطعاً این پروژه یک باقیات‌الصالحات و حسنه ماندگار خواهد بود.

شناسه خبر 82478